THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, November 30, 2011

Ammar Anuar dapat warning letter ? ouch

hey readers :)
Tengah free nak berblog . 
Baru-baru ni aku ada dapat warning letter dari poli .
Baru je berape hari yang lepas .
First Ariff  mesej tanya aqu dapat tak surat dari poli . dah komfem-2 lahh aku ckap tak .
Suddenly cousin aku datang bagi surat . so, i guest surat tu dari poli . 
bila tengok dekat envelop surat pun aku dah tau ni warning letter.
dekat envelop tu je dah tulis "KEPADA PENJAGA". grand arr poli ni ;)
then, bila bukak surat tu , aku macam nak taknak terkejut . haha
tajuk surat tu 
KESALAHAN TATATERTIB : GAGAL MENGHADIRI POGRAM ANJURAN POLITEKNIK.
so, readers baca sendiri laa . patut ke tak patut nama tajuk surat ni ? 
apa yang aku boleh describe pasal surat ni just annoying letter . 
thats all.
Kenape annoying ? 
okay , meh aku cakap sebab apa mengarut surat ni .
Kalau ikutkan kepala otak orang yang buat surat ni, die tak berfikir secara waras .
yang dia tau nak hentam students je . 
First, annoying sebab tajuk surat ni kesalahan tatatertib.
what i'm doing sampai dicharge kesalahan tatatertib? 
Ape istilah kesalahan tatatertib bagi dorang?
am i bad student ? aku merogol ke? gangguan seksual ? oh no!
do i make chaos in polytechnic? no rite?
do i talk against lecturer? absolutely NO !
tolong pahamkan kat situ .
ok, aku admit aku memang ada buad salah. 
aku just tak pergi pogram mahasiswa cemerlang tu je . 
so ape sebab dia tulis dekat surat sampai macam tu.
Yang aku tak tahan nak gelaknya sebab tajuk dia , 
"GAGAL MENGHADIRI POGRAM ANJURAN POLITEKNIK"
looks reader . looks and please laugh for the tittle. 
its really annoying . aku tak pergi pogram dia pon nak bagi tau parents ke ?
perlu ke bagi tau parents ? hello , are we in SEKOLAH MENENGAH ? 
like of course I'm not students of sekolah menengah!
kenapa dilayan sampai macam tu sekali?
sekarang ni ape motif dia post surat tu ?
nak bagi tau mak bapak dah memang sure .
selain dari motif tu ?
ouchh , atau sebab nak malukan students depan mak bapak and then nak suruh parents kecewa ?
oh , sorry lahh . memang ada parents yang kecewa but ada parents yg kata 
"BODOHNYA SURAT NI, TAK PROFESIONAL LANGSUNG".
aku bukan cakap kosong . budak kelas aku pun ade dapat surat ni tapi bila sampai 
kat tangan bapak dia , tong sampah jugak jadi tempat tinggal surat tu.
orang yg buad surat ni atau orang yg memerintahkan surat ni dikeluarkan sepatutnya
fikir lah panjang sikit . kalau ye pon nak hantar surat fikir lah dulu.
kenapa la dia post surat ni. kalau betul-betul sampai dekat tangan parents takpe.
tapi kalau surat ni sampai kat tangan students sendiri , memang tak lah parents nak baca.
komfem surat tu students bakar , tak pun simpan dalam tong sampah .
tapi aku lain , surat tu aku simpan baik-baik kat atas almari .
tinggal nak beli frame je nanti . nak gantung dekat hall rumah .
hew hew hew.
bukan bangga tapi cara nak memboikot . 
Last but not least, aku students biasa , tak mampu nak
halang kuasa orang yang berjawatan :)

p/s : ini hanya luahan seorang hamba bergelar pelajar.
semua orang berhak meluahkan :) 

thanks for reading .


Monday, November 28, 2011

semesta two is over ;)

hey readers . 
Lama jugak tak update blog . Lately aku terlampau malas !
malas nak buad bagai-bagai . Disebabkan harini aku dah TERjengah blog sendiri 

so aku terase macam nak update blog . haha . 
Aku baru je habis semesta dua and now tengah semesta break.

Rasa bahagia jugak bila dapat cuti tapi bila dah cuti bosan pulak .
Takpe lah . cuti pun 3minggu je . pejam celik pejam celik komfem rasa kejap je cuti.
Apa yang penting , aku tak sabar nak tunggu sem 3. Haha .
Banyak benda yang buad aku tak sabar expecially DUIT PTPTN !
HaaHaa . tu komfem ramai student yang tak sabar . bhaaha ..
Terpanjang pulak dekat intro .

Actually , apa yang aku nak story mory kat sini pasal Final exam.
ahah . Final exam sem dua ni rasa macam apa tah . 
aku rasa pointer aku semesta ni teruk ! down gila !
Some subject yang aku belajar such C++ and Operating System memang tak boleh pegii .
Students IT tau lah subjek tu . bagi yang taktau just buat-buat tau je lah okay ;)
Dah la carry mark utk subjek C++ aku rendah . sepatutnya masa final exam aku kena pulun 
tapi besok nak exam, harini aku boleh bantai layan cerita hindustan.
Tiap kali before paper mesti ade je benda aku nak buad . 
Sem 2 ni aku ada 4 paper yang masuk Final . 
First paper Computer Organisation. Besok nya nak exam , aku dengan Ariff (nanti tgk lah gambar dia)
tengok cite khabil kushi khabil gham while mulut gatal kunyah captain munch . tengok sampai meleleh air mata . HaaHaa . Time tu siang . so dalam kepala otak fikir , "ALA , MALAM BOLEH BACA" .  
then, bila dah malam letrik pulak tak ada ! memang kaw-kaw students kecoh . Masa tu lahh dia nak blackout.
siang-siang taknak pulak blackout ! Masa blackout tu la hidayah aku sampai . Aku amik nota yang aku buad , and then baca while kepale otak try menghafal . Alhamdulillah dapat jugak aku hafal even sikit .
Tu pun tak boleh nak hafal banyak sebab ada je instruption mengganggu ketenteraman awam expecially Ariff. 
Dia ajak aku lepak cafe lahh , lepak dekat tasik bagaii . haha . Salah kan dia pulak . Sedangkan hati berbunga-bunga nak ikot masa tu . Rasa best pulak jalan dalam gelap pastu cite pasal Hantu . haha
Yang tak boleh blah Si ariff kena Terajang sebab Gatal nak buat aku terkejut. Nasib baik muka dia tak ada pape . Lama jugak lah blackout kat poli tu . sampai naik hantu bebudak kamsis laki . Siap baling mercun bagai . Nasib tak ada warden . And then dalam pukul 2 pagi baru ada letrik. So aku ni kan jenis pemalas .
bila letrik tak ada rajin , bila dah ada aku boleh bantai tido . Nikmatnya masa tu . memang tak risau langsung pasal exam . besoknya bangun, tengok nota ala kadar and then masuk dewan exam dengan bahagia . 
Bila jawab exam , muka macam orang taktau pape. Pengajaran buad students lain , belajar lah before nak exam. haha . Tak habis lagi ni story aku. Sabar jap, jauh lagi nak jalan . 
Habis je exam tu , macam biasalah . mesti ada yang tanye soalan ni,
"EH , KAU BOLEH JAWAB KE?" komfem punye . Memang susah lah cite die kalau tak buad revision . lagi-lagi orang macam aku . punahh ! Ok settle first paper . So , for the next paper - Days 2,
paper Pogramming fundamental (not sure) dah lupa lahh name subjek tu . HAHA . you see . Baru je bape hari semesta break, habis lupa semua ! punahh ! what ever lahh . Apa yang penting, sebab nak jawab paper tu aku kena halau by enCik Shidi a.k.a enCikbongkak ! Dia sorang je lecturer yang hairan dengan seluar aku . lecturer lain tak heran pun dengan seluar aku . tapi time die jaga dewan exam tu , OVER sangat! pheww . nasib baik ada geng yang kena halau . haha . kalau tak aku sorang je yang malu . tapi aku still malu sebab aku kena kena halau balik depan student lain :( . aku malu sangat time tu . Sedangkan aku pakai Slack but slack tu macam skinny and bukannya jeans ! Kalau ye pon nak tunjuk yang awak tu berjawatan jangan la over sangat . Nak bagi orang tau yang dia berjawatan lettew . ape salahnya street to the point je such 
"AKU NI ADA JAWATAN TAW"....... OK STOP THERE! Actually before paper ni lagi la.. aku just tengok lab coding and then tutup . selak dua tiga helai and then tutup. Bukak lab exercise and then tutup . 
macam taktau apa yang nak belajar . dalam hati dah redha dah nak jawab besok . lantak pii lah kelua ape pon . . tapi ada hikmah bila aku kena halau tu ;p Dah lah masuk dewan exam lambat sbb gie tukar seluar. bawak toyol pon tak guna sebab apa yang aku copy langsung tak keluar . and aku tak boleh nak bawak keluar toyol tu sebab aku duduk depan sekali . depan aku meja lecturer. memang tak lah nak meniru cite die .
Dekat masa nak habis tu ,ada lah Cik ni baik hati . Siap tanya aku lagi nak markah tak . aku pon iyekan aje la . pung pang pung pang ,settle semua ! Aku main jawab je semua soalan . tah betul tah tidak ! Redha je lah .
Habis pasal paper yang kedua. About paper yang ketiga pulak aku ada gab seminggu lepas paper yang kedua. One week break aku balik KL sbb nak settle kes aku . kalau dah balik rumah memang komfem seratus peratus aku tak sentuh buku . bawak balik nota je lebih . tapi harammm tak baca . Tiap-tiap hari balik pukuldua tiga pagi . hish ! ape nak jadi tah ! paper yg ketiga math je . haha . MATH JE ? tak boleh blah ;p
parok laa aku nak jawab exam tu . paper math ni aku ada jugak belajar sikit-sikit . aku belajar topic yang aku target je . tapi masa exam, instruction suruh pilih 4 dari 6 soalan . tapi enam-enam aku jawab . haha . tu pon ada setern part of the quesstion yang aku tak jawab . yang aku tak tau , tak penah belajar and tak penah nak tau tu aku tak jawab la. banyak jugak soalan aku tinggal . ;p macam biasa lah , REDHA je ;) 
Last paper is Operating System . paper ni aku admit yang taktau ape langsung . 
disebabkan taktau ape , aku dengan segala hormatnya menjemput toyol-toyol bagi memeriahkan majlis .
tebal jugak lahh toyol dalam poket . asal nak selak cari jawapan je tangan aku mesti menggeletar . mane tak menggeletarnye, nak buad jahat memang gitu tangan aku ni . Aku risau je toyol tu kena tiup angin . kalau tak punahh aku . toyol yang aku bawak ni pun skit je jawapan dia . sedih betul aku . pape pon redha je lah dengan result yang nak keluar nanti . hope takde yang kena repeat . hew hew hew . okay lahh ;)
sebelum tangan hempas laptop baik aku end story . 

before that , ni haa dia Ariff 


Thanks yeahh for reading ;)


Thursday, November 3, 2011

Malam Anugerah Sejuta Bintang.

hello readers ;)

Sekarang dekat rumah .
baru selesa nak berbelog ;)

so, ni entry yang aku nak cerita bila sampai rumah .
MALAM ANUGERAH SEJUTA BINTANG!
baru berape hari je pogram ni di langsungkan .
Tema pogram ni merah,hitam and putih.
apa yang aku nak cerita , its was great .
dengar nama pogram pun rasa mcam pheww . semarttt !
but i feel a little bit dissapointed with this pogram.
ade sesetengah kerja ,last-last minit baru nak buat such as penukaran mc majlis.
memang aku terkejut bila ada yang suggest aku jadi mc .
pheww , aku dah lah tak reti nak bercakap .
but its does not the doesn't matter . just accept it with a sense of responsibility .
Overall for the pogram, HANCUR !
bukannya apa, kerja last-last minit . and then banyak tak perfect .
last sem better than this sem . bukan aku sorang je yang cakap macam ni .
ramai lagi yang cakap. ok . taknak pertikaikan lagi .
its okeyh , as well as we try for our best.
just nak kongsi ape yang menarik pasal pogram ni .
Malam Anugerah Sejuta Bintang awarded about 11 awards to those who qualify to get it ;)
antaranya 
--> Anugerah kepimpinan terbaik (lelaki and perempuan)
--> Anugerah  Pengarah
--> Anugerah Imam Muda
--> Anugerah Blok tercantik
--> Anugerah Bilik tercantik
--> Anugerah pelajar paling skema
--> Anugerah penyapu
--> Anugerah Kelab paling aktif 
--> Anugerah Atlet Terbaik
--> Anugerah Futsal (lelaki and perempuan)

Eventhough there's have some awards looks annoying but its wa fun .
Dalam banyak-banyak anugerah ni , dengan bangganya aku bagitau yang 
dua anugerah aku dapat . bukan aku je , but semua yang terlibat . hehe
that is Anugerah Futsal lelaki with my PES team and Anugerah Kelab aktif (KKK) kesenian dan kebudayaan.
Rasa bangga jugak tapi masa tu bukan aku yang amik hamper and award sebab aku sendiri yang announce award for anugerah kelab aktif. haha. Aku dengan budak kelas aku (Bella) jadi mc . memang harok . taktau nak cakap ape . terkial-kial kat atas stage. its okeyh . yang tak boleh blahh , part aku nyanyi ! HANCUR !
buat rosak majlis je ! ;( masa rehearsel okay pulak ! hish . nasib baik ade coach aku and ade budak camera man tu tolong aku nyanyi ikot tempo . haha ;D memang dari azali tempo aku selalu hancur . bagi lah lagu ape pun . ;D 

yang tak bestnya masa cabutan bertuah . sepatutnya kena bagi hadiah cekat 25 nombor yang bertuah . 
tapi bila panggil nombor je , majoriti takde yang dapat nombor bertuah. terlampau banyak sangat nombor sampai sebut nombor takde orang datang ambik hadiah . last-last , main sebut je nombor and then baru ade yang amik hadiah . tu pun melampau-lampau jugak . bila dah main sebut je nombor , terlebih-lebih pulak orang datang amik hadiah . papepun , pogram tu dah habis . so takyah banyak cite sangat lah. 
usha jeh gambar-gambar ni . enjoy its ;)


masa tengah menyanyi . 
thanks lahh kat sape yg bagi bunga tu . haha

mc . #serabut


with Acik Fikri

with Ulat Beluncas

Thanks for reading ;)