THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, May 31, 2011

hari penat sedunia !

hello and heyhey . :D
salam satu blogger .
lama tak post entry baru . *lame ke . #ntahlahh .

al-maklumlah . busy kot sekarang ni . sejaksejak member aku dah cuti sem ni .
maybe kali ni post aku yang terpanjang kot . sebab aku nak story-mory macam-macam ni .
kalau nak baca entry ni , make sure korang cukup tido lapanjam oke :)

start from the first day
HARIKHAMIS ( 26 MAY )
yeppy .  intan ajak pegi sunway lagoon dengan member-member dia .
konon-konon nak naik kete bapak aku lah kan . tapi bapak aku tak bagi :( so sadis .
and then aku merayaw dengan reanna sebab tak jadi pegi sunway . merayaw punye merayaw 
aku terfikir nak pegi rumah intan . masa ni dah petang dah . nak dijadikan cerita , intan
ajak pegi sunway guna kete member die . member die ni ade buad bisnes kereta sewa . 
sehari 60hengget . aku pikir duatiga kali nak pegi sana . duit dah habis dah aku guna masa merayaw dengan reanna. Intan pon tak cakap awal-awal . last-last intan kata nak belanje . HOOOYEEE .
best gile . so start malam tu aku , intan and reanna pegi amik kereta dekat kajang 
naik KTM dekat taman wahyu . masa nak pegi tuh tayah cite lahh . kitoang bertiga pon
dah kecoh macam pegi sepuluh orang . otak masing-masing pikir nak enjoy jeh . 
so duduk lah dalam train for duajam sambil menyanyi lagu yang merapurapu .
bila sampai je member intan known as han ashley *nick dalam facebook
pick up kitoang dekat KTM kajang kot . story begins with kitoang hentam kereta Han sampai lebam .
start dari pukul 12 lebih kitoang merayaw jeh naik kereta dia . pegi lepak BISTRO dekat serdang , tempat meymey selalu bertendang pastu shisha-shisha bagai sampai lah pukul satulebih . and then Han ajak pegi karaoke dekat alamanda putrajaya . dengan meymey sekali kitoang angkut
 tapi yang sadisnye tempat tuh dah nak tutup . 
so kitoang rushing pegi cheras kot sebab Han nak jugak lepas gian . 
Han bawak kereta dah macam pelesit dah . aku pon tak tekejar . 
pasang radio kuatkuat pastu bawak macam orang mabok . sekejap masok line kanan , kejap kiri . 
nasib baik jalan lengang . sampai jeh dekat tempat karaoke tuh telepas lah gian Han ni .
tepekik telolong for sejam pastu pegi makan plak dekat situ . sampai lah pukul empatlebih
pegi hantar meymey balik serdang and terus balik rumah . 

HARIJUMAAT ( 27 MAY )
sampai rumah pukul enamlebih . tido tak sampai tigajam reanna call suroh bangun . 
sebab kitoang nak pegi SUNWAY LAGUUNNA :D . pheww . semangat gila . haha 
bayangkanlah , aku dah lah tido tak cukup lapanjam pastu nak kena drive pulakk pegi kajang 
amik Han . nasib baik migrain aku tak datang . kalau tak aku halau dia balik .
before amik han dekat rumah die , kitoang gie amik member intan dekat titiwangsa .
jalan tak jem takpelah . tapi jalan nak ke kajang jem gila . nasib baik kejap jeh jem tu .
kalau tak tecabot kaki aku nak tekan class pastu brek . sampai je dekat rumah han aku suroh die 
drive sebab aku dah tak larat . die sedaplah sebab tido lagi lama dari kitoang .
tapi ada part yang kelaka tahap sungai siput . Actually aku ade voucher sunway 30peratus discount.
valid sampai 31 MARCH 2011 . tapi biasa lah . dah tua-tua ni mamun . aku ingat MARCH bulan lima
sedangkan bulan tiga . memang gempak selebriti astro lahh kan . mengamok intan . haha . 
papepon benda tuh tak jadi masalah . Han still nak pegi jugak . so carry on je lahh . 
now dah sampai dekat sunway . pegi parking and then beli tiket masok .
ohh ! lupa plak . kitoang pegi lima orang je .
  AKU , INTAN , REANNA , HAN , KEROL
benda first yang kitoang main roller coaster . aku tutup mata jeh main benda tu . haha . 
tak boleh nak bukak mata sebab gayat gile . even sekejap jeh bende tu aku still tak boleh bukak mata .
sadiss ! :( and then kitoang pegi main paintball . bukan main tembaktembak orang tapi attack benda yang tak begerak . ape tah name game ni . tak amik tau langsung . just for fun jeh benda ni . takde motif lain .
tapi time nak main flying fox ni yang buad aku sakit hati . bangla yang jage game tu tak bagi aku main ! semua sebab berat badan yang tak cukup nak berat ni . mangsanya aku dengan reanna sebab berat kitoang under 40 . fuckin shit ! mymidlle finger gift from me to you bangla . huarghh . nak main jugakk . 
intan , han and kerol jeh dapat main . tu lahh aku . sedap bahan intan last-last aku yang tak dapat main .
takpe lah . tak heran pon lahh ! *hakikatnya ? HAHA
pastu han suroh tunggu dekat dekat bawah lalu jambatan yang panjang nak mampus tuh . 
dah lah aku tak makan dari pagi . minum air jeh . tu pon minum dekat rumah .
penat takyah cite arr . nak bejalan pegi hujung pon , aku dengan reanna sempat pose and jalan macam model 
even tak ada kamera . pastu berjoginglah , menyanyi bagai . memang shitt punye bangla . kalau tak dah lama aku terbang . takyah penatpenat bejalan . sampai lah dekat satu tempat tuh , aku ngan reanna
jumpa waterfilters . so ape lagi . dengan pelahapnya si reanna minum air tuh . tak pikir malu dah . 
haha . aku pon pelahap jugak . dahaga gile . dah lah panas terik . air tak sedap pon jadi sedap .
lepas settle minum air aku ngan reanna pegi carik intan , han ngan kerol . so jumpe lah dekat tempat surfing .
yang main kejadah tuh aku , han dengan kerol jeh . intan ngan reanna tak main sebab ape ntah . 
so lepas dah main pegi berendam pulak dekat kolam . tapi kejap je lahh . sebab banyak lagi benda nak main ni . ish nak cerita pon macam taktau nak buad ayat dah and aku dah lupe lah setern-setern game yang kitoang main . better korang pegi baca blog ni : reannahunny.blogspot.com . haa . blog die ni perfect gile
pasal story dekat sunway lagoon . so pegi bace kat situ oke :) 

HARISABTU ( 28 MAY )
hari yang kitoang malas nak keluar rumah . so aku tido dari pagi sampai ke petang . rasa macam malas dah nak bangun sebab penat sampai dah tak ada tahap . lepas aku bangun tu , ingatkan taknak keluar rumah tapi , reanna ajak aku pegi bayar duit moto die and then ajar die bawak kereta . sampai lah nak dekat magrib baru balik . pastu  pegi pasa malam dengan kakak sepupu aku and balik tengok AF . 
sampai lah pukul duapagi aku tido .

HARIAHAD ( 29 MAY )
pukul enamlebih aku dah terjaga sebab bapak aku suroh alih kereta sebab 
dia nak pegi hantar barang . aku dah tak boleh tido dah lepas alih kete tuh . pukul tujuh aku pegi mandi and bersiap sebab aku , intan , and reanna nak pegi putrajaya . kat sane kan ada Hari Sejuta Belia . sepatutnya 
nak pegi hari sabtu tapi Han ajak tengok die buad show dekat sana hari ahad . so ikot je lahh .
sehari suntuk kitoang dekat sana . dah boleh bina rumah dah rasanya . ke hulu ke hilir , menonong jeh kitoang ikot Han . best gile lahh . macam-macam ade . artis pon ramai . tapi ramai yang aku tak kenal sangat . haha
aku ade amik gambar tapi malas lah nak upload dekat sini . aku guna kamere kembar aku , mesti berat gambar tuh . jenoh ar nak tunggu . so kalau nak tengok pegi tengok dekat facebook aku oke . dalam album during semesta break ! pape pon , dalam masa tiga hari ni , hari yang paling terbaikk and hari yang 
paling penat bagi aku . maybe ni lah kenangan aku yang paling penat . haha . ade pulak macam tu .
so , i will finish my story with Assalamualaikum :)

p/s : penat kan baca entry yang macam
karangan ni . so sapa yang baca 
sampai habis tengss lahh . 
sapa yang baca sekerat je pon tengss 
sebab ade jugaklah usaha nak membaca :)  




0 comments: