THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, September 21, 2011

whatt the !

ni lagi satu hal . 
aku tak tau lahh nak cakap macam mana dah .
Actually aku dah dipilih sebagai 
JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR (JPP).
but straightfoward, i'm not interested to be a JPP .
Sorry if there has a uneasy feeling for this statements .
betul-betul mintak maaf .
first of all , aku memang tak layak untuk jawatan ni .
aku tak biasa dengan dunia memimpin ..
cuba tengok contoh yg terdekat je lahh .
aku tak mampu nak handle 138 orang ahli 
Kelab Kesenian Dan Kebudayaan Politeknik Muadzam Shah .
sampai orang pertikaikan tentang pengerusi kelab tu .
aku malu nak mengaku but aku terpaksa mengaku .
aku terima je orang nak cakap apa .
aku tak pernah jadi pengerusi mana-mana kelab sebelum ni
include masa sekolah dulu . 
bila masuk poli , orang pilih aku as a president of this club .
so aku kekok . aku taktau apa flow president .
aku tak mintak pun nak berjawatan .
bila aku dah ada jawatan orang asyik tnya , 
kenapa pengerusi kelab tu tak buad kerja .
kenapa aktiviti kelab tak berjalan.
sedangkan semuanya dalam perancangan .
ahli tak bagi kerjasama .
dari 138 orang , tak sampai 50 org pun yg bayar yuran.
memang yuran agak mahal . 
but diorang kena paham ,
kelab kebudayaan tak dapat peruntukan dari politeknik .
semuanya harap duit ahli kalau nak buad aktiviti .
mintak pun bukannya setiap bulan .
satu semesta RM 15 .
how comes pengerusi and AJK tertinggi dipersalahkan .
but it does not the doesn't matter .
aku terima jeh . ouch . this is not the main point .
i know that i have been appointed to be a Exco of Kebudayaan dan warisan (JPP)
lepas balik dari nasyid competition last week .
but the info does not clean and clear !
so i just ignore that info .
at last , YDP meet me at cafe and he told me that tomorrow afternoon 
we've watikah perlantikan jawatankuasa pelajar .
aku dah boleh agak apa yang orang cakap pasal aku nanti .
aku try nak tarik diri jugak but , dia kata ni bukan JAWATAN UNTUK KELAB-KELAB .
its okay . aku terima eventhought annoying .
kenapa mengarut ? those yg kenal aku ,dia tau 
macam mana aku dress pergi kelas . dengan kasut ada line putih , 
tali pinggang spike . that's my way ! and tadi ada lecturer as a adviser of the JPP tegur aku .
MACAM MANA NAK JADI JPP KALAU KASUT MACAM NI.
tu baru pertikai pasal kasut . aku nak jeh cakap 
SAYA TAK MINTAK PUN NAK JADI JPP !
macam nak menangis jeh tadi rasanya .
aku tak biasa langsung dengan flow dorang .
urghhh ! AKU TAKNAK ORANG PANDANG AKU MACAM GILAKUASA !
AKU TAKNAK JADI TANSRI ! AKU TAKNAK ADA JAWATAN ! 
AKU NAK JADI STUDENT BIASA JE ! 
AKU DAH LAH BODOH , TAMBAH PULAK DENGAN JAWATAN .
BILA PULAK AKU NAK BELAJAR ! SEDANGKAN TAK ADA JAWATAN MASA SEM SATU POINTER AKU PUN RENDAH ! urghh ! IDIOTT !

sorry kalau terlampau melampau . but percayalahh .
aku just nak luahkan .
aku ambik ni sebagai peluang untuk masa depan aku .
thanks gila dekat member-member yg banyak support . 
maybe betul apa yang dorang kata .
jawatan ni bantu aku masa nak cari kerja nanti .
by the way , aku bersyukur sebab orang still percayakan aku .

thanks for reading luahan yang tak seberapa nak elok ni . ;)

0 comments: