THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, July 19, 2011

berfikir secara waras !

hye bloggers ;)
well hello readers .

tengah fikir macam mana nak buad intro for this entry 


LOADING . . . . . . .

sekarang ni aku dah jarang nak 
update blog . 
story banyak tapi tah lah . 
MALAS nak update . ni pun rasa
macam terpaksa je update sebab dah bosan dah ni .
nak tido tapi MALAS .
nak main mesej tapi MALAS .
nak makan tapi MALAS nak pegi cafe .
nak online facebook tapi MALAS sebab tak hot .
nak apa lagi eh ?


LOADING . . . . . .

oke . tu je kot intro nya .
terlampau melampau lah plak intro .
actually *biasa digunakan ..
tukar tukar tukar tukar.
sebenarnya , aku lapar ni ;(


proceed ; 
everyone ade kawan . including me . like of course .
bohonglah kalau aku cakap aku tak ada kawan .
tapi keramaian yang aku kenal semuanya berpuak-puak .
contohnya macam , puak A and perempuan B 
aku kacip dengan puak A and of course perempuan B
tapi antara puak A and perempuan B ni , 
diorang tak berapa nak kacip sangat .
bila aku pegi dekat puak A , dorang mengutuk perempuan B .
bila pergi dekat perempuan B , die mengutuk puak A
tapi bila jumpa depan-depan ,
buad macam takde pape . 
seems like talam dua muka . 
aku ni dah macam orang tengah .
bila join puak A , perempuan B rasa tersisih .
kesian pulak .
bila join perempuan B ,
puak A pulak menganjing-nganjing .
aku pun terpaksa jadi hipokrit bila
dengar puak A mengutuk perempuan B .
karang aku beckup perempuan B
mula lah nak cakap aku sayang dia lebih bagai .
sedangkan benda tak ada pape .
just perasaan je yang buad kita jadi macam tu .
so , even tak suka berkawan dengan 
someone pon just be fair lah .
kau taknak kawan dengan dia kau punya pasal lah .
tapi please jangan babitkan aku .
aku hanya "kawan" .tak lebih kot dari tu .
KAWAN buat cara KAWAN .
aku tak kesah sesape nak kawan dengan aku .
even orang kata kau 
-berlagak-
or
-bajet hot-
sekali pon , kalau dah sekepala komfem tak ada problem .
sesetengah orang nampak berlagak , but tu dari paras luaran .
kenapa kita tak tengok kebaikan yang dia buad 
even die berlagak or anything else , kite tau ke hati die macam mane ?
fikir-fikir dan renungkanlah ;)
"don't judge a book by its cover"

p/s ; entry ni untuk orang yang nak berfikir sahaja .
yang buruk datang dari diri aku sendiri ,
yang baik semuanya datang daripada Allah SWT .

0 comments: