THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, January 20, 2012

NAK HAK SEBAGAI STUDENT !

hey readers . Assalamualikum .

Lately jarang dh nk update status .
malas gila nak update . so skang mcm biasalah .
ada masalah baru cari blog . hewhew
actually poli aku kecoh pasal peraturan sekarang .
peraturan poli ni macam peraturan budak sekolah menengah .
recently, ada perjumpaan  warden kamsis dengan student lelaki .
student poli muadzam shah je yang tau macam mane seksanye dengar warden disiplin tu ckap.
cara dia bercakap such as dia tu ketua warden . nampak ketara yang cara dia tak ubah macam orang 
yang gila kuasa . Apa yang buad student tak puas hati , about ID card and seluar jeans.
sekarang ni , layanan student tak ubah macam layanan budak sekolah menengah ,
student yang nak balik kampung setiap hari minggu perlu hantar ID card dekat guard atas alasan 
nak tahu jumlah orang yang balik kampung . Then, student yang tak balik kampung and stay dekat hostel 
kena bagi nama dekat ketua blok atas sebab nak tahu jumlah student yang ada .
persoalannya skang , motifnya just nak tahu jumlah student yang balik kampung and stay .
kedua-duanya perkara yang sama . apa motif yg sebenarnya tentang ID card yang perlu dihantar ?

setahu aku , ID card very importants to all students . Banyak sebab kenapa ia penting .
ID card boleh bagi discount dekat student yang nk tgk wayang, main bowling, karaoke and so on .

Than , ID card penting bila nak tuntut insurans in case berlaku kemalangan luar poli !
But , idea warden-warden baru sekarang ni langsung tak boleh pakai . Sape lah yang pilih 
warden-warden ni . Lepas tu , isu seluar jeans . Diorang tak bagi student pakai seluar jeans tapi kenapa diorang boleh pakai ? jangan disebabkan dorang staff and ada jawatan , so dorang boleh buad ape je yg dorang suka . actually  staff pun  tak dibenarkan memakai seluar jeans . terbukti bila one of the students tunjuk surat pekeliling dekat group poli muadzam dalam facebook . Semua politeknik dibawah kementerian pengajian tinggi . Peraturan semuanya selaras . tapi kenapa peraturan poli muadzam shah tak selaras dengan politeknik-politeknik lain ? warden disiplin tu pulak membabikan student lelaki atas sebab ape tah .
dia nk tunjuk yg dia ade kuasa tapi dia salah sebab org pandang dia macam org gila kuasa .
Dia nk org hormat dia tapi mcm mane org nak hormat dia. Dia pernah masuk kelas dengan baju tak tight-in, then dia judge pulak students yg tak tight-n baju . sepatutnya dia kena cermin diri dia sendiri dulu . 
Dia judge students yg pakai jeans , tapi dia pun pakai jugak . dia memang patut cerminkan diri dia dulu .
yang warden pompuan pulak , pakai jeans terlampau ketat . kenapa tak ada yg ambil tindakan .
warden and student tak jauh beza . dia manusia , student pun manusia . kita hormat org and org komfem hormat kita balik . Last but not least , encik FAIZAL , changes your styles . students makin meluat tengok muka kaw . kaw tak heran ke ? student lagi berganda tak heran ! sape yg nk ikot rules kaw ? rules macam org gila kuasa ! First time ke pegang jawatan ? ishh . kesian kaw FAIZAL BOTAK . weeehee .
the end ~ thanks for reading luahan hati yg tak seberapa :)

Sunday, January 1, 2012

NEW YEAR CELEBRATION =,=

well hello readers :)

pheww , berhabuk dah blog aku ni ;p
lame sangat tak update .
malas sangat nak update even ade cerita pun .
semua sebab sayang lebih dekat facebook. hewhew
Actually just nak buad entry pasal new year celebration je :)
nothing special but this new year aku celebrate dekat Red Carpet kota damansara .
before this  area dataran je aku pegi . 
tapi last minit before new year, member aku call 
ajak pergi red carpet .
aku tau red carpet tu tapi tak penah pergi .
dalam kepala otak maybe macam shopping complex.
then bila dah sampai , wow . great !
environment dia macam dekat club .
ramai and padat (!)
memang life habis arr (!)
hewhewhew.
pastu idea sape tah gie beli natang snow tu .
beli sampai 20hengget dapat lah 8 botol .
sedangkan 4 orang je yang pergi .
after that , [REANNA] ajak pegi downtown cheras.
time tu dah pukul dua pagi . 
yang aku dok risau takut [HAIDHAR] kena marah .
mane arr tau dia tak leh balik lambat . haha
lat-last sampai pukul 3 pagi lepak situ kitoang decide nak pegi makan pulak.
ingat nak makan dekat petaling jaya area SS2 tapi cari jalan tak jumpa .
kitorang tak biasa pergi petaling jaya lalu cheras . 
berbelit-belit dah jalan yang kitorang lalu .
driver komfem tensyen . haha
dah tak jumpa jugak then decide makan dekat kampung baru .
sampai je kat kedai tu , abang tu cakap kedai dah nak tutup.
last-last makan dekat selayang jugak =,=
BIDAYAH jugak yang kitorang cari (!)
konon-konon nak makan , tapi memasing ngantuk 
just minum air je . tak lalu nak makan dah .
then terus balik umah about 6 pagi.
nothing special . just nak cerita boleh kan :)
ouch , lagi sorang yag join celebrate is [INTAN].

Thanks for reading :)

Ni  je pic yang mampu nak letak =,=