THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, July 31, 2011

Assalamualaikum Ramadhan ;)

Assalamualaikum readers ;)
hello bloggers .

Esok 1 Ramadhan ;)
everyone knows .
macam mana lah life aku dekat muadzam masa puasa nanti .
this is second time puasa without family .
"without" doesn't mean dah tak ada but jauh .
first masa dekat PLKN tapi tu seminggu je . 
yang kedua ni dekat muadzam .
Esok aku bersahur dekat Selayang but
tomorrow is my first Berbuka at Muadzam .
Esok baru aku balik muadzam sebab tiket habis harini . (ahad : 31 July)
so boleh lahh bersahur dengan family . 
Feels macam sedih je . Banyak benda aku fikir kalau puasa dekat muadzam nanti .
Fikir pasal nak sahur . siapa lah yang nak kejut aku nanti . 
kalau kat rumah ada lahh jugak parents nak kejutkan .
kalau kat muadzam tak ada sape nak kejutkan .
alasan semata-mata =D
Actually tu tak apa lagi .
yang sedih nanti mesti aku sahur sorang-sorang and berbuka sorang-sorang 
kalau roommate aku balik rumah tiap-tiap minggu .
berbuka tak apa lagi . boleh cari member dekat-dekat . 
sahur tu yang lemah tu . dah lah nak bangun payah .
jap-jap nak imagine :

"Kalau roommate tak ada , mesti aku set jam untuk bangun sahur , and then bila dah bangun 
mesti aku mamai sambil berjalan pergi cafe sorang-sorang. takpun aku makan sorang-sorang sambil tengah mamai lagi" 

haishh ! sadisnya . nasib-nasib . 

kalau dekat PLKN tu sahur ramai-ramai , berbuka pun ramai-ramai .
so tak kesah sangat even jauh dengan family .
tapi sekarang , sebilik dua orang je . kalau sorang balik dah tak ada orang lain dah .

try imagine :

"lepas bangun untuk makan sahur , korang nak tak berjalan pergi bilik orang lain 
sedangkan tengah mamai lagi ?"

kalau aku rajin aku pergi lah berjalan kat bilik orang lain ajak pergi sahur .
kalau tak memang aku beli makanan siap-siap kat cafe pastu dah tak payah 
turun makan lagi masa sahur tu ;)

ahh ! aku nak makan nasik jugak masa sahur !
and yang paling penting kat bilik aku kena ada air mineral !
kalau tak nanti aku asyik cari air mineral jeh .
so , pape pon SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK
to all umat Islam expecially muslim bloggers .
update blog update jugak . puasa jangan lupa =)


──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀​▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ ║▌║█║▌Ketepiiiiii Ketepiiiiii~~~~ █║▌║▌│
▄▄▄▌▐██▌█ ...Selamat Datang Ramadhan Al-Mubarak...
███████▌█▄▄▄▄ ▒▒▒▒▒▒▒▒▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀​▀▀▀❍❍▀▀ ♥

PUASA JANGAN TAK PUASA TAU!!!! :)





perihal semalam =)

hello fellow readers ;

begins with perihal semalam ;)
malas nak update blog semalam (30july) 
sebab aku sampai rumah about 5am ;)
it was great . merayau sampai tak hengat nak balik rumah .
semalam pukul tujuhpagi aku dah bangun sebab parents aku kejut suruh 
tolong nenek aku kemas apa yang patut kat rumah dia .
nak buat kenduri katanya . 
selalu kalau nenek aku nak buat kenduri komfem aku tau .
tapi semalam tetibe jeh kata nak buat kenduri .
suprise lahh kot . haha . macam apa tah . benda tu pun nak suprise .
memang nak buat kenduri cuma aku je yang tak penah amik tau .
cite tu takyah panjang-panjang . stop there .
continue with cerita aku naik train sorang-sorang .
pheww . first time aku naik sorang-sorang . selalunya dengan 
member-member . aku taknak naik sorang-sorang lagi lepas ni .
gara-gara nak hang out dengan budak poli aku , tu yang pergi naik train jugak .
ingat nak drive kereta but ada problem yang boleh dielakkan and ada yang tak .
first problem is , kereta kena block dengan kereta pakcik aku . 
nenek aku kan buat kenduri , so dia park kereta dekat rumah aku . rumah makbapak aku.
kalau sebijik jeh tak pe . sampai dua bijik hah dia parking . lepas tu tambah pulak dengan
kereta adik ipar dia . memang komfem tak boleh keluar kereta aku. bapak aku .
lagipun jalan jem sebab semalam sogo buat sale . memang tak bergerak kereta dari selayang ke kL . 
makcik aku lahh yang cakap . so , aku decide naik jeh KTM dekat taman wahyu tu .
jem pon tak jem . and then suruh lah sepupu aku hantar sampai KTM tu .
bila sampai jeh dekat jalan imbi , member-member aku ajak pergi KLCC .
melepak jeh dekat sana . shoot gambar bebanyak and then balik . sorry lah . 
aku malas nak upload pic kat sini . lama nak tunggu kalau upload .
after that Reana Roarr kol ajak pergi shisha . so balik lah . tunggu apa lagi .
haa . time tunggu train ni memang aku bengang gila .
dah lah tunggu sorang-sorang . pastu sunyi pulak tu .
macam sedih jeh rasa . patotnya train sampai pukul 10:43pm but ditangguhkan sebab 
train yang aku nak naik baru sampai klang . memang nak lahh aku tunggu situ kan .
sejam pulak tu nak kena tunggu . sabar je lahh .
bila dah sampai taman wahyu satu hal plak jadi .
jalan jem gila ! baru ingat nak naik cab balik rumah . tapi kalau jalan jem
dah komfem-komfem duit aku habis sebab nak bayar teksi je .
nasib baik sepupu aku penyelamat duit aku . haha .
aku kol die and then suruh dia amik dekat taman wahyu .
so sampai je rumah terus aku amik sweater pergi rumah Reanna Roarr .
drive kereta bapak dia pergi amik Nur Syamimi Meymey and then pergi shisha dekat 
Red Chair *danau kota . Call member poly aku known as Chubby ajak lepak sekali .
dah alang-alang rumah kakak dia dekat so ajak je lah =)
parking kereta langsung tak ada .
last-last aku paking atas divider . memang grand habis . 
lepas shisha tu baru aku masuk dalam uptown tu . 
penat tunggu Nur Syamimi meymey pilih barang . sampai nak
ter"pie" dah aku . dah pilih barang bagai terus balik . 
tapi kitroang tak balik lagi sbeab Reanna Roarr bagi lampu hijau meround dekat kL .
memang pederas aku drive kereta tu .
macam -macam benda jadi header to kL . 
first jumpa orang accident dekat dengan uptown , Second jumpa kedai makan terbakar
dekat Jalan ipoh .Lastly jumpa orang bergaduh dekat je dengan kedai makan yang terbakar tu .
macam-macam such as polis , ambulans and bomba ada kat situ . 
nasib baik jalan tak jem . so sampai rumah about 5am . and harini aku bangun about 4pm !
nasib baik balik muadzam besok . boleh lahh tido lama sikit ;D
#cuti sendiri



Thursday, July 28, 2011

kawan lagi ;(

heyy blogger .
well hello readers ;)

kenapa lah banyak sangat problem pasal kawan .
hish . serabut lahh hai ..
susah berkawan dengan friends of friends !
ada paham ? ;(

tak payah lahh nak jeles sangat kalau dah kawan kau ngam ngan aku .
masalah lahh ! 
aku taknak pon kawan kau tu . 
amik je lahh buad harta .
aku boleh blah lahh !
bahagialahh kau dengan dia sampai anak cucu cicit bagai . 
KBAI !

*marahgilani 





it's over , its ok ;)

salam satu blogger ;)
hello fellow reader .

Finally , lega sebab dah habis pertandingan . syukur-syukur ;)
so the result agak mengecewakan lahh jugak .
but En. Azri as our coach redha jeh . haha
nothing to be proud with us ..
lagipun dia paham , kitorang practise seminggu untuk lagu and
4 jam untuk gaya persembahan .
kitorang tak mengharap pun nak menang .
asalkan coach puas hati sudah lah .
maybe bukan rezeki kitorang dekat festival tu .
sapa yang gelak tu this is message for you :
"at least aku dapat pengalaman ;)"

hmm . by the way , rasa tak puas hati tu pun ada lahh jugak .
actually , group aku jeh yang guna stand mic .
others just pegang jeh microphone tu .
our coach cakap kitorang kena sabotaj .
but taktau lahh kalaw tersalah sangka .
tapi takkan lahh stesyen tv tu tak ada crew untuk sediakan stand mic .
kitorang pulak yang kena bawak stand mic tu masuk and keluar pentas .
tak masuk akal langsung .
kata peringkat kebangsaan tapi takkan macam tu dia layan kitorang .
hampeh noh !

but it doesn't matter ;)
yang penting dah lepas dah semua tu .
pheww . masa naik pentas tuh takpayah cite lahh .
macam-2 rasa ada .
tangan dah komfem-2 menggeletar .
kaki lagi lahh bertambah-tambah menggeletar . 
tinggal nak lari je .
yes , i admit masa saringan semalam , tempo aku lari .
sengal nye lahh haii . masa practise boleh pulak !
dalam masa lima hari empat malam tu , kitorang ada lahh
jugak menyempat meround dekat bandar melaka tu .
actually dah banyak kali dah pergi melaka with family .
tapi bila pergi dengan member lain pulak rasa . haha .
so enjoy the picture ;)


bosan tengok orang pidato so cari port nak lepak .
dapat lahh JAMBAN awam ni .




|hafis|chubby|ariff|adzhar|


tengah tunggu coach . tak punctual ! haha 
nak pergi mahkota parade ;D

group nasyid aku ; Wirama Zirbad
maksud dia aku tak sure . 
for sure its about pengorbanan ;D
*ada lagi sorang tapi mane tah tercampak ;)


Mix : pidato , tilawah and nasyid candidate ;) 
ada lagit iga orang . *mana tah tercampak
grand gila mata kitoang ;)

11.30 malam
makan dekat umbai lepas main boling kat mahkota parade .
besok nye nak bertanding . tapi sempat lagi enjoy ;)
*steady machaa ;D


tengah belajar speakang before bas sampai ;)

the end ;)
tuh jeh yang mampu nk upload . 
line lembab ! ;(

Monday, July 25, 2011

dissapointed with myself ;(

hello fellow readers  ;)

now , i am typing with rasa dukacita ;(
Actually aku baru jeh lepas rehearsal nasyid .
what we get is nothing !
our perfomance hancur !
maybe its my fault . aku rasa bersalah sangat .
tempo and key aku terlampau sumbang .
yes . i admit i'm not a singer and i cannot be a singer .
i'm feel embrassed with the others participant and audience .
terlampau malu sangat tadi .
anothers group have a good perfomance but my team is nothing !
its my fault ! its my fault ! i repeated its my fault ! others group members is ok but i'm not !
urghh . i'm feel stressed ! 
masa practice without microphone we're ok ! but at the rehearsal , seems like i'm not
prepare anythings ! i'm not ready yet . but there has only two days before 
sceering test . i really hope that our team will listed to final .
kecewa sangat-sangat .
sorry guys , i can't be a good perfomer . 
sorry to our coach En. Azri too. 
maybe our coach terkilan sebab perfomance aku teruk gila tadi .
InsyaAllah i will do the best at the screening test this wednesday (27/7) .
maybe its hard for me but i will try ! i will try ! i will try !

Sunday, July 24, 2011

Melaka is my destination ;)

well hello bloggers ;)
hey readers .

hoo . ramai jugak yang updates blog harini .
ingat kan nak baca entry orang lain dulu but better buad entry baru first.
takut nanti line lembab langsung takleh post and takut lupa  ;)

Actually  , venue for this entry is Kolej Kediaman UITM Melaka .
so , cite nye skang aku dah sampai dekat melaka .
duration of this trip from muadzam about 3 hours .
pening kepala duduk dalam bas lama-lama .
loya je tekak aku . ni tengah pening lagi .
kalau dapat tido ni kan best ... ;D
blogging first ;)

First time sampai sini , pheww . tengok participant poly lain macam hebad-hebad .
Baju seragam jeh masing-masing . pakai kasut kulit pulak tu . 
tapi poly aku datang pakai selipar jamban jeh . haha . *credit to hafis .
but that not the doesn't matter . 

ok . lupa pulak , maybe ada yang taktau what for aku datang melaka ni .
simple word , aku ada festival nasyid . ;D
maybe that not important info but i just let my readers know .
yang taknak tau lets him/her be .
its okeyh for sure ;)

Kalau ikut jadual , pertandingan start hari rabu . but aku dah bertolak pergi melaka harini .
its because bukan budak-budak nasyid je yang join festival ni .
but pidato and tilawah Al-Quran also join for this .
pidato and Tilawah Al-Quran will compete first before nasyid .
so we must leave with others because takkan lah pakcik bas nak ulang dua tiga kali ambik 
student. penat lahh dia . 
so , department make a decision semua yang terlibat will going together ;)
pasrah je lahh even minggu depan ada dua presentation ;)
by the way , i will stay here about four days . Sunday until Thursday (28/7)
the important is , i must do a perfect perfomance at the competitions .
if not they will kill me . haahaa ! so sadis .
yeah , i admit that my tempo and key lari but i'll try my best .
so worried . i hope we will win this competition .
all readers please say a prayer for my group ok  ;)
got to go . anythings else i will post at anothers entry ok.
see yeahh !

Thursday, July 21, 2011

alahai lahh ......

hey readers ;)

haihh . serabutnya lahh hai malam ni . apesal ntah .
penat pon penat . ngantuk pun ngantuk .
#pfft . nak mencarut boleh . . ?  ;(

besok ada kelas . tapi aku tak tido lagi ni .
kang besok komfem liat nak bangun .
nak harap parents kejut dah tak boleh dah . 
aku kan dah besar . haha
sampai bila nak harap parents kejut ;D

kan kan kan kan kan !

hurm . aku tak puas hati lahh .
aku rasa macam subjek yang tak masuk final ,
semuanya dapat lecturer yang best-2 .
subjek yang masuk final ada jugak lah yang best .
tapi tak semua . ;(
aku lagi semangat nak belajar subjek yang tak masuk final 
rateable subjek yang masuk final .
bukannya aku nak mengutuk tapi tu benda apa yang aku rasa as a student ;)
kalau subjek yang tak masuk final ni pun satu hal jugak ,
terlampau hard sangat . subjek yang tak masuk final 
terlampau over pulak dengan subjek yang masuk final .
aku sampai taktau apa yang lect suroh buad , assignment apa yang dia bagi bagai .
lagi-2 nota diuploadkan dalam web . 
bukan merungut , tapi just rasa macam menyusahkan .
aku rasa student lebih ketinggalan .
kalau orang  macam aku ni langsung takleh jadi apa . 
internet dah lah lembab tahap kritikal .
mostly nota banyak dalam bahasa inggeris .
bahasa pulak tinggi-2 .
macam mana aku nak paham . guna google translate 
tapi masalah pulak . kadang-2 apa yang kita
try nak translatekan keluar perkataan lain .
but , seriesly aku serabut gila .
nanti empat hari aku dapat pelepasan sebab nak pergi melaka .
memang bertambah-tmbah lahh serabut aku .
komfem banyak nota aku terlepas .
quiz , assignment , presentation !
urghh . nak tarik diri dah terlambat . 
tak pernah  menyesal pun join pertandingan nasyid tu .
just feels that i'll be left behind !
sangat sadiss .
but thats not the doesn't matter .
i'll try mybest and be the best among the best ;)
kalau boleh ketchup i'll try .
lepas jeh pertandingan nasyid tu aqu try fokus dekat study pulak oke !

End about 1:00 AM







i'm still loving you ;)

hey blogger ;)
hello readers ;)

penat ni baru balik dari kelas . harini kelas habis awal .
woahh . leganya .

serabutnya . aku rasa , apa yang aku belajar macam
 tak penah nak masuk dalam kepala otak ;(
macam mana tah aku nk belajar ..
assignment yang lect bagi pun aku taktau nak buad macam mana .
next week plak ade presentation . satu ape pun tak prepare .

actually thats not the main point ;)
the main point is "dia" !
since aku jumpa "dia" two months ago , 
die dah jarang contack aku .
kalau tak , bukan kemain !
sikit-2 mesej . pastu memalam buad supersaver .
urghh . dia lah couple paling perfect bagi aku .
bila aku touching die yang pujuk . 
tapi
bila die touching aku tak pujuk pun. 
kesian dia . dia je yang selalu mengalah .
dia tak suka kongkong aku .
yes . aku admit yang aku suka dikongkong but
bila die tak kongkong aku , aku pulak yang kongkong dia .
dia marah aku sebab aku hang out tak pernah bagi tau dia .
aku selalu fikir bukan-bukan pasal dia . 
aku tuduh dia ada orang lain sedangkan tak .
dia jaga hati aku . tapi aku tak pernah jaga hati dia .
bila die bengang die mesti off henpon .
tapi bile die of henpon aku pon komfem of henpon jugak .
aku nak dia yang cari aku sedangkan aku yang banyak buad salah kat dia . 
malam-malam kalau buad supersaver mesti dia nyanyi untuk aku .
kalau dia balik kerja penat-penat die sanggup mesej aku .
bila aku suroh dia rest , dia marah aku balik .
dia nak jugak mesej dengan aku . 
kalau aku lambat reply mesej dia , mesti dia miskol . 
takpon komfem dia kol terus .
and then marah-2 . 
dia tak suka aku tipu dia . kalau aku cakap aku 
dekat rumah sedangkan aku dekat luar mesti die tau .
kalau dia kol aku and die tau aku kat lua mesti dia 
end call cepat-cepat .
maknenye die bengang lah tu .
puihh .
dia buad aku jeles tapi aku lagi expert .
aku buad die jeles sampai dia mintak putus .
tapi lepas dia mintak putus , die mesti mintak couple balik .
sebab dia menyesal !

sekarang benda-2 tu dah tak ada dah .
aku dah tak rasa semua tu .
dia pon dah off henpon . 
bila call mesti voicemailbox .
tapi bila dia on henpon , dia kata kenapa 
aku macam nak mengelak dari dia .
sedangkan aku ni lahh yang terhegeh-hegeh cari dia .
kalau dia rasa dia bosan baru die contack aku  .
memang terbaik . 
aku memang try nak lupakan dia . tapi tak boleh ;(
aku try nak jauhkan diri dari dia . tapi , aku asyik teringat pasal dia jeh .
but die still ingat lagi "manusia memang cepat berubah" .
aku selalu cakap kat dia macam tu bila gaduh .
aku ke yang lupa dia atau dia yang lupakan aku .
maybe dia dah happy dengan orang lain kot sekarang .
takpelah . redha jeh ;)


end about 7:26 




Tuesday, July 19, 2011

berfikir secara waras !

hye bloggers ;)
well hello readers .

tengah fikir macam mana nak buad intro for this entry 


LOADING . . . . . . .

sekarang ni aku dah jarang nak 
update blog . 
story banyak tapi tah lah . 
MALAS nak update . ni pun rasa
macam terpaksa je update sebab dah bosan dah ni .
nak tido tapi MALAS .
nak main mesej tapi MALAS .
nak makan tapi MALAS nak pegi cafe .
nak online facebook tapi MALAS sebab tak hot .
nak apa lagi eh ?


LOADING . . . . . .

oke . tu je kot intro nya .
terlampau melampau lah plak intro .
actually *biasa digunakan ..
tukar tukar tukar tukar.
sebenarnya , aku lapar ni ;(


proceed ; 
everyone ade kawan . including me . like of course .
bohonglah kalau aku cakap aku tak ada kawan .
tapi keramaian yang aku kenal semuanya berpuak-puak .
contohnya macam , puak A and perempuan B 
aku kacip dengan puak A and of course perempuan B
tapi antara puak A and perempuan B ni , 
diorang tak berapa nak kacip sangat .
bila aku pegi dekat puak A , dorang mengutuk perempuan B .
bila pergi dekat perempuan B , die mengutuk puak A
tapi bila jumpa depan-depan ,
buad macam takde pape . 
seems like talam dua muka . 
aku ni dah macam orang tengah .
bila join puak A , perempuan B rasa tersisih .
kesian pulak .
bila join perempuan B ,
puak A pulak menganjing-nganjing .
aku pun terpaksa jadi hipokrit bila
dengar puak A mengutuk perempuan B .
karang aku beckup perempuan B
mula lah nak cakap aku sayang dia lebih bagai .
sedangkan benda tak ada pape .
just perasaan je yang buad kita jadi macam tu .
so , even tak suka berkawan dengan 
someone pon just be fair lah .
kau taknak kawan dengan dia kau punya pasal lah .
tapi please jangan babitkan aku .
aku hanya "kawan" .tak lebih kot dari tu .
KAWAN buat cara KAWAN .
aku tak kesah sesape nak kawan dengan aku .
even orang kata kau 
-berlagak-
or
-bajet hot-
sekali pon , kalau dah sekepala komfem tak ada problem .
sesetengah orang nampak berlagak , but tu dari paras luaran .
kenapa kita tak tengok kebaikan yang dia buad 
even die berlagak or anything else , kite tau ke hati die macam mane ?
fikir-fikir dan renungkanlah ;)
"don't judge a book by its cover"

p/s ; entry ni untuk orang yang nak berfikir sahaja .
yang buruk datang dari diri aku sendiri ,
yang baik semuanya datang daripada Allah SWT .

Saturday, July 16, 2011

oh shit ! ;(

salam satu belogger ;)
hello readers .

dari minggu lepas nak buat entry ni . 
tapi tak berkesempatan . ;D
oke . actually , aku just nak luahkan rasa kecewakecewi .
bukan sebab cinta but i can't join for pertandingan lagu rakyat 
antara poli-poli ;(
i got info for this contest about two weeks before registration .
so , our guide give three song to hafal such as 
menghilir disungai pahang , jambatan tamparuli and puteri sentubung .
for that time aku just being hafal !
until i go for registration aku menghafal je . 
sebab pertandingan lagu rakyat tu 
will be held about one weeks more .
pertandingan ni bukan aku sorang je yang terlibat .
about six students include me .
practice punya practice until dua lagu dah direkakan tarian 
suddenly Encik Azri as our coach decide to change the song .
menghilir disungai pahang will be maintain and other two song will be rejected !
awek koi as lagu rakyat negeri pahang go down . so i'm feel 
so sadis cause the song given to us bila lagi dua hari je lagi nak 
berangkat ke ipoh perak . (poli ungku omar)
ok . never mind . i'm make a decision that awek koi song will be sing by Bella Razak .
i will sing menghilir disungai pahang . bukan sebab aku tak suka lagu awek koi tu 
tapi sebab bella tak hafal lagi lagu mengilir tu so alang-alang baik dia hafal 
lagu awek koi tu . die pon redha je . hehehe . 
so , bella kata its oke . she will be fine with that song . 
and then malam tu ingatkan nak practise menari and menyanyi bagai .
tapi cancel sebab coach hantar mesej says that poli tak jadi hantar 
pergi pertandingan tu sebab kenderaan tak ada .
oh my ! how come boleh jadi macam ni . punya lah
aku belatih siang malam at last jadi macam ni .
urghh . redhajelah .
tapi takpe . aku ada lagi satu pertandingan menyanyi .
Alhamdulillah . minggu depan i'll going to politeknik kota melaka 
if i'm not mistaken . that for pertandingan nasyid antara poli-poli .
wow ! ammar nyanyi lagu nasyid . haha .
but that was great cause i need the sijil . .
aku nak kumpul sijil . biar banyak . and advantage pergi pertandingan ni
is dapat elaun . tu yang nak pergi jugak tu . ;D
hope kali ni jadi . by the way , kalau poli jadi utk hantar student 
join pertandingan nasyid ni , please doakan poli aku menang oke ;) haha
harapan terlampau tinggi . 

p/s ; nama yg aku mention
tak ada gambar sebab
 malas nak upload . so pegi
cari dekat facebook
kalau nak tengok tuan
punya nama macam mana rupanya .
kalau taknak tengok abaikan
pesanan ini . 
terima kasih  ;)



End about 10 : 50 PM



Friday, July 15, 2011

miss blog ;)

salam satu belogger !
peace reader ;)

phewww . rindu gile ni nak menaip . haha .
rindu tak rindu lah kan .
duduk kat hostel tak boleh nak bebelog .
sadisnya . actually , dah seminggu aku continue study 
dekat muadzam . banyak cerita aku nak storymory .
tapi banyak jugak cerita yang aku dah lupa .
isokeyh ,  aku try ingat balik . ;D

oke . now begins with aku  pergi dftar untuk semesta kedua .
dari kL pukul empatpagi sampai muadzam sepuluhpagi .
daftar masuk and daftar segala-galanya street to hostel .
and then hidup macam biasa dekat sana . 
aman damai . ;( 

for one week aku dekat sana ,
feels seems like i already stay for one year at muadzam .
sangat bosan . seminggu stay dekat sini ,
banyak benda yang aku tak puas hati !
first sebab timetable macam haprak !
jujur ni ! bukannya apa , timetable kelas orang lain semua 
sampai pukul empatpetang . kelas aku jeh sampai pukul enampetang .
oke . tu dimaafkan . but yang ni memang tak boleh dimaafkan .
ada ke patut , lepas class co-curiculum ada kelas operating system !
ia membunuh !
pheww . how come boleh jadi macam ni . 
dah lepas penat-penat and berpeluh-peluh bagai tetibe ada class lain pulak .
nasib baik lecturer OS tu baik hati bagi gab setengah jam .
kalau tak aku nak masuk jugak kelas with badan berpeluh-peluh and busuk hapak !
others benda yang aku tak puas hati is secret . taknak mengundang risiko .
benda yang aku cerita tadi tu just nak luahkan je . bukan nak mengutuk .
so , hidup as student semesta dua mencabar sikit dari semesta satu .
masa semesta satu , first time masuk kelas lecturer briefing topic that

will be learn but semesta dua , some lecturer give a briefing and some
 give a briefing include their package like street to the assignment and presentation.

as a DEKAN *puihhh * student this semesta i will try my best to carry all killer subject !
insyaAllah . ;) all reader , please doakan aku . May Allah bless you reader ;)

End about 5:48 PM

Tuesday, July 5, 2011

macam-macam AMMAR !

Assalamualaikum
salam satu blogger .
heyhey reader ;)

goodbye SELAYANG ;(
i'll miss you SELAYANG ;p
take care SELAYANG .
don't ever forget me SELAYANG !
aku kena balik MUADZAM ;(
berat hati nak balik MUADZAM ;p
tapi aku study dekat MUADZAM !
sekejap jeh study kat MUADZAM .
tunggu tau SELAYANG .
nanti aku balik SELAYANG .
jangan risau tau SELAYANG !
sodih bona ni haa MUADZAM !
extend lah cuti lagi MUADZAM ;(
boleh tak MUADZAM ;P

tak puas lagi cuti duabulan ni . rasa macam sekejap je .

kenapa ! mengapa !
tak sempat nak cari keje .
tak sempat nak kumpul duit banyak-banyak .
tak sempat nak beramah mesra .
tak sempat nak ziarah menziarah .
tak sempat nak tido sampai tengahari .

dok rumah pon bukannya buad apa pon .
better balik poli . 
haihh kan senang . 
fikir positif . 
kat muadzam ada sunway lagoon ..

7/7 ni aku kena balik muadzam . 
nak taknak kena lah pegi sana jugak .
bukan tak suka nak pergi sana .
tapi just tak puas lagi nak stay dekat rumah .
kat sana tak boleh keluar malam dah .
macam mana nak pergi pasar malam nanti ;(
takpe lah . nak belajar je . bukan nak enjoy . *lalalalalala .
besok baru aku packing barang . aku pun dah mention kat facebook .
"sehari sebelum daftar study , baru aku akan packing barang " .
so , termaktub lah perjanjian antara hati dan perasaan .
hati dan perasaan tak boleh dibuat main .
hati dah jadi pemalas , perasaan dah jadi tak sabar.
hati pemalas nak packing barang tapi . 
perasaan tak sabar nak dapat duit PT .
besok , segala baju komfem aku terus sumbat 
dalam bagasi without lipat-lipat . 
sampai sana terus gantung jeh .
bijak kan ? memang bijak .

hmm . pencuci muka dah beli , kasut gie kelas pon dah ,
seluar dah otter , broadband dah bayar , 
charger laptop on the way , perfume pon dah .
berus gigi sama itu ubat gigi sudah .
apa lagi .... ada apa-apa yang aku tak beli lagi ke ? 
*aku cakap dalam hati ni .

urghh . cerita lain pulak !
semalamkan , aku pergi beli pencuci muka
dekat kedai yang selalu aku beli .
aku as a custemour komfem-komfem 
tanya tokey kedai tu ,
 "pencuci muka" yang saya nak tu ade ? *brand dirahsiakan
pastu dengan bangga nye , dia cakap " tak ada ." 
what the fucky auntie . saya selalu beli kat 
situ , apesal pulak tak ada . 
actually dia malas nak cari sebab 
ada custemour dia nak beli barang
lagi mahal dari aku ! 
pheww . tak boleh jadi ni .
aku nak bagi duit dia taknak . 
bukan aku main teka je , tapi masa aku tanya dia tu ,
dia layan custemour lain sedangkan aku ni pun nak beli barang dia jugak .
apa salahnya pergi check pencuci muka aku tu dulu 
sementara custemour lain tengah belek barang .
kalau betul tak ada baru lah cakap tak ada .
ni main bantai jeh cakap tak ada .
selalunya , kedai tu laki yang jaga .
tapi semalam , orang lain plak yang jaga .
nasib baik kedai lain pun ada . 
kali ni , tokey die sporting nak mampus . 
memang aku pergi kedai tu selalu lah nanti ;D

haa , cerita ni pon kes pasal beli barang jugak .
tadi pegi watson beli body spray .
lepas tu tengok harga body spray ni murah gila .
RM 5.99 SEN , pastu pergi bayar tetiba harga jadi 
RM 10.00 lepas ditolak dengan harga member . 
sepatutnya sebelas ringgit bape posen tah .
tekejuiit ni nak habaq hang !
nasib baik lah aku ada duit lebih .
kalau tak memang aku letak balik menatang tu .
lepas bayar aku terus cakap kat akak tu ,
apesal kat tag harga tu tulis RM 5.99 , bile scan jadi RM10.00 ?
"lahh yeke . nape tak cakap awal-awal"
mane saya nak tau , ingatkan tu harga dia .
die pergi ambik tag harga tu and then bawak pegi jumpa supervisor dia .
pastu dengan selamba , supervisor dia cakap , 
"dik sorry lahh . saya tak boleh bagi harga dekat tag ni . ni harga lama .
diorang ni pekerja baru . "


haihh , baru apanya , macam aku ni first time je pergi watson kat situ .
bertaun aku tengok akak tu keje kat situ . aku ingat kan harga promotion .
tu yang main bedal je amik body spray tu .  takpelah .
nasik dah jadi bubur McD . lain kali berhati-hati di jalan raya .
mata pon dah layu , so nak berenti bercerita .
buhbye reader ;)

♥ ♥ ♥♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥
pilih lah satu , hadiah sebab dah baca sampai habis.
 lotsoflove ;)

end about  2 : 38 AM













Monday, July 4, 2011

Zaman Myspace dah berlalu ! ;D

hello blogger ,
welcome reader ;)

lama tak lama lah kan tak update blog ni .
teringat sekejap nak post entry baru sebab terpikir nak
cakap pasal myspace yang dah lama aku tinggalkan .

hooohaaaii . lama jugak aku lupakan myspace .
sedangkan dia lah pengarang jantung aku yang pertama masa tu .
dulu , kalau tak online myspace sehari mesti demam . haha .
tapi sekarang , myspace dah rupe ape dah . 
aku pon tak paham flow die . dah macam tunggang langgang .
gamaknya aku tinggal myspace lama sangat kot .
so , tadi aku terpikir nak online myspace .
rindu lah pulak . tapi sayang seribu kali sayang .
serabut aku tengok myspace tu . nak login pun puas aku cari .
dulu-dulu zaman myspace top , nak login senang je ,
betul-betul tersergam indah kat depan mata bila enter link myspace.com .
tapi sekarang puas aku cari . rupa-rupanya dah ade button untuk login .
alahai kecik nye button . mau aku tak jumpa . .
bile dah login tu , lain pulak jadinya . nak tengok friends request or message pun aku dah taktau .
macam-macam dah berubah . alahai lahh esah . so , buad macam orang baru nak belaja last-last
jumpa lah jugak . tu pon bile aku nak log out baru terjumpa . teknologi oh teknologi .
yang penting , stuff dalam myspace tu ada lagi . stuff yang paling bangang sekali blog aku .
bukan blogspot ni . tapi blog dlam myspace tu .
nasib baik ada lima je entry . tu pun naik heran aku tengok .
menyampah gila bila bace balik .haha . haihh . 
as well , myspace zaman budak-budak sekolah dulu . 
sekarang ni eden dah bosar sikit . haha .
anyway , myspace memang terbaikk dari ladang . tapi sorry lahh myspace .
serabut lah tengok page kau . 

"kacang lupakan kulit"

end about : 01 : 53 AM