THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, June 11, 2011

Selayang ke Pagoh , Pagoh ke Selayang , Selayang ke Perlis

heyhey .

welcome to AMMAR ANUAR yang dah lama tak update blog ! ;D

entry ni aku dah lama nak update . tapi haritu tak sempat nak update sebab i'm rushing
pegi perlis . kalau tak , dah lama aku update . 

actually before rushing pergi perlis,
aku pergi pagoh dekat johor *5JUN2011*

ni sebab nak drivekan kereta untuk mummy intan . dia nak pergi wedding kawan dia punya anak .
kebetulan pulak date tu mak aku nak balik kedah . aku taktau pon . last-last bapak aku tanya , dah packing ke belom . aku nak packing ape sedangkan aku taktau pape pon . so aku suroh parents aku balik dulu and then nanti baru aku balik . 

pergi pagoh dari selayang amik masa tiga jam jeh .
mula-mula nak bawak dayah and reanna tapi rheeta tak celuihh . *bahasa orang kedah
nak cari rumah orang kahwin tu senang jeh . tak berbelit sangat . 

kitoang sampai pukul sebelas lebih , pegi makan bagai and then terus balik pukul doblas lebih . hantar makcik intan balik dekat jalan klang lama pukul duasetengah and then mak aku kol . tekejut dia sebab aku cakap aku dah nak sampai selayang . mak aku kate aku MUHONG ! takkan pegi pagoh sekejap jeh sampai . omaiiigod ! Ya Allah . betullah mama . bukan jaoh mane pon pagoh tu . HAHA . 

aku target sampai selayang dalam pukul empatsetengah . tapi lihatlah dunia ! ;D
and tengoklah anak sapa yang drive kalau bukan anak pak kerol , raja pomula one.

so lepas jeh sampai aku rest sampai pukul enam and then pick up reanna and intan
pergi jalan duta for bought my tickets bus ke perlis and terus hantar intan pergi hostel 
sebab dia nak pegi wataniah  ape ntah . lepas tu , pegi hantar kereta pulak dekat tuan punya kereta , Hans dekat bandar mahkota cheras . 

dalam hati aku doa , mintak-mintak hans nak hanta balik naik kereta .
malas aku nak naik train . leceh . lahabau ;D

last-last dia hanta aku dengan reanna balik selayang and aku kena pau .
Hans suroh aku belanja makan . kalau takat roti canai aku mampu lahh . 
tapi dia mintak Mcd , kFc bagai . tak dapat lahh derr . bla la la la . haha
nasi goreng boleh tak tak ? 
maggi goreng plak yang dia balun . *syukur-syukur .
after that , hans taknak balik lagi , so dia ajak kitoang pegi andalus . 
nak shisha katanya . ikot je lahh pale otak dia . 
pegi ambik intan and anis dekat hostel , pastu trus gerak andalus .
nasib baik hans tak pau duit minyak kereta ! ;D

dah pukul satu  lebih ni , dia taknak jugak balik pastu dia
ajak pergi karaoke . kali ni aku bayar sepuluhringgit for twohour .
yang selebihnya anis bayar kot . huhux .
so karoke macam tongkang pecah trus balik rumah . 
pagi-pagi buta pukul empatpagi tu aku packing baju .
tapi tak boleh nak packing sebab baju yang aku basoh semalam lupa nak jemor .
so , aku bukak kipas kuat-kuat dekat hall and then jemor atas lantai  rumah aku .
settle masaalah !

pagi pukul lapansetengah 6JUN aku terjaga . 
yang paling gempak is aku punya ticket bus pukul sembilan .
marbeles ! kelam kabut aku amik baju-baju aku terus and peronyok dalam bagasi .
nasib baik twin aku dah bangun masa tu . aku suroh dia hantar sampai simpang depan rumah and naik cab.
nak tunggu cab pon satu hal . nasib baik cab banyak pepagi buta tuh . 
dah naik cab aku buad pulak muka selamba , suroh abang tuh bawak laju-laju . 
nasib baik tak jem . selalu jem kot jalan nak pegi jalan duta tu . hoihhh .
so dah sampai jalan duta , lain pulak cite die . 
bas sepatutnya sampai pukul sembilan tapi pukul sepuluh baru aku naik bas . shit ! lame noh nak tunggu .
tak payah lahh aku susah-susah nak kelam kabut . 
pape pon penat tahap gaban dah mase tuh . pukul enam lebih aku sampai dekat perlis .
the end lahh ~



0 comments: