THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, September 16, 2011

overall about nasyid competition ;)

Assalamualikum .

BAB 1 ; BENGANG

13 SEPT (tuesday) i've join Festival Kesenian Islam (nasyid) dekat terengganu .
everythings going well but result kurang memuaskan and i dissapointed with the judges.
ni semua sebab juri terlampau tak adil ! tak jujur bila buat kerja .
memang takkan halal duit yang dorang dapat masa jadi judges .
okay . fine . benda dah lepas but aku still ungkit . aku tak puas hati !

adil tak kalau microphone kitorang slow tapi poli dia gah belaka .
adil tak kalau perfomance tak best dapat johan ?
adil tak kalau semua competition , poli dia mesti dapat tempat .
(means johan , naib johan , ketiga)
its not fair !

overall , yang layak dapat johan masa nasyid tu POLITEKNIK SULTAN AHMAD SHAH (POLISAS). tak pun POLITEKNIK KOTA BHARU (PKB).
perfomance dorang grand gila ! paling best POLISAS punya crew instrument . orang yang main tamborine memang gah habis ! salute habis !
bukti kukuh just only on those who witness its . memang tak adil for other participants .
but it does not the doesn't matter . poli aku ada jugak bawak balik hadiah .
daripada 5 competiton , only two have been awarded .
by the way congratulation for story tellings participant Arief Fauzi sebab dapat second place
and Umi Fathini as a Syair Bahasa Arab participant sebab dapat third place .
bangga jugak lahh bila MC announce nama politeknik muadzam shah .

settle bab bengang kita masuk pulak bab baru .

BAB 2 ; EXPERIENCE
masa first competition aku admit yang aku takut gila .
sampai kol mak nangis-nangis bagai #ops kantoi.
but this second competition ade jugak terasa nak nangis sebab 
ariff pergi cerita pasal dia ketuk-ketuk kepala masa nak jawab quiz lepas first competition.
die sampai taktau apa-apa pasal subjek yg dia belajar.
semuanya sebab fokus dekat nasyid . #sanggup tau !
aku tahan jeh air mata . haha . sensitip bona haa !
seconds competition more better than first competition .
but seconds competition very poor . sangat keji !
last but not least , kepada juri yang tak berhati perut , buat-buat lah bertaubat .
bagi anak bini makan rezeki yang halal . jangan sebab duit , umat sendiri ditindas .

thats right the looser and the winner is the ritual of competition but
who is make a decison if not a wise judges ;) "

#tolong hafal okay bab 1 and 2 . masuk quiz . puihh ! mampuihh kalau gini ;D

nahh gambar .

crew nasyid
RIZAL | BOB |ASYRAFUL | MUAZ | ARIFF | AMMAR | ACIK

instrument crew
AZRI | ADZHAR | SYAHMI



Storry telling (lelaki)
ARIEF FAUZI

Story telling (perempuan)
MEEZA VILLY


azan 
IBRAHIM

Syair Bahasa Arab 
UMMI FATHINI

thats all . 
thanks you for reading ;)







0 comments: