THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, May 17, 2011

funny incident !

heyhey . 
salam satu blogger .

dah lame dah nak cerita pasal benda ni ,
sekarang baru ingat nak cerita sebab aku
asyik terlupa apa yang aku nak post .
al-maklumlah , umur pon dah meningkat . hahax 

Actually semua orang ada funny incident . kadang-kadang benda tu jadi
tanpa kita sedar and kadang-kadang kita sendiri dah tau yang benda tu nak jadi .
hehe . tapi aku pon ade jugakk funny incident .. memang tak boleh lupa . sebab tuh nak 
buad entry pasal benda ni . kui3 ..

nak dijadikan ceritaa .....
aku ajak bestie aku pegi beli makanan . sebab aku dah lapar gile mase tuh .
pastu pegi lah kedai jual nasik lemak dekat depan sekolah . tengok kedai tu macam ramai orang ,
aku pon ajak bestie aku pegi beli tempat lain . 
pusing punye pusing jumpalah kedai jual nasik lemak yang lain .
and then aku dengan bestie aku ni masoklah kedai tu.
check makanan die macam tak sedap , 
pastu aku ajak lahh bestie aku ni pegi tempat lain .
aku pon tanye lah die "kau dah oder milo ais ke ?"
pastu die angguk .
[dalam hati cakap "oh dah oder .."]
oke . tunggu lahh milo ais die . 
tunggu punye tunggu lame gile nak siap .
pastu aku cakap lahh dekat bestie aku 
"mane nye milo ais kau ? "
and then dia tanya aku balik
"kau dah oder ke belum ?"
so , yang kelaka nye kat sini ,
kitorang ingatkan masing-masing ade oder air sedangkan sorang pon tak oder !
bayangkan berapa lama aku dengan dia tunggu
kat kedai makan tu . last-last nak cover malu punye pasal 
oder lah milo ais tu even aku taknak beli dekat situ .
rupenya masa aku tanye milo ais die mane , 
dia tak dengar pastu main angguk jeh .
aduyyy . 

ehhh ! ade lagi ni .. 
incident ni jadi masa aku dengan member-member sekolah
merambu naik moto ramai-ramai . sampai lah kat jalan yang ada bumper besar ni ..
kitorang suka bawak laju-laju pastu lalu kat bumper tu . 
komfem melompat lebih tinggi by sheila on 7 .
tapi kali ni , aku tak ready pape pon mase tu . 
aku pon tak sedar yang dah nak sampai kat bumper tuh . 
care aku dduk atas moto tu pon memang terbaiklahh . 
bukan duduk macam selalu yang orang naik moto tu . 
tapi duduk cara lain . *dirahsiakan
elok jeh sampai kat bumper tuh aku terjatoh sebab member aku
nak bawak laju kat bumper tu tak bagi tau aku . jahat
nasib baik bukan jatoh tergolek ke ape . 
tapi jatoh and terus berlari sebab mase aku jatoh tuh aku sempat pegang baju 
kawan aku .. so  kaki aku dah macam enjin boat . laju gile aku lari sambil pegang baju kawan aku .
moto plak begerak masa tuh . so , nasib baiklah aku berlari . kalau tak
aku dah ada kat wad dah masa tu . balik jeh rumah , kaki aku lenguh-lenguh plak .
p/s  : kitorang panggil larian amal 40km seminit ! :D

HAHA :D kelaka tak kelaka tak ? 
alaaaaaaa . kelaka lahh !
so tuh jeh yang mampu aku ceritakan .
 banyak lagi nih .
 tapi  aku ada benda lain nak buad ni .
i'm rushing :D  enjoy reading oke :)

0 comments: