THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, October 17, 2011

memang TAK lah cerita dia ;)

well hello readers ;)
lama tak update blog . 
broadband pun dah terminated . 
tambah pulak dengan timetable pack . memang tak jadi apa dah sekarang ni .

fikir nak cuti sem je sekarang ni . cepat lahh masa berlalu ;)

directly,  hari jumaat haritu (14/10) aku kena pergi kem dekat pekan,pahang maybe . not sure lah tempat dia kat mane. for sure ,  kem kepimpinan . as well as you know , KEM ? memang TAK lah cerita dia ;)

aku lemau sikit bab-bab pergi kem ni . aku ada perasan notice and list name dekat board hostel utk student yang terlibat dengan kem tu . but aku ignore je . last-last "terseru" jugak nak pergi tengok list name tu . first time baca sorang-sorang, tak perasan lagi ada nama . so just says PADAN MUKA dekat student yg terlibat. 
second time baca dengan members "of the floor" , mampuihhhhhh ! time tengok sorang-sorang tak ada . time tengok ramai-ramai ada pulak . agak rabak ke apa mata aku ni ? PADAM MUKA aku balik kan ;)

fikir dah tak bleh lari dah . tapi nasib baik (15/10) saturday ada pogram mahasiswa cemerlang maybe dekat poli aku . Indirectly aku pun terlibat dengan pogram tu . then,boleh lah tarik nafas lega .
 huhhhhhh <----- camni gayanya ;D

so, boleh lah bagi alasan TAKNAK PERGI KEM .  yahoooooo.com .
dengan sukacitanya aku pun pergi lah jumpa YDP (yang dipertua perwakilan pelajar) cakap kat dia aku tak bleh join kem tu . lepas tu dia suruh cari orang gantikan tempat aku . but , aku dah try cari dengan kudrat yang ada , still not find ;) so just let the camp be . aku ignore je eventhought ada yang kate kena bagi surat tunjuk sebab lah bagai . memang TAK lah cerita dia ;) 

hari khamis (13/10) aku decide nak pergi pogram dekat poli aku ni je . dekat pun dekat .
dengar cite kalau pergi pogram tu dapat tambah carrymark ;) 
lepas tu dapat elaun 5RINGGIT sehari . #(dua hari je pun) .

pogram ni utk student-student yang terpilih je .
terpilih sebab carrymark operating system RENDAH !
ok follow yours flow . 
lets count . budak lelaki kelas aku lima orang . yang terpilih tiga orang .
yang pergi seorang . so berapa orang budak lelaki dalam kelas aku ?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
........................................................................................................

KHAIRI MUSA and FARID ANUWAR balik ! so aku sorang je lah yang mengadap pogram tu .
nasib baik ada ARIFF and BOB student DIP2 SECTION 1  . tak lah aku sorang-sorang . 
hari sabtu tu , pogram start pukul 8.00 pagi . aku dengan ariff datang pukul 9.30 sebab pergi makan dulu .
so bila dah masuk dewan besar , terus je nampak student lain tengah jadi macam pengikut ayah pin .
haha . jangan marah okay .  bukannya nye apa , masuk-masuk je dengar orang terpekik-pekik .
"AKULAH PANGLIMA PERKASA" #sambil ibu jari tunjuk kat dada , "AKU ARAH MERAKA KE BUKIT , MEREKA KE BUKIT" #sambil tangan kanan angkat ke atas .

PELIK TAK PELIK TAK ? 

kat situ aku dah gelak mengekek dah . 
macam apa dah pogram ni .
and then , dia tanya berapa ramai yang berani naik atas pentas .
orang pertama yang naik bob ! 
second , girls semesta satu dua orang .
lastly , semua orang naik . senang cite .

lepas jeh benda tu habis , 
ade pulak orang lain cakap-cakap .
dia briefing pasal pogram tu .
part yang ni aku tersentak macam nak rak !
pogram ni dah serupa macam kem .
cuma stay dekat hostel je . 
kalau kem mesti dalam khemah .
bila aku dengar dia cakap "SAYA TAKNAK LEPAS NI ADA YANG DATANG DUA TIGA KERAT , LEPAS TU DATANG IKUT SUKA HATI NAK DATANG PUKUL BERAPA. KALAU ADA YANG BUAT MACAM TU LAGI, SAYA AKAN DENDA" aku dah rasa lain dah sebab dia briefing pasal flow pogram tu sejibik macam flow dekat kem ! 

macam biasa lah . KEM ? memang tak lah cerita dia ;)

so aku dengan ariff decide nak CABUTTTTTT
ingat nak cabut time makan pagi memandangkan jam masa tu pukul 10 lebih .
konon-konon dalam otak , makan pagi dekat cafe . boleh lah cabutt .
tapi its evidently wrong ;) boleh pulak makanan ada dekat dewan besar . nasib baik dekat pintu depan .
masa orang tengah kerumun nak ambik makanan tu , masa tu lah aku cabut dengan ariff .
puas lari sampai sesat dekat bangunan mekanikal . haha
nasib baik bangunan tu kosong . so takde orang nak syak .

and then sampai jugak dekat beloved hostel with safely . haha 
tukar baju bagai tetibe ariff ajak pergi swimming pool . 
MEMANG NAK LAH CERITA DIA KAN ;)
pergi punya pergi , pool tu dah nak tutup sebab yg jaga pool tu nak rehat .
masa tu dah pukul 12 . memang hampeh . penat jalan dari hostel .
tapi takpe . sebab nak swimming sanggup tunggu sampai pukul tiga .  
pergi bandar muadzam , makan-makan sampai pukul 3 suku and then balik terus gie pool .
siap bawak bola tampar lagi . hwa hwa hwa ;D

lepas je dari mandi bagai , aku kol member kelas aku (perempuan) yang pergi pogram tu .
konon-konon nak tau lah kantoi ke tak masa aku dengan ariff cabut tu .
obviously KANTOI ! semuanya sebab dorang suggest nama aku jadi penghulu kat pogram tu .
kalau dorang tak suggest tak jadi benda ni !
but its does not the doesn' t matter .
BERSERAH ;)

so sekarang aku tunggu je lah HEP panggil .
kalau tak panggil kira Alhamdulillah lah .

last but not least , any CAMP , anywhere
" MEMANG TAKLAH CERITA DIA
by reanna

Thank you for reading ;)


















0 comments: