THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, July 31, 2011

perihal semalam =)

hello fellow readers ;

begins with perihal semalam ;)
malas nak update blog semalam (30july) 
sebab aku sampai rumah about 5am ;)
it was great . merayau sampai tak hengat nak balik rumah .
semalam pukul tujuhpagi aku dah bangun sebab parents aku kejut suruh 
tolong nenek aku kemas apa yang patut kat rumah dia .
nak buat kenduri katanya . 
selalu kalau nenek aku nak buat kenduri komfem aku tau .
tapi semalam tetibe jeh kata nak buat kenduri .
suprise lahh kot . haha . macam apa tah . benda tu pun nak suprise .
memang nak buat kenduri cuma aku je yang tak penah amik tau .
cite tu takyah panjang-panjang . stop there .
continue with cerita aku naik train sorang-sorang .
pheww . first time aku naik sorang-sorang . selalunya dengan 
member-member . aku taknak naik sorang-sorang lagi lepas ni .
gara-gara nak hang out dengan budak poli aku , tu yang pergi naik train jugak .
ingat nak drive kereta but ada problem yang boleh dielakkan and ada yang tak .
first problem is , kereta kena block dengan kereta pakcik aku . 
nenek aku kan buat kenduri , so dia park kereta dekat rumah aku . rumah makbapak aku.
kalau sebijik jeh tak pe . sampai dua bijik hah dia parking . lepas tu tambah pulak dengan
kereta adik ipar dia . memang komfem tak boleh keluar kereta aku. bapak aku .
lagipun jalan jem sebab semalam sogo buat sale . memang tak bergerak kereta dari selayang ke kL . 
makcik aku lahh yang cakap . so , aku decide naik jeh KTM dekat taman wahyu tu .
jem pon tak jem . and then suruh lah sepupu aku hantar sampai KTM tu .
bila sampai jeh dekat jalan imbi , member-member aku ajak pergi KLCC .
melepak jeh dekat sana . shoot gambar bebanyak and then balik . sorry lah . 
aku malas nak upload pic kat sini . lama nak tunggu kalau upload .
after that Reana Roarr kol ajak pergi shisha . so balik lah . tunggu apa lagi .
haa . time tunggu train ni memang aku bengang gila .
dah lah tunggu sorang-sorang . pastu sunyi pulak tu .
macam sedih jeh rasa . patotnya train sampai pukul 10:43pm but ditangguhkan sebab 
train yang aku nak naik baru sampai klang . memang nak lahh aku tunggu situ kan .
sejam pulak tu nak kena tunggu . sabar je lahh .
bila dah sampai taman wahyu satu hal plak jadi .
jalan jem gila ! baru ingat nak naik cab balik rumah . tapi kalau jalan jem
dah komfem-komfem duit aku habis sebab nak bayar teksi je .
nasib baik sepupu aku penyelamat duit aku . haha .
aku kol die and then suruh dia amik dekat taman wahyu .
so sampai je rumah terus aku amik sweater pergi rumah Reanna Roarr .
drive kereta bapak dia pergi amik Nur Syamimi Meymey and then pergi shisha dekat 
Red Chair *danau kota . Call member poly aku known as Chubby ajak lepak sekali .
dah alang-alang rumah kakak dia dekat so ajak je lah =)
parking kereta langsung tak ada .
last-last aku paking atas divider . memang grand habis . 
lepas shisha tu baru aku masuk dalam uptown tu . 
penat tunggu Nur Syamimi meymey pilih barang . sampai nak
ter"pie" dah aku . dah pilih barang bagai terus balik . 
tapi kitroang tak balik lagi sbeab Reanna Roarr bagi lampu hijau meround dekat kL .
memang pederas aku drive kereta tu .
macam -macam benda jadi header to kL . 
first jumpa orang accident dekat dengan uptown , Second jumpa kedai makan terbakar
dekat Jalan ipoh .Lastly jumpa orang bergaduh dekat je dengan kedai makan yang terbakar tu .
macam-macam such as polis , ambulans and bomba ada kat situ . 
nasib baik jalan tak jem . so sampai rumah about 5am . and harini aku bangun about 4pm !
nasib baik balik muadzam besok . boleh lahh tido lama sikit ;D
#cuti sendiri



0 comments: