THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, August 13, 2011

untung jugak ada KEMBAR ;D

salam satu blogger .
heyy readers ;)

lama jugakk tak updates blog .
tak berkesempatan nak update masa dekat poli .
now , dah sampai rumah so ade lah jugak masa nak update .
yes , aku menaip dengan rasa puas hati .
semua gara-gara lelaki yang tak beradab !
sebab facebook je lelaki tu sanggup datang rumah aku dari subang jaya ke selayang .
double really nonsense ! 
memang aqu FUCK orang perangai macam dia . 
actually die ni bapak awek kembar aku .
benda ni jadi semua sebab kembar aku post dekat facebook maki hamun MAK TIRI awek dia.
MAK TIRI awek dia ni perangai agak melampau .
malas nak masuk campur rumah tangga orang .
so proceed to bapak awek kembar aku serbu rumah parents aku pagi tadi .
sape yang tengok incident tadi memang ramai yang rasa dia memang teramat melampau .
before dia nak orang hormat dia , lebih baik dia hormat orang dulu .
bukan nak cakap pandai . tapi dia tu dah jadi bapak budak .
takkan sebab facebook nak kecoh satu kampung .
ni lahh sesetengah orang . make decision without thinking first . and then tak fikir panjang .
main nak REDAH jehh . umur dah separuh abad pandai-pandai lah berfikir .
bapak awek kembar aku kontraktor and jurulatih silat .
no need aku nak heran dengan status dia as a kontraktor and jurulatih silat .
what for nak takut dengan orang macam tu . 
tadi pun dah macam drama dah aku tengok . ade part yang kelakar and
ada part yang series tahap melampau dahh .

ni babak drama yang jadi tengahari tadi :

bapak budak tu known as pakcik masuk kawasan rumah aku
without permission and then terus cekak baju aku (gaya macam nak gaduh)
and then 

aku ; apesal ni ! tetibe jeh . *cara bercakap still lagi sopan
pakcik separuh abad : kau yang cakap celaka kat dalam facebook kan . asal kau cakap macam tu.
aku : saya ammar bukan amir ! *muka berubah (dia taktau yang AMIR ada kembar)
pakcik separuh abad : hang sapa ? 
aku : saya ammar . amir tu haa dalam rumah !

and then pakcik tu street pergi jumpa kembar aku (amir) .
sampai depan pintu kembar aku pun kene cekak baju jugak .
siap pakcik tu buad gaya nak menumbuk age .
pastu aku cakap elok-2 suruh lepas kembar aku .
die boleh bantai suruh aku dok jauh sikit .
sape taknak tolong adik beradik kalau dah jadi macam ni .

so aku beckap lahh amir . nk dipendekkan cerita ,
yang menang masa bergaduh tadi kembar aku . haha .
semua sebab kitorang dah plan baik punya ..
memang malu habis lahh pakcik separuh abad tu . 
tersangat lahh malu . 
kembar aku yang buad hal , aku plak yang over 
excited nak gadoh.

plan kitorang :

tukar status yang kembar aku mencarut-carut kat facebook and then tunjuk 
dekat pakcik yang tuduh kembar aku buad status tu untuk isteri dia .
hakikatnya memang untuk isteri dia . tapi sebab aku dah edit status tu dia rasa
macam bersalah . so serves him right ! 

tajuk entry aku "untung ada kembar" sebab masa mula-2 pakcik tu datang rumah aku ,
die ingat aku ni kembar aku . paham ? buat-buat faham je lahh . so dia dah malu dah kat situ sekali .
lepas tu die kene tipu dengan aku bulat-2 . aku cakap kat dia , status yang kembar aku post tu actually aku yang post . hakikatnya memang kembar aku yang post . just nak kelirukan pakcik tu jeh .
licik betull . and then last but not least pakcik tu dah terlampau malu terus lari topic .
tetibe masuk pasal kembar aku bawak anak dia pergi ICT tak bagi tau dia .
macam mana dia boleh cakap dia taktau sedangkan dia tengah bercakap pasal dorang pergi ICT .
dah nampak dah kat situ yang dia ni tak berfikir panjang .
sekurang-kurangnya , before buad decision fikir lahh dulu . and then kalau betul-betul dah salah 
baru lah hentam . tapi kalau dah salah pun jangan lahh hentam bagai nak rak .
bagi nasihat or bincang elok-2 . 

"jangan ikutkan perasaan yang akan membinasakan "

0 comments: