THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, August 17, 2011

berbuka with classmate ;)

salam satu blogger .
hey reader . ;)

harini dah masuk hari yang ke-18 kita puasa . 
Alhamdulillah aku tak pernah mis lagi . haha .
#bangga lettew ;)

Actually aku just nak update entry yang dah lama aku tak update .
so terfikir pulak nak updates pasal berbuka dengan classmate .
maybe tak penting pun kan but tak salah kalau nak bercerita .
blog aku , suka hati aku lah . #tibe-tibe .

first of all , my first time berbuka dengan classmate . 
best jugak lahh sebab dapat berbuka ramai-2 for one day .
plan nak berbuka with lecturer subjek digital media but dia tak boleh join .
so , without her , everything go smoothly . 
makan dekat kedai area poli jugak but i'm not satisfied with the price.
ada ke patut sotong goreng tepung dua set , macam satu set je.
price absolutely nonsense . dah lahh sikit lepas tu mahal pulak .
bukan berkira but just rasa tak puas hati . 
makan tak kenyang tapi bayar mahal .
kedai biasa-biasa je . 
but its doesn't matter . benda dah lepas . 
nak mintak duit balik pun tak guna dah .
so . after berbuka we're going to tunas manja . (supermarket)
i thought wanna buy a perfume but lain yang aku beli .
konon-konon nak jimat tapi hampeh .
masa nak pergi tunas manja tu tak ada masalah .
but bila dah nak balik poli , memang bermasalah .
call cab but tak pick up call . and then someone bagi idea suruh
pakcik yang bawak lori hantar balik poli . kitorang pun tunggu lahh sampai dia 
keluar dari tunas manja tu . bila dia dah keluar masing pakat lari sebab malu .
sekali dengan aku lari .. 
at last tak dapat sebab pakcik tu kemut gila . 
sedangkan satu arah je . macam lahh kitorang taktau .
 actually poli dekat je dengan tunas manja .
dekat tak dekat sangat lahh . tapi kalau jalan kaki sampai jugak .
but kalau nak jalan kaki banyak  risiko .
situ dah lahh highway , lori banyak keluar masuk . and then 
ada jalan yang gelap header to poli .
budak-budak perempuan dah lahh pakai baju kurung .
buatnya kena kejar dengan orang gila or pape tak ke tersembam atas tar .
last-last someone call cab and then baru lahh ada orang pick up call tu . 
so balik naik teksi jugakk lahh . 
nasib baik . tapi satu hal pulak bila teksi dah sampai .
masing-masing berebut nak naik persona putih.
aku jenis redha je #puihhh
so naik lahh kereta yang terpampang perkataan TEKSI . #haha
sepatutnya satu teksi 4 passenger only . but kitorang balun sampai 6 org .
mampat tak mampat lahh kan . 

pengajaran for this story , 
please lahh bagi student bawak kenderaan sendiri.
 #credit to pihak yang terasa. ;D

gambar ni jeh yang mampu aku upload . time kasih ;)
start from yours left hand 
AMMAR | NANA | YANA | KHAIRI | IEKA | MEEZA | AIEN | FATEEN | ALYA | MAS
snap by ; EMA LUNA

p/s : classmate aku memang tak ramai . 
ada lagi yang tak join . but kalau join pun tak ramai jugak ;D







0 comments: