THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, February 14, 2012

Sekebun Bunga Cinta =,=

Hello readers :)
Assalamualaikum !

Makin lama makin menjadi-jadi malas aku ni.
Orang kata bulu makin panjang so setan bergayut sakan .
sbab tu lah jadi malas kot . Oitt ! macam lucah pulakkan . hehe. 
Jangan pikir lain sudah =,=

Actually just nak share je pasal novel yang aku baru habis baca !
HAHA . Aku baca novel ? grand tak. 
Cer tengok title entry aku tu :)
Tu ler tajuk novel yang aku baca .
"SEKEBUN BUNGA CINTA BY LIYANA ZAHIM"



Pelik bona haa . tetibe plak aku tergedik nak bace novel.
Ape kena tah . hee . Tapi comic still nombo satu derr ! 

**************************************
Alaa , student kan dapat voucher 200 tu . 
Kalau boleh beli barang lain guna voucher tu , aku takkan terpikir nak beli novel ni punya.
sebab aku memang tak minat nak baca-baca novel ni . parokk.
Disebabkan haritu ada pameran buku ape tah kat poly aku, so aku decide nak
beli novel utk kakak sepupu aku. Dia tu gila novel tahap ape dah aku pun taktau lah.
konon-konon call dia just nak tanye whether dia nak novel or tak !
tapi, belum habis cakap lagi dia end call.
Tup Tup sampai mesej !
nak novel tu , novel ni, novel nuh, novel nih laa . bagai-bagai.
Amboihh . kemain lagi oder .
tapi sayang seribu kali sayang , Satu pun tak ada yang jual.
Yang dia mintak tu keluaran ape tah .
yang ada just ALAF21. So aku pilih je novel yang ada depan mata aku. 
pick randomly then baca sinopsis . novel yang jiwang-jiwang aku main amik je 
sebab kakak aku ni feeling sikit pasal cinta-cinta ni . puiii .
Amboihhhhh !! nak cite pasal satu novel je . 
intro dah melalut , panjang berjela . malas nak padam intro yang panjang
berjela ni memandangkan aku yang taip guna tenaga aku !
kalau robot yang taip takde hal lah . gua suruh robot tu padam punye . weeheee.

******************
Stop there and I'll proceed to the novel that I've reads !

******************

Actually novel "Sekebun Bunga Cinta" nie best gila .
Jalan cerita 5 STAR then Penulisan just 4 STAR.
Aku amik masa bape bulan and baru tadi aku grads for readings this novel.
Cerita dia gini ehh :-

Laki ni name dia faris, pastu classmate dia nama Jasmyn.
Jasmyn ni kaso ! tapi bukan tomboy.
Dorang ni selalu bergaduh then Faris ni boleh suka dekat 
Jasmyn. Jasmyn ni pun suka jugak dekat Faris tapi ego dia kuat sangat.
Sampai la satu hari tu si faris ni luahkan prasaan dia dekat jasmyn 
memandangkan dorang dah rapat time tu.
Tapi sebab ego jasmyn ni tinggi sangat , dia pergi reject Si faris tu.
Laki tu dah lah anak dato' , hensem pulak tu tapi bongok betul si Jasmyn ni.
So, sebab dah kena reject, faris pergi continue study dekat new zealand.
Sampai kat new zealand pulak , faris kenal dengan girls nama Zara.
Zara ni lawa lagi dari Jasmyn tapi masa tu faris tak pikir dia lawa ke tak.
Janji dia tengah frust time tu . so dia buad endah tak endah dengan pompuan tu.
Zara just nak berkawan dengan faris. Tapi orang baru lepas kena reject so dia buad bodo je.
Sebabkan pompuan tu tak berputus asa, faris terima je zara as a friends.
makin lama dorang ni makin rapat. Sampai lah faris graduates lepas dua tahun duduk 
new zealand tu then dia balik malaysia. Sampai kat malaysia , dia kerja dengan bapak dia .
Anak orang kaya, biasalah. Dia tak penah contack Jasmyn since balik dari new zealand. 
One day mak Faris nak decorate taman depan umah dia tu . So mak dia suruh dia carikan
orang yang boleh decorate taman tu. So, sebab si Faris taktau sangat pasal benda-benda ni,
dia pergi suruh secretary dia carikan. Bila dah jumpa secratary dia bagi tau Faris then Faris pergi lah
nursery bunga orang tu. Sampai-sampai je faris tekejut sebab owner nursery bunga tu Jasmyn.
So, dia try nak tackle jasmyn balik. tapi jasmyn ni degil ! bengong ! ego ! . 
Die try nak mengelak dari Faris. 

*********************************
Rasa penat pulak taip panjang-panjang ni.
Better pergi beli and baca sendiri .
Penatlah ! ;p
HAHA . Suspen tak sebab cerita aku tergantung ?
weeheee . gie beli and baca sendiri eh . babaii . take care readers !

p/s : synopsis belakang novel punyalah pendek , nak jugak taip panjang-panjang.
Dah taip panjang-panjang baru terfikir ada synopsis yg lagi pendek dari cerita aku.
Mampuihhhhh .

Friday, January 20, 2012

NAK HAK SEBAGAI STUDENT !

hey readers . Assalamualikum .

Lately jarang dh nk update status .
malas gila nak update . so skang mcm biasalah .
ada masalah baru cari blog . hewhew
actually poli aku kecoh pasal peraturan sekarang .
peraturan poli ni macam peraturan budak sekolah menengah .
recently, ada perjumpaan  warden kamsis dengan student lelaki .
student poli muadzam shah je yang tau macam mane seksanye dengar warden disiplin tu ckap.
cara dia bercakap such as dia tu ketua warden . nampak ketara yang cara dia tak ubah macam orang 
yang gila kuasa . Apa yang buad student tak puas hati , about ID card and seluar jeans.
sekarang ni , layanan student tak ubah macam layanan budak sekolah menengah ,
student yang nak balik kampung setiap hari minggu perlu hantar ID card dekat guard atas alasan 
nak tahu jumlah orang yang balik kampung . Then, student yang tak balik kampung and stay dekat hostel 
kena bagi nama dekat ketua blok atas sebab nak tahu jumlah student yang ada .
persoalannya skang , motifnya just nak tahu jumlah student yang balik kampung and stay .
kedua-duanya perkara yang sama . apa motif yg sebenarnya tentang ID card yang perlu dihantar ?

setahu aku , ID card very importants to all students . Banyak sebab kenapa ia penting .
ID card boleh bagi discount dekat student yang nk tgk wayang, main bowling, karaoke and so on .

Than , ID card penting bila nak tuntut insurans in case berlaku kemalangan luar poli !
But , idea warden-warden baru sekarang ni langsung tak boleh pakai . Sape lah yang pilih 
warden-warden ni . Lepas tu , isu seluar jeans . Diorang tak bagi student pakai seluar jeans tapi kenapa diorang boleh pakai ? jangan disebabkan dorang staff and ada jawatan , so dorang boleh buad ape je yg dorang suka . actually  staff pun  tak dibenarkan memakai seluar jeans . terbukti bila one of the students tunjuk surat pekeliling dekat group poli muadzam dalam facebook . Semua politeknik dibawah kementerian pengajian tinggi . Peraturan semuanya selaras . tapi kenapa peraturan poli muadzam shah tak selaras dengan politeknik-politeknik lain ? warden disiplin tu pulak membabikan student lelaki atas sebab ape tah .
dia nk tunjuk yg dia ade kuasa tapi dia salah sebab org pandang dia macam org gila kuasa .
Dia nk org hormat dia tapi mcm mane org nak hormat dia. Dia pernah masuk kelas dengan baju tak tight-in, then dia judge pulak students yg tak tight-n baju . sepatutnya dia kena cermin diri dia sendiri dulu . 
Dia judge students yg pakai jeans , tapi dia pun pakai jugak . dia memang patut cerminkan diri dia dulu .
yang warden pompuan pulak , pakai jeans terlampau ketat . kenapa tak ada yg ambil tindakan .
warden and student tak jauh beza . dia manusia , student pun manusia . kita hormat org and org komfem hormat kita balik . Last but not least , encik FAIZAL , changes your styles . students makin meluat tengok muka kaw . kaw tak heran ke ? student lagi berganda tak heran ! sape yg nk ikot rules kaw ? rules macam org gila kuasa ! First time ke pegang jawatan ? ishh . kesian kaw FAIZAL BOTAK . weeehee .
the end ~ thanks for reading luahan hati yg tak seberapa :)

Sunday, January 1, 2012

NEW YEAR CELEBRATION =,=

well hello readers :)

pheww , berhabuk dah blog aku ni ;p
lame sangat tak update .
malas sangat nak update even ade cerita pun .
semua sebab sayang lebih dekat facebook. hewhew
Actually just nak buad entry pasal new year celebration je :)
nothing special but this new year aku celebrate dekat Red Carpet kota damansara .
before this  area dataran je aku pegi . 
tapi last minit before new year, member aku call 
ajak pergi red carpet .
aku tau red carpet tu tapi tak penah pergi .
dalam kepala otak maybe macam shopping complex.
then bila dah sampai , wow . great !
environment dia macam dekat club .
ramai and padat (!)
memang life habis arr (!)
hewhewhew.
pastu idea sape tah gie beli natang snow tu .
beli sampai 20hengget dapat lah 8 botol .
sedangkan 4 orang je yang pergi .
after that , [REANNA] ajak pegi downtown cheras.
time tu dah pukul dua pagi . 
yang aku dok risau takut [HAIDHAR] kena marah .
mane arr tau dia tak leh balik lambat . haha
lat-last sampai pukul 3 pagi lepak situ kitoang decide nak pegi makan pulak.
ingat nak makan dekat petaling jaya area SS2 tapi cari jalan tak jumpa .
kitorang tak biasa pergi petaling jaya lalu cheras . 
berbelit-belit dah jalan yang kitorang lalu .
driver komfem tensyen . haha
dah tak jumpa jugak then decide makan dekat kampung baru .
sampai je kat kedai tu , abang tu cakap kedai dah nak tutup.
last-last makan dekat selayang jugak =,=
BIDAYAH jugak yang kitorang cari (!)
konon-konon nak makan , tapi memasing ngantuk 
just minum air je . tak lalu nak makan dah .
then terus balik umah about 6 pagi.
nothing special . just nak cerita boleh kan :)
ouch , lagi sorang yag join celebrate is [INTAN].

Thanks for reading :)

Ni  je pic yang mampu nak letak =,=