THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, November 28, 2011

semesta two is over ;)

hey readers . 
Lama jugak tak update blog . Lately aku terlampau malas !
malas nak buad bagai-bagai . Disebabkan harini aku dah TERjengah blog sendiri 

so aku terase macam nak update blog . haha . 
Aku baru je habis semesta dua and now tengah semesta break.

Rasa bahagia jugak bila dapat cuti tapi bila dah cuti bosan pulak .
Takpe lah . cuti pun 3minggu je . pejam celik pejam celik komfem rasa kejap je cuti.
Apa yang penting , aku tak sabar nak tunggu sem 3. Haha .
Banyak benda yang buad aku tak sabar expecially DUIT PTPTN !
HaaHaa . tu komfem ramai student yang tak sabar . bhaaha ..
Terpanjang pulak dekat intro .

Actually , apa yang aku nak story mory kat sini pasal Final exam.
ahah . Final exam sem dua ni rasa macam apa tah . 
aku rasa pointer aku semesta ni teruk ! down gila !
Some subject yang aku belajar such C++ and Operating System memang tak boleh pegii .
Students IT tau lah subjek tu . bagi yang taktau just buat-buat tau je lah okay ;)
Dah la carry mark utk subjek C++ aku rendah . sepatutnya masa final exam aku kena pulun 
tapi besok nak exam, harini aku boleh bantai layan cerita hindustan.
Tiap kali before paper mesti ade je benda aku nak buad . 
Sem 2 ni aku ada 4 paper yang masuk Final . 
First paper Computer Organisation. Besok nya nak exam , aku dengan Ariff (nanti tgk lah gambar dia)
tengok cite khabil kushi khabil gham while mulut gatal kunyah captain munch . tengok sampai meleleh air mata . HaaHaa . Time tu siang . so dalam kepala otak fikir , "ALA , MALAM BOLEH BACA" .  
then, bila dah malam letrik pulak tak ada ! memang kaw-kaw students kecoh . Masa tu lahh dia nak blackout.
siang-siang taknak pulak blackout ! Masa blackout tu la hidayah aku sampai . Aku amik nota yang aku buad , and then baca while kepale otak try menghafal . Alhamdulillah dapat jugak aku hafal even sikit .
Tu pun tak boleh nak hafal banyak sebab ada je instruption mengganggu ketenteraman awam expecially Ariff. 
Dia ajak aku lepak cafe lahh , lepak dekat tasik bagaii . haha . Salah kan dia pulak . Sedangkan hati berbunga-bunga nak ikot masa tu . Rasa best pulak jalan dalam gelap pastu cite pasal Hantu . haha
Yang tak boleh blah Si ariff kena Terajang sebab Gatal nak buat aku terkejut. Nasib baik muka dia tak ada pape . Lama jugak lah blackout kat poli tu . sampai naik hantu bebudak kamsis laki . Siap baling mercun bagai . Nasib tak ada warden . And then dalam pukul 2 pagi baru ada letrik. So aku ni kan jenis pemalas .
bila letrik tak ada rajin , bila dah ada aku boleh bantai tido . Nikmatnya masa tu . memang tak risau langsung pasal exam . besoknya bangun, tengok nota ala kadar and then masuk dewan exam dengan bahagia . 
Bila jawab exam , muka macam orang taktau pape. Pengajaran buad students lain , belajar lah before nak exam. haha . Tak habis lagi ni story aku. Sabar jap, jauh lagi nak jalan . 
Habis je exam tu , macam biasalah . mesti ada yang tanye soalan ni,
"EH , KAU BOLEH JAWAB KE?" komfem punye . Memang susah lah cite die kalau tak buad revision . lagi-lagi orang macam aku . punahh ! Ok settle first paper . So , for the next paper - Days 2,
paper Pogramming fundamental (not sure) dah lupa lahh name subjek tu . HAHA . you see . Baru je bape hari semesta break, habis lupa semua ! punahh ! what ever lahh . Apa yang penting, sebab nak jawab paper tu aku kena halau by enCik Shidi a.k.a enCikbongkak ! Dia sorang je lecturer yang hairan dengan seluar aku . lecturer lain tak heran pun dengan seluar aku . tapi time die jaga dewan exam tu , OVER sangat! pheww . nasib baik ada geng yang kena halau . haha . kalau tak aku sorang je yang malu . tapi aku still malu sebab aku kena kena halau balik depan student lain :( . aku malu sangat time tu . Sedangkan aku pakai Slack but slack tu macam skinny and bukannya jeans ! Kalau ye pon nak tunjuk yang awak tu berjawatan jangan la over sangat . Nak bagi orang tau yang dia berjawatan lettew . ape salahnya street to the point je such 
"AKU NI ADA JAWATAN TAW"....... OK STOP THERE! Actually before paper ni lagi la.. aku just tengok lab coding and then tutup . selak dua tiga helai and then tutup. Bukak lab exercise and then tutup . 
macam taktau apa yang nak belajar . dalam hati dah redha dah nak jawab besok . lantak pii lah kelua ape pon . . tapi ada hikmah bila aku kena halau tu ;p Dah lah masuk dewan exam lambat sbb gie tukar seluar. bawak toyol pon tak guna sebab apa yang aku copy langsung tak keluar . and aku tak boleh nak bawak keluar toyol tu sebab aku duduk depan sekali . depan aku meja lecturer. memang tak lah nak meniru cite die .
Dekat masa nak habis tu ,ada lah Cik ni baik hati . Siap tanya aku lagi nak markah tak . aku pon iyekan aje la . pung pang pung pang ,settle semua ! Aku main jawab je semua soalan . tah betul tah tidak ! Redha je lah .
Habis pasal paper yang kedua. About paper yang ketiga pulak aku ada gab seminggu lepas paper yang kedua. One week break aku balik KL sbb nak settle kes aku . kalau dah balik rumah memang komfem seratus peratus aku tak sentuh buku . bawak balik nota je lebih . tapi harammm tak baca . Tiap-tiap hari balik pukuldua tiga pagi . hish ! ape nak jadi tah ! paper yg ketiga math je . haha . MATH JE ? tak boleh blah ;p
parok laa aku nak jawab exam tu . paper math ni aku ada jugak belajar sikit-sikit . aku belajar topic yang aku target je . tapi masa exam, instruction suruh pilih 4 dari 6 soalan . tapi enam-enam aku jawab . haha . tu pon ada setern part of the quesstion yang aku tak jawab . yang aku tak tau , tak penah belajar and tak penah nak tau tu aku tak jawab la. banyak jugak soalan aku tinggal . ;p macam biasa lah , REDHA je ;) 
Last paper is Operating System . paper ni aku admit yang taktau ape langsung . 
disebabkan taktau ape , aku dengan segala hormatnya menjemput toyol-toyol bagi memeriahkan majlis .
tebal jugak lahh toyol dalam poket . asal nak selak cari jawapan je tangan aku mesti menggeletar . mane tak menggeletarnye, nak buad jahat memang gitu tangan aku ni . Aku risau je toyol tu kena tiup angin . kalau tak punahh aku . toyol yang aku bawak ni pun skit je jawapan dia . sedih betul aku . pape pon redha je lah dengan result yang nak keluar nanti . hope takde yang kena repeat . hew hew hew . okay lahh ;)
sebelum tangan hempas laptop baik aku end story . 

before that , ni haa dia Ariff 


Thanks yeahh for reading ;)


0 comments: