THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, August 6, 2011

bas is nothings !

hello readers ;)
haii bloggers .

harini dah masuk hari keenam umat islam berpuasa.
rasa macam cepat je masa berlalu. tapi memang tu yang aku nak .
lagi cepat masa berlalu lagi bagus. aku pun tak sabar nak raya ni .

sedihnya lahh hai harini .
kenapa lah tiket nak pergi muadzam selalu habis!
nak salahkan sape skang ni . 
takkan nak salahkan diri sendiri pulak .
sepatutnya sediakan lah banyak bas .
semua orang senang hati nanti .

now , aku dekat muar . rumah Cty Dayah *nick facebook
sejak dari hari jumaat (semalam 5/8) .
lepas habis kelas jeh semalam aku decide nak pergi rumah dia.
ingatkan nak balik KL tapi tiket langsung tak ada.
so, decision last minit memang menyusahkan !
tiket bas express komfem habis . dah tau dah 
so decide nak naik bas tingtong (bas henti-henti).
sampai jeh dekat terminal muadzam , memang tak boleh blah !
ramainya orang nak balik !
expecially budak-budak sekolah.
sayang seribu kali sayang , bas tingtong dah lepas .
urghh . ingatkan dah boleh dah pergi muar .
tapi nasib baik ada senior nak balik muar jugak.
so, aku dengan Mohd Nur Ariff * nick facebook follow jeh lahh dorang.
kesian kat dia sebab dia dah beli tiket balik muar pukul enam petang besok (ahad).
tapi aku ajak dia balik awal sebab aku takde member nak gie muar tu .
dah alang-alang dia nak balik muar baik saing dengan aku jeh .
kan kan kan =D

and then , bila bas express dah sampai kitoang bagi lah yang
ada tiket naik dulu . pastu senior tu tanye kat drebar bas tu
boleh tumpangkan ke segamat ke tak .
nasib baik drebar bas tu baik . die bagi  naik tapi kene bayar lebih .
its okay . redha je lah . asalkan dapat sampai muar .
yang kelakarnya , first time aku duduk dekat tempat tido 
konduktur bas . memang kelakar habis ! dah macam kena seludup .
panas , sempit and bagai aku rasa duduk kat situ .
haha . tapi menyempat gak lah aku tido dalam bas 
even tak selesa . penat sangat kot .
about 1hour sampai lah segamat tu . 
pastu naik bas lain pulak pergi muar .
kali ni amik masa about 2hour . 
dah tak boleh tido dah time ni . 
yang si Dayah keje mesej aku jeh tanye dah sampai mana .
setiap lima minit komfem dia tanya .
penat nak menjawab . 
tapi pikir bulan puasa jeh ni .
haha .

yang sedihnya , besok tiket pergi muadzam dah habis !
macam mana aku nak balik street to muadzam .
nak taknak kena amik bas pergi segamat dulu papehal pon .
nasib baik ada tiket nak pergi segamat . kalau takde memang kesian gila .
tu pon tiket dah tinggal lima . kalau dah habis aku kena balik hari isnin jugak lah .
but everythings settle .

sampai jeh segamat besok aku terus gie cari bas balik muadzam .
kalau ada , ada lah . kalau takda , redha je lahh .
sakit hati dengan kakak yang jaga counter bas tadi .
cakap elok-elok tak boleh ke .
nasib baik puasa . kalau tak aku sound dia balik *alasan semata-mata.

dah nak dekat bukak puasa ni . 
so nak berenti kejap . ada cerita lagi nanti aku update ok ;)
selamat berbuka and enjoy yours meal .

0 comments: