THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, June 30, 2011

thanks pakcik polis :)

heyhello reader  .

usually i'm in love to use  "actually" as a intro for new entry ,
but today , the intro for this entry is the middle of what u read now .
kalau kelakar gelak , kalau tak ignore je joke ni oke :)

my first main point is , i would like to give a lot of thanks to pakcik polis 
yang tahan aku masa buat roblock dekat selekoh heading to taman selayang on tuesday (28.6)
punca-punca kena tahan sebab , badan aku terlampau kecik to drive a hilux .
best tak best lah kan . baik punya port dorang buat roblock . 
sape yang tak ada lesen or anything yang boleh buat kena saman memang terbaiklah .
but , the truly thanks to pakcik polis is , call me pengkid . 
heeeelooooooo pakcik polis .
i am man ! a cool man . 
do i look like a "pengkid" ? so sadiss . maybe that day , is a dark night for them . 
kalau cakap sekali je tak apa . ni berkali-kali cakap .
bukan takat cakap dekat aku , tapi dekat Reanna Aizat pon dia cakap * nick facebook (search if you want) .
lepas tu , boleh pulak tanye nama aku banyak-banyak kali .
betul ke nama kamu muhammad ammar ni ? 
like of course lah pakcik . 
my name is muhammad ammar bin khairul anuar .
saya ulang ,
muhammad ammar bin khairul anuar .
ada faham ?
haihhh . bukan marah but bengang . sepuluh kali nak tanye lemak berkrim disukai ramai lahh kan .
so , be profesional , i take it as a joke . and then , pakcik tu tak percaya i'm 9teen years old . 
am i look like 7years old dear friends ? maybe . 
hoohaaa ! sape suroh badan aku kecik sangat niii :( takdir penentu segala .

so , dear pakcik polis , sorry to say .
bukan mengutuk tapi luahkan je .
bukan juga tak puas hati tapi mengingatkan , bergurau biar berpada :)
tak semua orang boleh terima gurauan .
nak bergurau dengan aku boleh je . tapi bertempat lah . ;D
khas utk polis-polis kat luar sana , selamat hari polis sedunia . *bile tah hari polis . main wish je .
be the best polis among the best . 

end about 01.49 AM 






oh ! i'm sorry dear makcikk :(

hello reader :)

actually aku malas nak update blog .
tapi aku kena update jugak sebab aku taktau nak buat apa malam ni .
online facebook tapi bosan . ramai pulak yang tak online .
haihh . entry harini biar lah aku storymory pasal pooh and spongebob aku . haha ..
before this , aku ada post entry pasal menatang kejadah tu .
kalau baca balik entry tu , memang kesian .
orang yang tak salah pon kena tuduh . so sadiss .

first of all , nak mintak maap kat makcik jiran and anak-anak makcik tu sebab tuduh anak-anak dia curik
aku punye spongebob and pooh . hakikatnya tak . haha . tu lah orang dok kata , don't judge a book by its cover .
anak-anak makcik tu memang nakal . tapi nakal-nakal dorang tak lah sampai ambik hak orang lain .
cerita sebenar , spongebob and pooh kesayangan hamba tu ada dekat atas syiling rumah aku .
macam mane tah boleh sampai atas syiling tu . nasib baik adik aku yg nombor tiga tu jumpa .
nasib baik tak pegi serang makcik tu . kalau tak , malu yang aku dapat . 
maap maap maap ya makcikk . janji tak buat dah . esok lusa belum tentu .

tak kesah lah nak cakap aku ni macam budak-budak ke ape sebab kecoh pasal teddy .
hakikatnya , teddy tu bapak aku yang bagi .dari aku kecik lagi . . bukan ke kita kena hargai apa yang orang bagi . yang penting aku dah jumpa balik malaun dua ekor ni . so aku nak simpan dalam almari , beli mangga sebesar alam and lock for safety . biar adik aku yang kecik tu tak boleh main . kalau bagi dia main kang ,
sampai mane plak teddy tu dia bawak . 

end about 12 : 38 AM . buhbye reader :)

Saturday, June 25, 2011

jyeahh !

hello reader :)

today , tak macam hari sebelum-sebelum ni .
selalunya , lepas bangun tido , makan ,
watch tv , online , and tido .
but today , fuckinlovelymoolybravocharliealphadelta !
harini bangun awal sikit . pukul sebelas . kira awal bagi mak aku .
Reanna anak pak raim mesej aku suroh ambik dia dekat batang kali .
oke . lepak-lepak kejap tengok tv and then baru pegi ambik die .
pukul bape tiga lebih baru gerak . sampai sana pukul empat .
redha je lahh pegi sorang-sorang even kena lalu kawasan hutan .
and then , dia ajak pegi joging . tapi tak jadi sebab dah pukul enam lebih .
so , aqu pon ajak pegi taman dato' keramat . nak amik barang aku .
penting sangat benda ni . kalau barang ni takde aku takleh hidup .
yang penting bukan DADAH oke . 
ROKOK pon tak mungkin .



"BELIA BENCI DADAH , 
BELIA JUGA BENCI ROKOK ."
SHISHA TAKPE . *gurau jeh .
aku mintak kereta dekat bapak aku and then pick up meymey anak pak saim .
bersiap bukan main lama . padahal bukan nak kemana pon .
pastu street pegi taman dato' keramat . dah lepas amik barang terus balik selayang . sebab nya reanna nak makan . mak dia suroh makan . haha .

lagi lagi lagi lagi ..
tak habis merayaw lagi ni .
lepas reanna makan , street jehh pegi SHISHOTTTT ! 
reanna anak pak raim punye idea . baik punya . SHISHOTTT means SHISHA !
perkataan reanna tu . pekataan orang sewel .
port shisha komfem dekat bistro tempat balak mimi . FREE tu yang mahal tuh . 
 so lepas shisha bagai , pukul sebelas dah balik sebab lame-lame kang , payah pulak nak dapat kereta lepas ni. masa on the way nak balik tu best tak best lahh kan . pasang radio kuat-kuat , pastu berjoget .
sekali dengan aku-aku berjoget even aku yang drive . dah macam sewelmabokhapiaq pon ade .
yang meymey tak habis-habis , "ee , aku geramlah . nak joget jeh rasa" . padahal orang joget dia banyak membebel . joget je lahh mii . haha . yang potong stim jeh bila jalan jem . asal jalan jem jeh mesti aku tarik seatbelt . kot-2 roblock ke ape . aku rimas bila pakai seatbelt . haihh .
opps . katil dah panggil . gatal punya katil ! buhbye reader :)

NAHH GAMBAR SHISHOTT !





cite pasal shisha jeh lebih aku ni . 
hisap pon tak pandai . haha .
 asyek terbatuk-batuk jeh .
sayakesahapaorangcakapmacambudakbudakbarunak
UP.
janjisayabahagia.
sayatakkacauseluarawak,
awakjanganlahkacauseluarsayaOK ?

Friday, June 24, 2011

MATA !

well hello reader :)

malam ni sure some bloggers updates blog pasal MAHARAJALAWAK .
so , for this entry aku just nak selit sikit jeh  about nak wish congrates to SEPAH yang dah menang .
kot-kot lah dorang "terbaca" blog aku ni , and then bagi aku duit tu sikit ke . dapat tigaratusribu  pon jadilah.
lagi limapuluhribu bagi dorang simpan . *melampau .

stop there . 
proceed pasal mata pulak . 
lawa enggak mata aku ? wooooo : D 

actually bukan nak menunjuk mata aku yang tak berape nak buruk ni .
tapi ade lah cerita about mata ammaranuar ;)
aku pon taktau lah ape ke betol ke tak nenek aku kata mata macam aku senang 
nampak benda yang pelik-pelik . 

such as HANTU :-O 
cuba tengok gambar mata tadi balik , ada nampak taik lalat tak ? ada kan ?
CELAKA punya lalat ! berak dalam mata aku apahal ! 
kang aku panggil mail lambung kang baru kau tau !

sambung balik . . .
susah nak percaya tapi hakikatnya kena percaya .
sesetengah kawan aku tau yang aku selalu nampak benda tu .
tapi sesetengah langsung taktau . macam ramai pulak kan member aku .
ada lah dalam dua tiga orang yang tau . tapi yang 
absolutely tau like of course family aku . tak termasuk nenek aku . 
nenek aku ni baru perasan yang taik lalat ada dalam mata aku .
memanglah nenek aku part of family tapi dia stay dekat kedah . 
jarang sangat nak jumpa . so , bile aku balik kedah haritu and jumpa dia ,
tetiba dia tegur aku . boleh pulak dia kata 
"hang besa kelih hantu dak ? " 
selalu jugak lah . tapi tak teruk sangat .
"aku agak dah sebab mata hang ada taik lalat .kalau kelih tu
toksah tekejut dah lah noo "
aku pun just angguk jelahh and iyekan aje ape yang dia cakap .

tapi masa aku stay dekat bukit botak dulu ,
aku selalu lah nampak benda-benda tu . 
sejak pindah rumah baru ni dah kurang sikit . 
kurang tak beerti tak nampak langsung . 
simpang malaikat 44 aku memang taknak tengok benda tu . 
selalunya , aku nampak benda-benda ni dengan tak sengaja . 
and , selalunya , kalau aku galak sangat or terlampau takut komfem seratus peratus aku boleh nampak .
aku tak harap pon orang nak percaya dengan cerita aku , 
masing-masing ada kelebihan . tapi tah lahh . 
dah kelebihan ni dapat kat aku . redha je lahh .



Thursday, June 23, 2011

saya hebad !

hello blogger ,
hey reader . 


"sebutir beras tu , ibarat setitik peluh petani "


tetibe jeh .

 pheww . harini first time aku masak nasik pakai dapur gas .
selalunya guna letrik jeh . tapi tadi periuk letrik tu berendam dalam singki .
malas aku nak basuh so masak nasik guna api je lah . 

bukannya ape, selalunya before pergi keje mak aku masak untuk anak-anak dia .
tapi sekarang dia masak kalau dia ada kat rumah jeh . 
dia tau kalau dia masak masak before dia pergi keje ,
anak-anak dia takkan makan . 
aku dengan adik beradik aku yang lain semua beli je makanan . 
even ade makanan kat rumah kitoang still beli kat lua.
taktau lahh apesal . faverete kott . haha
tu yang mak aku pon dah malas nak masak . mebazir jeh .
harini aku malas gila nak beli makanan kat lua .
bangun pukul sebelas lebih . tu pon dah panas macam pukul satutengahari .
so , aku amik inisiatif mudah , haha . *tah betul ke tak aku eja .

sambung balik , so aku amik inisiatif mudah untuk masak sendiri .
memang terbaikk dari ladang . susah nak tengok aku masak ni . 
first aku masak nasik . haa . bubuh tiga cawan beras dalam periuk and then masak .
senang je kan . bukan susah mane pon . 
lepas tu , aku tengok dalam kabinet dapur ada sardin . 
so benda tu lah jadi lauk aku . 
aku bubuh minyak dalam kuali , aku potong bawang besar , aku hentak bawah putih , aku hiris cili padi 
aku campak dua tin sardin dalam kuali and then aku tuang air sikit . setlle satu keje . 
 kacaw kacaw punya kacaw aku bubuh pulak garam .
perghhhh . bau memang
top to neighbourhood
lahh kan . 
lepas tu aku tutup api and then focus pulak dekat nasik aku . 
tengok kering jeh . mentah pulak tuh . aku terfikir nak tambah air . tapi terbantut 
bila aku fikir jadi bubur kang susah pulak. so , 
aku pon dengan selamba tahap onar pegi tutup periuk nasik tu sebab aku fikir 
kena tutup kot , baru nasik ni  masak nanti . 
yang siot nye , tak sampai bape minit aku tutup nasik tu . tetibe berkepuk-kepuk asap 
keluar . bukak je tudung periuk tu , tengok-tengok nasik aku dah hangit . 
sedangkan masa tu aku ade je depan periuk tu tengok sardin aku . 
memang macam haram . best tak best lahh kan . 
so , hangit ke tak hangit aku makan jugak . nak kate sedap tu tak lah . 
sebab aku punya nasik tu bukan nasik !! tapi pulut ! 
rupanya beras yang aku bubuh sampai tiga cawan tu beras pulut !
patotlah liat semacam nasik aku ! aku pon tak tengok masa amik beras tu . 
main sebat jeh beras ape yang ade . takpe-takpe . sardin ade lagi . ratah jeh sardin tu . 
tapi sikit je aku boleh ratah sebab sardin aku masin tahap kritikal. 
tu lah padah gatal nak masak harini .
semua benda tak jadi . kolot betul .
nasib baik pasar malam jadi penyelamat aku . 
pasar malam you are my shield !
without you , who am i .
tahan je perut sampai pukul lapan malam .
and then pegi pasar malam aku beli yong tau foo , nasik ayam kampung , ice blender mango and mocca vanilla . tapi mango si amy momo  tuh dah sebat . nasib baik ada mocca . kalau tak kempunan aku .
balik rumah jeh mak aku kate , masak sampai  hangit dapur-dapur aku .
tu dia tak tengok lagi sardin yang aku sorok dalam oven . 
besok dia bangun and buad kek mesti tekejut tengok benda tu dalam oven .
peace yoww mama !

p/s : nak kena belajar memasak jugak ni
kalau tak parok akuu . parokkkk .
laki pon kena belajar jugak .
kot nanti kawen , bini merajuk taknak masak 
kan senang hidup . kau nak merajok lantak kau lahh .
janji aku pandai masak . haha 








Tuesday, June 21, 2011

MADAH "like"

night reader :)

malam yang membosankan .
bukan malam ni je . malam-malam yang lain pon bosan gak .
start cuti sem ni aku dah jarang dah nak tido awal .
dulu masa first-first masuk poli 
BUAD SKEMA BOLEH .
tido nak awal je masa tu kan .
tapi dah lama sikit belajar kat situ memang awal tak awal lah kan aku tido .

proceed to : actually malam ni bosan gile sebab pukul sepuluhmalam aku dah ade dalam bilik . 
selalunya pukul sepuluh still lagi dekat hall . tah lah , aku pon taktau kenapa nak masuk bilik awal
sangat malam ni . *dah start pikir lain lahh tu .

bukannya ape . nak tengok tv banyak pulak cerita ulang-ulang . 
sampai naik jemu aku tengok . nak tengok cerita hantu tapi takut .
eventhought dalam rumah pon aku takut . haha *malukejap
dah lah aku selalu dok sorang-sorang dekat hall . 
yang lain semua dah tido . except twin aku yang jadi kutu rayaw .
balik rumah pukul duatiga pagi je . tapi skang sebelum pukul doblas die dah balik dah .
taktau lah kalau dia dah serik teserempak dengan hantu kat lua .

lagi satu , yang buad aku bosan nye malam ni kan kan . semua sebab facebook baru . 
aku dah add dah member-member yang boleh buad harok . so kalau dorang approve memang hancor lah wall aku dengan post dorang . so far ade lah duatiga orang yang dah buad harok kat wall aku . 
I appreciate it :) *nak jugak speakang . and then disebabkan beberapa orang jeh yang buad harok ,
so aku MADAH nak like status or anything yang boleh aku like dekat facebook dorang .

HAAA . nampak tak jalan cerita dia . tajuk entry MADAH "like" . 
pengarang menggunakan tajuk entry sebagai mengakhiri karya untuk entry ni .

bace ape lagi ? dah habis dah . pegi baca yang lain pulak . 
buhbye reader :)



Monday, June 20, 2011

nak belajar ! MUST !

heyhey .
title entry ni BAJET ! HAHA

actually aku nak belajar main instrument . 
bukan nak "belajar" like membaca , menulis , mengira , and memikir .
tetibe je kan aku nak belajar . haha . ni semua sebab jeles tengok twin aku pandai main gitar .
aku pon nak try jugak main gitar . 
aku ade jugak belajar main benda tu . 
habes segala-mala kod dia ajar kat aku .
tapi tiga kod je yang aku dapat tangkap .
A     B    C
so sadiss ! kod lain habis aku lupa .
tu pon , bile aku suruh ajar lagi mula lah nak memekak .
so action aku lepas ni , 
pelan-pelan kayoh .
aku nak tanye satu-satu kod and then hafal . 
biar lembab asal dapat .
ni masa aqu perform dekat putrajaya .
nampak tak gaya macam aku tengah nyanyi tu .
haha.
pegang gitar je lebih aku ni . 

selain dari gitar , aku teringin jugak nak belajar main piano
yang ni pon macam best . tengok orang main piano rasa macam aku pulak 
yang menekan-nekan benda alah tu . 
susah nak belajar benda-benda ni . 
tapi orang kata kalau minat takde susah manenya .
"kalau nak seribu daya , taknak seribu dalih"

budakKETOT punya kelaka !

wellHELLOwellHELLOwellHELLO

kelaka tak kelaka lahh kan . 
bagi aku entry yang aku nak post ni dalam kategori kelakar lahh jugak .
kalau bagi korang tak kelaka never mind . 
biar aku je yang gelak . 


ni budakKETOT .
dia ni terlampau banyak sangat becakap .
actually yang kelakanya tadi ,
dia ni main mak-mak .
main sorang-sorang pulak tu .
yang buat aku nak gelak masa dia 
kata 
hazama dengan lena tolong mak sapu sampah ,
erul dengan fina pegi basuh pinggan dekat dapur .
mak dah penat dah ni .
haihhh . boleh pulak macam tu .
nama artis jugak yang die guna .
kot lah nak guna nama peah ke ape ke .
nak grand saja budak ni . ;D

lepastulepastulepastulepastulepastu

haritu mak aku buad karipap .
and then mak aku suruh lah dia kira .
kira dari satu sampai tigapuluh dah oke dah .
lepas nombor tigapuluh die terus sebut empatpuluh and then limapuluh .
mane die campak nombor yang lain pun aku taktau .
puas aku berdekah dengan mak aku .

yang paling tak boleh belah skali , 
die suka paksa orang kentot . 
ape ke bangang nye lahh hai .
fesyen ape pon aku taktau budak ni .
nasib baik adik aku .
kalau tak dah lame dah aku humban dalam jamban .
*gurau jeh . jangan amik tindakan pulak dah lah . ;D

thats all . bohbye reader :)

Sunday, June 19, 2011

RINDU zaman sekolah :)

hello wello blogger !

rindu tak rindu lahh kan .
masa zamansekolah dulu menggelabah cakap menyampah
nak pegi sekolah . tak kire lah masa sekolah rendah ke sekolah menengah ke .
tapi sekarang bertambah-tambah menggelabah cakap rindu dekat zaman sekolah .

well . dah lumrah manusia  . nak buat macam mana . haha
actually , rindu tu memang ade lah . seriesly tak tipu .
tak pecaye ? tanye kawan aku ! *tetibe suruh tanye kawan .

dalam banyak-banyak kenangan , 
kenangan dekat sekolah menengah yang paling best gila booobiee .
maybe masa sekolah menengah aku dah pandai berfikir sikit kot .
masa sekolah rendah kan budak-budak lagi . 
mane tau ape masa tu . 
sepender pon mak bapak belikan lagi . 

so , the best moment yang aku tak boleh lupa sampai sekarang
dah komfem-komfem lah kenangan masa abah kejut aku dengan twins aku pagi-pagi .
time ni memang liat gila babeng arr nak bangun . 
first bapak aku kejot aku , aku plak suroh kejot amir dulu . 
yang die pulak suruh bapak aku kejut aku dulu .
pakat bergadoh pagi-pagi buta tu .

yang tu takpe lagi . yang paling best alasan kalau taknak pegi sekolah komfem kena ada .
alasan aku kadang-kadang tak logic . tapi banyak logic dari tak logic . haha

kalau malas nak pegi sekolah sebab homework tak siap mesti alasan aku macam ni ,
abah , pening kepala lah . sakit gila . nak mati dah ni .

tapikan , kalau hujan turun renyai-renyai , bagi aku hujan tu lebat sangat ..
so ade alasan lah taknak pergi sekolah . nanti basah pulak baju sekolah .
tapi takleh jadi kalau bapak aku nak hantar naik kereta . 
terpaksa lah pergi jugak . 
nak bagi alasan lain tak boleh dah sebab 
bapak aku terima alasan yang pertama je . 
HAHA

kenangan paling jahat bagi aku kenangan masa aku serong .
yang ni memang gempak habis lah .
serong pulak tak main lah dekat area rumah aku . 
port biasa yang aku selalu lepak dekat taman tasik sri gombak . haha .
paling jaoh dekat kolam air panas batang kali . 
pheww . aku serong selalunya tigaorang je . Aku , Amy Momo , Reanna Raim .
dah banyak kali dah kantoi . bukan dengan cikgu .tapi dengan parents aku .
semua sebab twins aku . tu yang susah kalau ade twins .

everythings is under controlled . 
macam biasa lah . kena marah just pekak kan telinga . 
settle masalah . haha . 

macam yang aku cakap tadi , kenangan tetap kenangan .
kalau boleh putar masa balik komfem aku nak part masa serong sekolah tu .
banyak lagi tapi takkan nak cerita semua . mampus nak menaip . 
papepon kenangan aku BEST BRO !

p/s : cerita untuk suka-suka .
bukan bangga dengan apa yang diceritakan .

AMMAR ANUAR on twitter .

salam satu blogger .

pheww . tajuk post gaya macam aku ni artis . 
haha . oh tidak . actually just nak promote jeh .
dah lame dah aku ade twitter ni . 
tapi aku tengok macam serabut je , 
tu yang aku jarang online twitter .
tapi tadi dah sampai seru aku on twitter .
so aku on je lah . 
ape function die eh ?
heh . aku pon taktau sangat . 
main bedal je lah . kot-2 nanti facebook down 
boleh guna twitter pulak . 
so , anyone yang ade twitter tu puhleasee
lahh be my follower . meh lahh meramaikan follower aku .
naaaa amik ni . FOLLOW oke ! 


Saturday, June 18, 2011

takpe . aku penyabar ;)

 hye-hye hello hey-hey . 

selamat pukul satupagi .
actually ngantuk gile ni . 
but aku nak post jugak entry baru ;D

after penat sehari suntuk dok dalam bas 
finally sampai jugak dekat rumah .
tu yang malas naik bas tu kalau pegi jaoh-2 .
kalau naik kete takpe . 
penat gila dah ni .

first of all  , a lot of thank you to pakcik bas 
yang drive dengan lembab .
drive lembab takpe lagi .
yang pegi berenti sampai nak dekat lima kali tadi tu kenapa pakcik .
saya sabar jeh dengan pakcik . adohaii lahh pakcik !

yang buad aku heran nye kan ,
ade lah the chinese man ni , 
lima kali berenti , lima-lima kali die turun dari bas tu ..
kalau nak kate pegi toilet memang nak lah aku pecaye .
bas tu bukan sejuk mane pon .
tahan lahh sikit kalau nak konciangg tuh .
ape masalah dia pon aku taktau lah .
satu hal pulak nak tunggu dia naik bas . 

sabar je lahh .


bayangkanlah , gerak dari pukul sepuluhpagi dari perlis ,
sampai KL pukul enamlebih . selalunya enam jam jeh . 
puas aku berangan dalam bas tu . 
nak tido tak boleh sebab aku pakai earphones and dengar lagu .
kalau dah dengar lagu paham-paham je lah . 
sekali dengan aku-2 nak menyanyi . 
tapi tadi aku nyanyi jeh kuat-kuat .
lantokk lah orang kat seat depan nak mengamok ke ape .
janji aku bahagia . *ayat pentingkan diri

so, I'll end this entry with hempas lappy ni dekat lantai .
penyapu betul kau lappy !
 masalah-masalah .
cubalah sekali-sekala senangkan aku .

p/s : semua sebab lappy 
yang ade masalah 
mental ni ! 







Sunday, June 12, 2011

nak lappy baru . boleh tak ?

salam satu belogger :)

actually entry ni ditujukan khas to my mummy and my daddy . haha . menggelabah jeh .
mak ngan bapak aku lahh !

ayat bodek abah :

abah abah abah , nak laptop baru boleh tak ? laptop ni charger dah rosak lah . lepas tu asyik terpadam jeh bila panas . dapat macam ni pon jadik lahh . 

hoooooooooo ! mangai mangai mangai !
 nak apple macbook saje aku ni ;D


ehhh ehh ehh . tak tak . yang macam ni jehh abahh . boleh tak ?

haaa . tapi bukan semua ni . nak satu jeh . yang warna putih tu . 
abah beli lah satu . nanti boleh bukak facebook abah jugak .


ayat bodek mama :

mama mama mama .. nak laptop satu . *macam mintak beli nangka .
laptop ni kan dah macam nak jahanam dah . silap haribulan tengah 
facebok-2 meletop tetibe . haa . camane nak jawab . 
cuba rasa kat bontot lappy ni , panas gila . 
baru bukak tak sampai sepuluh saat dah panas macam
bukak 24jam . daripada repair lappy yang ni ,
baik beli baru . takyah susah-2 repair . 
kan kan kan ?


last word : puhleaseeeeeeee !

line tolong laju sikit boleh tak ? sikitt jeh ...

heyhey .

salam satu blogger .

entry kali ni agak sadiss . semue sebab line berokband yang tersangatlah lembab kat perlis . 
huwaaa . aku nak bebeloging pun payah . tu lah aku jarang buad entry baru . idea banyak ni .
haha . banyak saje . ;D 

pape pon . aku dah buad request mintak pencawang untuk line berokband sebelah rumah makcik aku . bia laju sampai nak tekan button home kat facebook pon tak sempat. *konon-konon jeh .

aku pergi perlis ni bukannya apa . first sebab family aku balik kedah . takkan aku nak stay sorang-sorang
kat rumah . memang tak lah jawabnya ;D aku ni penakot sikit . sikit jeh

second sebab aku ni adik sepupu yang baik . kenapa kenapa kenapa ? sebab , kakak sepupu aku repeat paper julai dekat sekolah dia . nak masok kolej katanya . so aku datang sebab nak ajar dia . *konon-2 aku ni pandai lah . hehe . aku just ajar ape yang aku tau lahh . tu pon jarang ajar dia . sebab , takleh nak pi lah .
ajar kejap , dia gelak-2 . pastu , ajar lagi , dia pegi buad air milo . ajar lagi , dia habaq dia ngantuk

apapontakbolehapapontakbolehapapontakboleh

pastu semalam aku tengok dia bace nota ape ntah sambil tengok tv .
bacanya tak lame mane . tengok tv jeh lebih . lepas tu tidoq . 
HOII KAK ! AKU NGUTUK HANG NI . haha

and sebab yang ketiga aku datang perlis ni , 
aku nak jumpa kekasih yang tak pernah aku anggap kertas .
dah lame dah aku kenal dia . nak dekat 4tahun . 
tapi dia macam dah slow dengan aku .
macam taknak layan aku dah . 
isokeyh . takkan nak paksa dia terima aku balik kot . 

lets bygone be bygone . 

i not to be a wonderful crazy like little chicken to be a millionare something like different .  once we have fight student will always get a gadget from our heart . a little bit coming sunday , go now go , walk out the door .
open your song and i can get through . never say never and i will say gudbye . babai . the end .

 apapontakbolehapapontakbolehapapontakboleh

p/s : english language tu sila abaikan . 
aku pon tak paham apa yang aku taip .
just for fun . 




Saturday, June 11, 2011

Selayang ke Pagoh , Pagoh ke Selayang , Selayang ke Perlis

heyhey .

welcome to AMMAR ANUAR yang dah lama tak update blog ! ;D

entry ni aku dah lama nak update . tapi haritu tak sempat nak update sebab i'm rushing
pegi perlis . kalau tak , dah lama aku update . 

actually before rushing pergi perlis,
aku pergi pagoh dekat johor *5JUN2011*

ni sebab nak drivekan kereta untuk mummy intan . dia nak pergi wedding kawan dia punya anak .
kebetulan pulak date tu mak aku nak balik kedah . aku taktau pon . last-last bapak aku tanya , dah packing ke belom . aku nak packing ape sedangkan aku taktau pape pon . so aku suroh parents aku balik dulu and then nanti baru aku balik . 

pergi pagoh dari selayang amik masa tiga jam jeh .
mula-mula nak bawak dayah and reanna tapi rheeta tak celuihh . *bahasa orang kedah
nak cari rumah orang kahwin tu senang jeh . tak berbelit sangat . 

kitoang sampai pukul sebelas lebih , pegi makan bagai and then terus balik pukul doblas lebih . hantar makcik intan balik dekat jalan klang lama pukul duasetengah and then mak aku kol . tekejut dia sebab aku cakap aku dah nak sampai selayang . mak aku kate aku MUHONG ! takkan pegi pagoh sekejap jeh sampai . omaiiigod ! Ya Allah . betullah mama . bukan jaoh mane pon pagoh tu . HAHA . 

aku target sampai selayang dalam pukul empatsetengah . tapi lihatlah dunia ! ;D
and tengoklah anak sapa yang drive kalau bukan anak pak kerol , raja pomula one.

so lepas jeh sampai aku rest sampai pukul enam and then pick up reanna and intan
pergi jalan duta for bought my tickets bus ke perlis and terus hantar intan pergi hostel 
sebab dia nak pegi wataniah  ape ntah . lepas tu , pegi hantar kereta pulak dekat tuan punya kereta , Hans dekat bandar mahkota cheras . 

dalam hati aku doa , mintak-mintak hans nak hanta balik naik kereta .
malas aku nak naik train . leceh . lahabau ;D

last-last dia hanta aku dengan reanna balik selayang and aku kena pau .
Hans suroh aku belanja makan . kalau takat roti canai aku mampu lahh . 
tapi dia mintak Mcd , kFc bagai . tak dapat lahh derr . bla la la la . haha
nasi goreng boleh tak tak ? 
maggi goreng plak yang dia balun . *syukur-syukur .
after that , hans taknak balik lagi , so dia ajak kitoang pegi andalus . 
nak shisha katanya . ikot je lahh pale otak dia . 
pegi ambik intan and anis dekat hostel , pastu trus gerak andalus .
nasib baik hans tak pau duit minyak kereta ! ;D

dah pukul satu  lebih ni , dia taknak jugak balik pastu dia
ajak pergi karaoke . kali ni aku bayar sepuluhringgit for twohour .
yang selebihnya anis bayar kot . huhux .
so karoke macam tongkang pecah trus balik rumah . 
pagi-pagi buta pukul empatpagi tu aku packing baju .
tapi tak boleh nak packing sebab baju yang aku basoh semalam lupa nak jemor .
so , aku bukak kipas kuat-kuat dekat hall and then jemor atas lantai  rumah aku .
settle masaalah !

pagi pukul lapansetengah 6JUN aku terjaga . 
yang paling gempak is aku punya ticket bus pukul sembilan .
marbeles ! kelam kabut aku amik baju-baju aku terus and peronyok dalam bagasi .
nasib baik twin aku dah bangun masa tu . aku suroh dia hantar sampai simpang depan rumah and naik cab.
nak tunggu cab pon satu hal . nasib baik cab banyak pepagi buta tuh . 
dah naik cab aku buad pulak muka selamba , suroh abang tuh bawak laju-laju . 
nasib baik tak jem . selalu jem kot jalan nak pegi jalan duta tu . hoihhh .
so dah sampai jalan duta , lain pulak cite die . 
bas sepatutnya sampai pukul sembilan tapi pukul sepuluh baru aku naik bas . shit ! lame noh nak tunggu .
tak payah lahh aku susah-susah nak kelam kabut . 
pape pon penat tahap gaban dah mase tuh . pukul enam lebih aku sampai dekat perlis .
the end lahh ~