THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, February 14, 2012

Sekebun Bunga Cinta =,=

Hello readers :)
Assalamualaikum !

Makin lama makin menjadi-jadi malas aku ni.
Orang kata bulu makin panjang so setan bergayut sakan .
sbab tu lah jadi malas kot . Oitt ! macam lucah pulakkan . hehe. 
Jangan pikir lain sudah =,=

Actually just nak share je pasal novel yang aku baru habis baca !
HAHA . Aku baca novel ? grand tak. 
Cer tengok title entry aku tu :)
Tu ler tajuk novel yang aku baca .
"SEKEBUN BUNGA CINTA BY LIYANA ZAHIM"



Pelik bona haa . tetibe plak aku tergedik nak bace novel.
Ape kena tah . hee . Tapi comic still nombo satu derr ! 

**************************************
Alaa , student kan dapat voucher 200 tu . 
Kalau boleh beli barang lain guna voucher tu , aku takkan terpikir nak beli novel ni punya.
sebab aku memang tak minat nak baca-baca novel ni . parokk.
Disebabkan haritu ada pameran buku ape tah kat poly aku, so aku decide nak
beli novel utk kakak sepupu aku. Dia tu gila novel tahap ape dah aku pun taktau lah.
konon-konon call dia just nak tanye whether dia nak novel or tak !
tapi, belum habis cakap lagi dia end call.
Tup Tup sampai mesej !
nak novel tu , novel ni, novel nuh, novel nih laa . bagai-bagai.
Amboihh . kemain lagi oder .
tapi sayang seribu kali sayang , Satu pun tak ada yang jual.
Yang dia mintak tu keluaran ape tah .
yang ada just ALAF21. So aku pilih je novel yang ada depan mata aku. 
pick randomly then baca sinopsis . novel yang jiwang-jiwang aku main amik je 
sebab kakak aku ni feeling sikit pasal cinta-cinta ni . puiii .
Amboihhhhh !! nak cite pasal satu novel je . 
intro dah melalut , panjang berjela . malas nak padam intro yang panjang
berjela ni memandangkan aku yang taip guna tenaga aku !
kalau robot yang taip takde hal lah . gua suruh robot tu padam punye . weeheee.

******************
Stop there and I'll proceed to the novel that I've reads !

******************

Actually novel "Sekebun Bunga Cinta" nie best gila .
Jalan cerita 5 STAR then Penulisan just 4 STAR.
Aku amik masa bape bulan and baru tadi aku grads for readings this novel.
Cerita dia gini ehh :-

Laki ni name dia faris, pastu classmate dia nama Jasmyn.
Jasmyn ni kaso ! tapi bukan tomboy.
Dorang ni selalu bergaduh then Faris ni boleh suka dekat 
Jasmyn. Jasmyn ni pun suka jugak dekat Faris tapi ego dia kuat sangat.
Sampai la satu hari tu si faris ni luahkan prasaan dia dekat jasmyn 
memandangkan dorang dah rapat time tu.
Tapi sebab ego jasmyn ni tinggi sangat , dia pergi reject Si faris tu.
Laki tu dah lah anak dato' , hensem pulak tu tapi bongok betul si Jasmyn ni.
So, sebab dah kena reject, faris pergi continue study dekat new zealand.
Sampai kat new zealand pulak , faris kenal dengan girls nama Zara.
Zara ni lawa lagi dari Jasmyn tapi masa tu faris tak pikir dia lawa ke tak.
Janji dia tengah frust time tu . so dia buad endah tak endah dengan pompuan tu.
Zara just nak berkawan dengan faris. Tapi orang baru lepas kena reject so dia buad bodo je.
Sebabkan pompuan tu tak berputus asa, faris terima je zara as a friends.
makin lama dorang ni makin rapat. Sampai lah faris graduates lepas dua tahun duduk 
new zealand tu then dia balik malaysia. Sampai kat malaysia , dia kerja dengan bapak dia .
Anak orang kaya, biasalah. Dia tak penah contack Jasmyn since balik dari new zealand. 
One day mak Faris nak decorate taman depan umah dia tu . So mak dia suruh dia carikan
orang yang boleh decorate taman tu. So, sebab si Faris taktau sangat pasal benda-benda ni,
dia pergi suruh secretary dia carikan. Bila dah jumpa secratary dia bagi tau Faris then Faris pergi lah
nursery bunga orang tu. Sampai-sampai je faris tekejut sebab owner nursery bunga tu Jasmyn.
So, dia try nak tackle jasmyn balik. tapi jasmyn ni degil ! bengong ! ego ! . 
Die try nak mengelak dari Faris. 

*********************************
Rasa penat pulak taip panjang-panjang ni.
Better pergi beli and baca sendiri .
Penatlah ! ;p
HAHA . Suspen tak sebab cerita aku tergantung ?
weeheee . gie beli and baca sendiri eh . babaii . take care readers !

p/s : synopsis belakang novel punyalah pendek , nak jugak taip panjang-panjang.
Dah taip panjang-panjang baru terfikir ada synopsis yg lagi pendek dari cerita aku.
Mampuihhhhh .

0 comments: