THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, May 31, 2011

puhleasee lahh lappy !

salam satu blogger . 


hish . lappy aku ni buad hal lah . 
aku on lappy tak penah guna battery sebab kalau guna 
battery cepat panas . lepas tu bile dah panas automatic tepadam sendiri .
so aku guna elektrik . aku pon tak heret lappy ni pegi mane-mane so 
guna letrik je lah . tapi bile guna letrik satu hal plak .
asyik-asyik tepadam . bile bergerak or ubah tempat sikit jeh 
dah terpadam . memang sakai lahh lappy ni . 
nak jeh aku humban dalam lombong . nak kate charger rosak 
memang tak lahh . nak kate lappy panas sangat lagi lahh tak .
macam mana lahh kalau masok sem depan pastu nak buad 
assignment guna lappy ni . memang tak bejalan lahh assignment aku tuh .
*dah pikir dah pasal asignment . #student DEKAN . haha

pape pon aku nak mintak lappy baru dekat parents aku ,
mintak-mintak request aku ni accepted lahh . huhux . 
lappy ape yang best and bagus eh ? haha . suggestion puhleasee :)

hey budak ni kangg !

hyehye :)


tadi aku pegi pasa malam dengan intan just nak beli 
nasi ayam kampung . selalunya ramai yang beli kat situ tapi tengok tadi tak
ramai pon . maybe aku gie lambat kot . untung untung . takyah beratur dah .
pastu ade lah sorang budak ni dengan bapak kesayangan dia
datang dok belakang aku . nak beli nasi ayam kampung tu jugak .
nasi ayam kampung ni ade tiga jeh atas meja tu . pastu aku cop yang bawah .
 intan plak cop yang atas sekali . tetibe, budak tuh terus menonong 
amik nasik ayam kampung yang dekat tengah-tengah tuh . yang tu takpe lagi .
tapi yang buad aku bengang bile die tuka nasik tuh dengan nasik yang aku dah cop tu .
celaka kau budak ! nasib baik bapak kau ade . kalau tak dah lame aku ambik balik
nasik tu . budak macam ni kena berkira . kalau tak naik kepala . 
memang lah rasa nasik ayam kampung tu sama . tapi aku nak jugak yang aku dah cop tu .
sebab ayam dia bahagian tie . aku suka yang tu :( yang lain semua banyak isi sangat . tak minat aku .
haihh . redha je lahh . nak buad macam mane . budak tuh dah lahh potong Q pastu buad muka tak malu 
plak amik makanan aku . fuckin shitt lahh budak . 
erti kata lain : aku tak puas hati !

hari penat sedunia !

hello and heyhey . :D
salam satu blogger .
lama tak post entry baru . *lame ke . #ntahlahh .

al-maklumlah . busy kot sekarang ni . sejaksejak member aku dah cuti sem ni .
maybe kali ni post aku yang terpanjang kot . sebab aku nak story-mory macam-macam ni .
kalau nak baca entry ni , make sure korang cukup tido lapanjam oke :)

start from the first day
HARIKHAMIS ( 26 MAY )
yeppy .  intan ajak pegi sunway lagoon dengan member-member dia .
konon-konon nak naik kete bapak aku lah kan . tapi bapak aku tak bagi :( so sadis .
and then aku merayaw dengan reanna sebab tak jadi pegi sunway . merayaw punye merayaw 
aku terfikir nak pegi rumah intan . masa ni dah petang dah . nak dijadikan cerita , intan
ajak pegi sunway guna kete member die . member die ni ade buad bisnes kereta sewa . 
sehari 60hengget . aku pikir duatiga kali nak pegi sana . duit dah habis dah aku guna masa merayaw dengan reanna. Intan pon tak cakap awal-awal . last-last intan kata nak belanje . HOOOYEEE .
best gile . so start malam tu aku , intan and reanna pegi amik kereta dekat kajang 
naik KTM dekat taman wahyu . masa nak pegi tuh tayah cite lahh . kitoang bertiga pon
dah kecoh macam pegi sepuluh orang . otak masing-masing pikir nak enjoy jeh . 
so duduk lah dalam train for duajam sambil menyanyi lagu yang merapurapu .
bila sampai je member intan known as han ashley *nick dalam facebook
pick up kitoang dekat KTM kajang kot . story begins with kitoang hentam kereta Han sampai lebam .
start dari pukul 12 lebih kitoang merayaw jeh naik kereta dia . pegi lepak BISTRO dekat serdang , tempat meymey selalu bertendang pastu shisha-shisha bagai sampai lah pukul satulebih . and then Han ajak pegi karaoke dekat alamanda putrajaya . dengan meymey sekali kitoang angkut
 tapi yang sadisnye tempat tuh dah nak tutup . 
so kitoang rushing pegi cheras kot sebab Han nak jugak lepas gian . 
Han bawak kereta dah macam pelesit dah . aku pon tak tekejar . 
pasang radio kuatkuat pastu bawak macam orang mabok . sekejap masok line kanan , kejap kiri . 
nasib baik jalan lengang . sampai jeh dekat tempat karaoke tuh telepas lah gian Han ni .
tepekik telolong for sejam pastu pegi makan plak dekat situ . sampai lah pukul empatlebih
pegi hantar meymey balik serdang and terus balik rumah . 

HARIJUMAAT ( 27 MAY )
sampai rumah pukul enamlebih . tido tak sampai tigajam reanna call suroh bangun . 
sebab kitoang nak pegi SUNWAY LAGUUNNA :D . pheww . semangat gila . haha 
bayangkanlah , aku dah lah tido tak cukup lapanjam pastu nak kena drive pulakk pegi kajang 
amik Han . nasib baik migrain aku tak datang . kalau tak aku halau dia balik .
before amik han dekat rumah die , kitoang gie amik member intan dekat titiwangsa .
jalan tak jem takpelah . tapi jalan nak ke kajang jem gila . nasib baik kejap jeh jem tu .
kalau tak tecabot kaki aku nak tekan class pastu brek . sampai je dekat rumah han aku suroh die 
drive sebab aku dah tak larat . die sedaplah sebab tido lagi lama dari kitoang .
tapi ada part yang kelaka tahap sungai siput . Actually aku ade voucher sunway 30peratus discount.
valid sampai 31 MARCH 2011 . tapi biasa lah . dah tua-tua ni mamun . aku ingat MARCH bulan lima
sedangkan bulan tiga . memang gempak selebriti astro lahh kan . mengamok intan . haha . 
papepon benda tuh tak jadi masalah . Han still nak pegi jugak . so carry on je lahh . 
now dah sampai dekat sunway . pegi parking and then beli tiket masok .
ohh ! lupa plak . kitoang pegi lima orang je .
  AKU , INTAN , REANNA , HAN , KEROL
benda first yang kitoang main roller coaster . aku tutup mata jeh main benda tu . haha . 
tak boleh nak bukak mata sebab gayat gile . even sekejap jeh bende tu aku still tak boleh bukak mata .
sadiss ! :( and then kitoang pegi main paintball . bukan main tembaktembak orang tapi attack benda yang tak begerak . ape tah name game ni . tak amik tau langsung . just for fun jeh benda ni . takde motif lain .
tapi time nak main flying fox ni yang buad aku sakit hati . bangla yang jage game tu tak bagi aku main ! semua sebab berat badan yang tak cukup nak berat ni . mangsanya aku dengan reanna sebab berat kitoang under 40 . fuckin shit ! mymidlle finger gift from me to you bangla . huarghh . nak main jugakk . 
intan , han and kerol jeh dapat main . tu lahh aku . sedap bahan intan last-last aku yang tak dapat main .
takpe lah . tak heran pon lahh ! *hakikatnya ? HAHA
pastu han suroh tunggu dekat dekat bawah lalu jambatan yang panjang nak mampus tuh . 
dah lah aku tak makan dari pagi . minum air jeh . tu pon minum dekat rumah .
penat takyah cite arr . nak bejalan pegi hujung pon , aku dengan reanna sempat pose and jalan macam model 
even tak ada kamera . pastu berjoginglah , menyanyi bagai . memang shitt punye bangla . kalau tak dah lama aku terbang . takyah penatpenat bejalan . sampai lah dekat satu tempat tuh , aku ngan reanna
jumpa waterfilters . so ape lagi . dengan pelahapnya si reanna minum air tuh . tak pikir malu dah . 
haha . aku pon pelahap jugak . dahaga gile . dah lah panas terik . air tak sedap pon jadi sedap .
lepas settle minum air aku ngan reanna pegi carik intan , han ngan kerol . so jumpe lah dekat tempat surfing .
yang main kejadah tuh aku , han dengan kerol jeh . intan ngan reanna tak main sebab ape ntah . 
so lepas dah main pegi berendam pulak dekat kolam . tapi kejap je lahh . sebab banyak lagi benda nak main ni . ish nak cerita pon macam taktau nak buad ayat dah and aku dah lupe lah setern-setern game yang kitoang main . better korang pegi baca blog ni : reannahunny.blogspot.com . haa . blog die ni perfect gile
pasal story dekat sunway lagoon . so pegi bace kat situ oke :) 

HARISABTU ( 28 MAY )
hari yang kitoang malas nak keluar rumah . so aku tido dari pagi sampai ke petang . rasa macam malas dah nak bangun sebab penat sampai dah tak ada tahap . lepas aku bangun tu , ingatkan taknak keluar rumah tapi , reanna ajak aku pegi bayar duit moto die and then ajar die bawak kereta . sampai lah nak dekat magrib baru balik . pastu  pegi pasa malam dengan kakak sepupu aku and balik tengok AF . 
sampai lah pukul duapagi aku tido .

HARIAHAD ( 29 MAY )
pukul enamlebih aku dah terjaga sebab bapak aku suroh alih kereta sebab 
dia nak pegi hantar barang . aku dah tak boleh tido dah lepas alih kete tuh . pukul tujuh aku pegi mandi and bersiap sebab aku , intan , and reanna nak pegi putrajaya . kat sane kan ada Hari Sejuta Belia . sepatutnya 
nak pegi hari sabtu tapi Han ajak tengok die buad show dekat sana hari ahad . so ikot je lahh .
sehari suntuk kitoang dekat sana . dah boleh bina rumah dah rasanya . ke hulu ke hilir , menonong jeh kitoang ikot Han . best gile lahh . macam-macam ade . artis pon ramai . tapi ramai yang aku tak kenal sangat . haha
aku ade amik gambar tapi malas lah nak upload dekat sini . aku guna kamere kembar aku , mesti berat gambar tuh . jenoh ar nak tunggu . so kalau nak tengok pegi tengok dekat facebook aku oke . dalam album during semesta break ! pape pon , dalam masa tiga hari ni , hari yang paling terbaikk and hari yang 
paling penat bagi aku . maybe ni lah kenangan aku yang paling penat . haha . ade pulak macam tu .
so , i will finish my story with Assalamualaikum :)

p/s : penat kan baca entry yang macam
karangan ni . so sapa yang baca 
sampai habis tengss lahh . 
sapa yang baca sekerat je pon tengss 
sebab ade jugaklah usaha nak membaca :)  




Tuesday, May 24, 2011

ADD AS A FRIEND !

hello and hello again :)

ni satu hal . bagi aku aku , facebook ni kan :
untuk orang yang nak cari kawan-kawan lama yang dah lame bercerai .
untuk berborak , mengomen , mengupload gambar , and mencari kawan baru .
so , yang aku tak pahamnya , sesetengah orang kan , 
berborak , mengomen ,and upload gambar bagai dah jadi habit .
tu takpe lagi . tapi apa guna nye butang ADD AS A FRIEND tu ?
butang ni untuk menambah kawan dan berkenalan atau menambah jumlah kawan dekat friends list dan berlawan ? ade paham tak ? kalau tak faham tu , faham-fahamkanlah sendiri :D taktau nak explain macam mana lagi .
maksud aku MENAMBAH JUMLAH KAWAN DEKAT FRIENDS LIST DAN BERLAWAN ni ,
contohnya macam PEAH add orang yang dia tak kenal sebab berlumba-lumba dengan kawan dia kononnya nak tengok friends list sape lagi ramai . masalah betul . patot ke buad macam ni ? kalau dah add tu , pe salah nye tegor menegur . TAK MALU ke , bile dah add pastu senyap jeh . nampak sangat add bukan sebab nak kenal-kenal . just nak orang tekejot kononnya nak orang kata "WOW ! ramai nya kawan kau kat facebook . " hakikatnya , kawan yang tak pernah kenal and tak pernah nak kenal . " entry ni bukan sebab aku jeles dengan sesetengah orang yang beribu-ribu friends dia tapi entry ni HAKIKAT ! so , sebab tu lah kalau ada orang yang aku tak kenal , aku malas nak approve . SERABUT jeh ! tapi sekarang , aku dah ade dua facebook . yang satu untuk orang yang nak berlumba-lumba dengan kawan dia , and satu lagi untuk my beloved friends yang aku kenal SAHAJA . kat facebook yang lame tu , kalau nak berkawan aku layan jeh . kalau takat nak penuhkan friends list pon aku tak kesah . kau nak komen , komenlah . taknak komen sudah :)   


p/s : bukan nak memandai 
or tunjuk hebad , tapi hakikat oke :)
 sape yang nak maki aku dipersilakan .
 sebab kat situ dah boleh nampak 
yang pemaki-pemaki ni terasa 
dengan entry ni . maknenye 
die pon tergolonglah 
dalam orang yang macam ni , :) 


terima jeh pandangan orang :)

hye :)
salam satu blogger .

hilang mood aku harini . nak online fb pon macam nak taknak je . 
malas nak fikir dah . masing-masing ade otak boleh berfikir .
kalau rase i'm not a good friends please forget me . 
before that ,puhleasee keep your mouth shut up .
tak rasa bersalah ke mention dekat facebook yang aku ni 
lupa member ? how come boleh terfikir nak buad macam tu .
well hello , orang yang bace comment-comment tu mesti fikir aku memang 
tak boleh di buad kawan . so , keep it on . aku tak kesah . orang yang betul-betul kenal
aku tau perangai aku macam mane . aku macam tu ke reanna raim ? aku lupa kawan ke intan
hot sangat ke aku meymey sampai aku cepat lupa kawan ?
aku jahat sangat ke ieka roska ? aku penah lupa kau ke amy momo ?
*tanye jeh . jangan salah paham :D over plak . bukan korang .

ada kawan susah , tak ada kawan lagi susah . ade kawan yang faham siapa kita 
tapi ada yang tak pernah nak faham . yang tak pernah nak faham ni lah yang fikir aku ni cepat lupa member .
tak masok akal lahh . macam mana kalau aku cakap dorang yang lupa member ? 
ape dorang rasa ? hish . aku ni manusia ke binatang
mane perasaan aku ? fikir je lah secara matang . fikir positif . 
jangan sebab benda-benda bodoh ni , hentam aku sampai macam tu . 
pelik betullah . aku nak je delete comment-comment tu . *kalau boleh .
kalau lah member-member aku yang lain "terbaca" , mesti dorang fikir aku ni memang macam tu kot .
CEPAT LUPA MEMBER ! its oke :) kalau nak cakap yang dorang just bergurau jeh ,
 memang nonsense lah . seriesly , for those yang rasa aku ni tak boleh di buad member , 
please remove me from your facebook friends list or buad lah ape-ape yang boleh buad aku takde kene mengene dengan korang . SO SADISS ! siyesly :) 
redha jeh dengan ape yang orang cakap pasal aku :)



Sunday, May 22, 2011

my new hair :D

hye there :)

today i'm gonna kil myself ! so fuckin !


see see see ! this is my old hair ! i want my old hair . 
i don't care
oihhh ! tengok rambut jeh ! jangan tengok muka . haha . kiddin :)
urghh . nak rambut aku yang macam ni balik . 
how come aku boleh terpikir nak potong rambut ni ?
Actually aku rimas gila dengan rambut aku yang lama ni . 
sebab tuh aku terpikir nak potong rambut .
aku ingat nak potong bagi pendek je . tapi kepala otak
aku ni ligat gila nak potong macam nii

kelaka nye lahh haii . 
ade yang kata oke tapi ade jugak yang kata
tak oke :( 
tapi tah lahh . bagi aku , aku rasa pelik gila .
first time aku buat rambut style macam ni . 
tapi nak buat macam mana kan kan .
terlajak kereta boleh gostan . haihh .
takpe lah . benda dah jadi . terima je lahh .
ade request suroh aku layer rambut ni .
request tuh TAK akan dipertimbangkan sebab akan dilaksanakan :D
ade request suroh potong sikit rambut depan tu ,
tapi akan dipertimbangkan . dah sampai seru memang aku potong rambut yang depan tu .
bukannya apa , sayang lahh nak potong yang depan tu .
baru duatiga bulan aku buad rebonding pastu 
penat aku bela rambut tu sampai panjang . tak rasa rugi plak aku .
depends lah dekat hati aku ni .
kalau rasa nak potong , it will be . don't worry .
haaa ? mane rambut depan aku ? huhux . nak tengok jugak tuh . 
NAAAAA !

tengok memang pendek kan kan ?
tapi kalau tarik rambut yang depan tuh ,
cecah jugak lahh bawah mata :D 
ce tengok ce tengok dekat sebelah mata kiri aku .
tuh tak tarik lagi tu . cecah gak lah dekat pipi aku .
hishh . my bad sebab tak pikr panjang .
kononkonon nak buad mohawk  ! haha .
tapi hampeh . tak jadi derr sebab rambut aku curl . :D
BENCIKKK !


Friday, May 20, 2011

merambu keje part-time

salam satu blogger :)

urghh ! penatnya harini . puas aku merayaw dengan si reanna raim tuh . makkaihh . 
memang terbaikk lahh harini . 
kenapa aku penat tahap honda EX5 kembar aku !

pukultujuhlimaminitpagi
terjaga sebab kembar aku pakai baju aku senyap-senyap . 
die ingat aku tido mati ke hape .. oke . tu takpe .
yang penting , time ni aku terjaga and terus pegi bodek bapak aku ..
nak mintak kereta punya pasal :D

pukullapansotongah
pegi bangi ambik raihana firdaus anak pak rahim sebab dia dah habis 
final exam , erti kata lain dah cuti sem .
and then sampai sana pukul sembilanlebih .

pukulsepuluhlebihKOT
pegi rumah amizatulaida anak pak husin dekat tepian bangi .
dekat je dengan tempat reanna belajar .
tapi menghampakan sebab kol beratus-ratus kali tak pick up phone .
disebabkan dia tak pick up kol , 
aku dengan reanna dah macam orang hilang anak ..
terjerit-jerit nama amy sampai reanna betuka jadik halk hogan .
dia goncang grill rumah amy sampai
makcik yang tengah sidai kain kat sebelah tuh asyik gelak-gelak jehh ! 
xpecaye ? nahh amik ni 

sempat pose lagi budak ni . bayangkan punyelah lame kitorang memekik
telolong tapi takde sorang pon bukak pintu . tido mati gamaknya .
haishh .

pukulsebelaslebih
aku dengan reanna gerak balik selayang and hanta barang-barang
reanna dekat rumah  . 


dah takde pukulpukul dah . penat nak pikir .
dipendekkan sikit cerita ni,
so i droft my car pegi damansara pataling jaya.
sebab nak hantar contack lens dekat rumah kawan reanna .
sampai jeh kat sane , kitoang lepak kejap pastu mak kawannya si reanna
tu ajak makan . hoihh . pantang diajak lahh teman .
tapi malumalu sikitlahh sebab baru first time jumpa kawan reanna tu. 
takkan nak buad harok kot . hehe 
lepas makan , kitorang  pegi OU bawak member reanna sekali .
NUR AQMA *nick dalam facebook.

tersebutlah kisah aku yang merungut nak pegi watch movie 
dengan kawan-kawan finally dapat jugakk . macam biasalah . 
entry sebelum ni aku nak tengok movie fast and furious 5 and kongsi kan .
tapi aku tengok movie kongsi je . sebab i'm rushing . abah aku dah
kol banyak kali suroh balik . masa tu pukullima. so mase nak hantar aqma 
balik , kitorang singgah jap dekat tutti frutti faverete reanna. 
OU dengan rumah aqma ni dekat je . so pkul 5 lebih macam tuh aku dengan reanna 
balik rumah terus . nasib baik jalan tak jem . kalau tak jenoh aku nak
tekan class , tekan brek , tuka gear .. hishh .
sampai jeh rumah aku dah rase ngantuk tahap gaban . tapi 
tak boleh tido sebab aku lapa gila babeng ! 
mama abah aku balik rumah bawak makanan . 
dah kenyang pon tak boleh nak tido sebab ade cite best kat tv . haha 
macam-macam hal . so sampai lah skang aku takleh nak tido even
cite tu dah habis . huhux . 
aku dah lame tak selitkan gambar kalau buad entry baru, so entry ni , 
korang tengoklah apa yang aku buad harini :)

 nie reanna * tengah membebel sebab cari lens tak jumpa
sedangkan bende tu dekat aku :D

ni bukan menangis oke ! tapi tengah pedih mate .. wee~

dekat one utama . masa ni baru jeh sampai :) yang pakai
tudung tuh aqma oke :)

hampeh ! ingatkan nak beli . try jeh lebih :D

beratur nak beli tiket movie :)




Thursday, May 19, 2011

desperate girls.

yeeehaaa . agak kurang sopan tajuk entry aku kan kan ? eheh . 


bukannya apa , nak begosip dekat facebokk takut kantoi 
pulak dengan pompuan-pompuan a.k.a budak-budak bawah umur .
nanti dorang ni cakap ape plak kan . so dekat blog ni lah tempat nak mengata sebab
dorang pon bukannya ada aku punya URL blog . so boleh lahh mengata kejap :D

actually cite dia macam ni . 
desperate girls yang pertama 
*dirahsiakan namanya
16 tahun
hari pertama dia chat aku dekat facebook . so tak kesah lahh . kot-kot lah 
nak kenal-kenal dengan aku ke ape . aku pun layan je lahh .
pastu hari kedua dia buad sibling request dekat aku as brother . 
oke , aku approved sebab tak fikir apa-apa lagi masa tu .
lepas jeh aku approved , member aku Aien Naara *nick facebook
kata dia kenal budak tuh sebab budak tuh kenal dengan ex-kaple dia . siap mintak
Aien Naara ni jadi kakak angkat dia lagi . pastu , aku remove budak tu as sister sebab ,
aku tak kenal budak tu and aku tak selesa kalau dia chat dengan aku . yang buat 
aku tak selesa tu sebab dia chat ngan aku macam dah lame kenal . sedangkan 
baru jeh kenal duatiga hari .  yang paling best sekali bila budak tu tanye aku , 
" awak tak approved lagi ke sibling request saya ?"
aku pon buat-buat terkejut . haha 
haa ? mane ade .taktau lah kalau GF saya dah ignore "
NAHH ! amik kau sedass . langsung dia tak reply chat aku . 
ALHAMDULILLAH !

desperate girs yang kedua
ZURAIN HUSNA *nick facebook
15 tahun
huh . yang ni masalah sikit . ni pon baru sehari jeh kenal . baru je siang tadi .
actually dia dah chat lame dah . dari haritu lagi . tapi asal aku nak reply je , chat dia offline .
sakai betul . macam tak paham pulak facebook tu macam mane . 
pastu harini , jodoh aku dengan dia kot . dia say HYE and terus
cakap " takkan sedara sendiri pon tak kenal "
kali ni aku betul-betul terkejut . haha . sebab aku tak penah dengar sedare aku
nama ZURAIN HUSNA . tanya mak aku pon , mak aku tak kenal .
pastu mak aku suroh tanya nama bapak dia . 
budak tu kate orang panggil bapak dia CIK OZE .
hishh . serabot aku .. pastu aku tanye lahh ," kalau awak kenal saya , nama mak saya apa ? "
pastu dia jawab " makcik saya nama ELA
hoihh dikk , kau ni salah orang ke ape haa . adehh . pelik-pelik lahh kau ni . 
aduhh . ehh kejap kejap . tak habis lagii . rupanya ada udang disebalik mee . nampak tak ? ade kan .. haa 
makan lahh ! ..... lalalaalala ~ 
rupa-rupanya , dia nak NO TALIPON aku ! aduhh . kenapa lahh tak cakap awal-awal ..
kan senang kalau bagi tau . aduhh kau ni ni kiah .. 
tapi SORRY TO SAY lahh darl . bukan taknak bagi , kenal pon tidak .
heshh . ada cara tau taknak bagi dia no tipon aku . senang jeh caranya ..
"sorry lah . saya guna private number" free-free aku kencing dekat facebook tu . 
tak sempat pegi toilet dah . *eyyukk . pengoto kejap .
ngatkan dah settle , pastu dia suroh aku kol dia pulak . mati aku , 
dah lah aku tipu dia kate guna private number. 
HAAAAA ! IDEA DATANG !
"untuk ape call awak ?"
"untuk kenal dengan lebih dekat."
"kenal-kenal dalam facebook dululah"
"urm .. ok !"
budak ni pon same . terus tak chat aku dahh . 
so sekali lagi ALHAMDULILLAH !

P/s : tak ada kena mengena oke dengan yang hidup .
 tak kire lahh dia hidup lagi ke tak . entry ni bukan
nak aibkan mane-mane pihak . sekadar bercerita :)

Tuesday, May 17, 2011

funny incident !

heyhey . 
salam satu blogger .

dah lame dah nak cerita pasal benda ni ,
sekarang baru ingat nak cerita sebab aku
asyik terlupa apa yang aku nak post .
al-maklumlah , umur pon dah meningkat . hahax 

Actually semua orang ada funny incident . kadang-kadang benda tu jadi
tanpa kita sedar and kadang-kadang kita sendiri dah tau yang benda tu nak jadi .
hehe . tapi aku pon ade jugakk funny incident .. memang tak boleh lupa . sebab tuh nak 
buad entry pasal benda ni . kui3 ..

nak dijadikan ceritaa .....
aku ajak bestie aku pegi beli makanan . sebab aku dah lapar gile mase tuh .
pastu pegi lah kedai jual nasik lemak dekat depan sekolah . tengok kedai tu macam ramai orang ,
aku pon ajak bestie aku pegi beli tempat lain . 
pusing punye pusing jumpalah kedai jual nasik lemak yang lain .
and then aku dengan bestie aku ni masoklah kedai tu.
check makanan die macam tak sedap , 
pastu aku ajak lahh bestie aku ni pegi tempat lain .
aku pon tanye lah die "kau dah oder milo ais ke ?"
pastu die angguk .
[dalam hati cakap "oh dah oder .."]
oke . tunggu lahh milo ais die . 
tunggu punye tunggu lame gile nak siap .
pastu aku cakap lahh dekat bestie aku 
"mane nye milo ais kau ? "
and then dia tanya aku balik
"kau dah oder ke belum ?"
so , yang kelaka nye kat sini ,
kitorang ingatkan masing-masing ade oder air sedangkan sorang pon tak oder !
bayangkan berapa lama aku dengan dia tunggu
kat kedai makan tu . last-last nak cover malu punye pasal 
oder lah milo ais tu even aku taknak beli dekat situ .
rupenya masa aku tanye milo ais die mane , 
dia tak dengar pastu main angguk jeh .
aduyyy . 

ehhh ! ade lagi ni .. 
incident ni jadi masa aku dengan member-member sekolah
merambu naik moto ramai-ramai . sampai lah kat jalan yang ada bumper besar ni ..
kitorang suka bawak laju-laju pastu lalu kat bumper tu . 
komfem melompat lebih tinggi by sheila on 7 .
tapi kali ni , aku tak ready pape pon mase tu . 
aku pon tak sedar yang dah nak sampai kat bumper tuh . 
care aku dduk atas moto tu pon memang terbaiklahh . 
bukan duduk macam selalu yang orang naik moto tu . 
tapi duduk cara lain . *dirahsiakan
elok jeh sampai kat bumper tuh aku terjatoh sebab member aku
nak bawak laju kat bumper tu tak bagi tau aku . jahat
nasib baik bukan jatoh tergolek ke ape . 
tapi jatoh and terus berlari sebab mase aku jatoh tuh aku sempat pegang baju 
kawan aku .. so  kaki aku dah macam enjin boat . laju gile aku lari sambil pegang baju kawan aku .
moto plak begerak masa tuh . so , nasib baiklah aku berlari . kalau tak
aku dah ada kat wad dah masa tu . balik jeh rumah , kaki aku lenguh-lenguh plak .
p/s  : kitorang panggil larian amal 40km seminit ! :D

HAHA :D kelaka tak kelaka tak ? 
alaaaaaaa . kelaka lahh !
so tuh jeh yang mampu aku ceritakan .
 banyak lagi nih .
 tapi  aku ada benda lain nak buad ni .
i'm rushing :D  enjoy reading oke :)

Monday, May 16, 2011

eveythings .

hey . Assalamualaikum .

tak ada yang lain selain becerita pasal RESULT yang memuaskan jugaklahh :(
gosh ! my bad . Result dah keluar and hasilnya hanyalah memuaskan.
pape pon aku still bersyukur sebab tak ada subjek yang failed .
ALHAMDULILLAH.
actually aku pon tak mengharap sangat dapat pointer 3.0 and above .
tapi bile tengok member ramai yang dapat 3.0 and above aku rasa macam
menyesal .kenapa dorang boleh dapat pointer tinggi-tinggi sedangkan aku tak boleh .
i know i can do better more than what i get .
betullah apa yang orang kata , kalau nak berjaya kenalah usaha .
and memang tu yang aku nampak dekat member-member aku .
dorang berusaha walaupun ada yang belajar last-last minit .
CONGRATULATION
to member-member kelas aku yang dapat AKJ and member-member
yang lulus semua subjek .
next sem kita try dapatkan DEKAN ok !
By the way , memandangkan harini hari guru
aku nak wish
HAPPY TEACHERS DAY
to all of teachers in this world expecially
my ex-teachers from SK Selayang Baru  (1) and
SMK Selayang Baru.
not forgetting , my beloved lecturer and kawan-kawan yang pernah
jadi cikgu untuk aku :D
waittt ... ade lagii . nak wish
 HAPPYBIRTHDAY 

to AMY MOMO (nick dalam fb).
i wish you will had great life and you wish enjoy
with your life . May Allah bless you and
please do not forget your old friend .
kalau kau lupa aku , i will forget you too darl !
this is warning for you ! hehe
even bufday dia esok tapi aku
nak selitkan jugak dalam entry ni oke :)
boleh kan kan kan ?
hee~


Thursday, May 12, 2011

credit to Lizawati Binti Abu Zamar

first of all HELLO my reader . entry ni credit to my beloved friend tapi tak kisah lah kalau ada yang nak bace . memang untuk dibace pon kan :)

Actually entry ni just nak congratulate to Liza sebab she will get married on 3 july 2011 . dengan bangge nye aku as a friend nak wish SELAMAT PENGANTIN BARU . Dah dekat dah ni . aku saje jeh nak wish awal sebab takut nanti tak sempat pulak nak wish . mane lah tau , kite hidup belum tentu sampai ke tua . :)  mengarut saja aku ni . 

dear lieza , i wish you will had a great life and May Allah bless you with your beloved hubby . Be loyal to your husband and semoga dapat anak yang comel-comel . :D ouchh ! lagi satu , semoga bahagia oke kawan ! remember that syurga terletak di bawah kaki suami . 

aku macam tak percaya kau dah nak kahwin . hish . tapi takpelah . kena percaye jugak lahh . hehe . nanti dah tak boleh nak merayaw lagi lahh kan :( dah tak boleh jadi macam zaman kita sekolah dulu . 

p/s : ni lah orang tua-tua dok kata . KALAU DAH JODOH TAK KEMANA

sorry sebab
chilok gambar kau.
 hehe

movie please !




Tetibe jeh letak gambar ni .. HAHA :D ngade jeh lebih . 




Actually aku nak sangat tengok movie ni :( 
cerita fast and furious 5 dah keluar berminggu-minggu dah .
tapi tak tengok lagi . susah nye lahh haih nak gie nonton 
without members . takan nak pegi sorangsorang . 
tabittt springg lahh kat diri aku kalau aku pegi watch movie sorang-sorang .
tak penah dibuad . macam mane lahh gamak nye kan cite tuh . 
Bila aku tengok cerita kongsi macam best . oppss . bukan tengok full
movie but the making jeh dekat astro . sadis kan ! 
how come aku boleh lepaskan movie ni !
aku kena tengok jugak .. even kena redah lautan api pon aku sanggup pegi tengok ! 
tapi kena redah dengan member2 sekali lahh . 
kalau sorang-sorang taknak lahh . hee . 
ouch ! fast and furious 5 tak ada the making ke astro ?
tak penah nampak pon kat dalam tv . ke aku yang tak sedar ?
anyway , aku memang tengah tunggu kawankawan aku balik ! 
masa cuti sem ni lah nak enjoy . kang dah masok sem baru langsong tak jadi ape .
yeeehaaaaaa !

Tuesday, May 10, 2011

sing a song :)

MARSHA - UNTUK  YANG TERAKHIR KALI

Mencinta dirimu..
untuk yang terakhir kali ini..
Lihat ku disini..
setia untuk dirimu..

Kasih yang ku belai,
gugur selama-lamanya.
waktu yang memisah..
menghukum luka yang lama terpendam..

kesuraman yang menjelma
dihujani sedih ku..
melarakan kenangan bersama..
diakhir pemergian diriku..

Tinggallah aku menanti ,
mimpi yang indah kan mewarnai hati..
hanyalah dirimu yang bertakhta dijiwa ku dulu..
tak rela meninggal suci kasihmu itu..
bersemadi cintaku disini..

Biar mekar, mengharungi..
andai ada masakan ku temu..
kasih ......

Aku teringin nak nyanyi lagu ni . tapi pegi dekat mane-mane tempat karaoke tak ade ! shitt ! heh . saje jeh nyanyi sebab aku minat gile lagu ni :( takde kene mengene pon ngan hidup aku . * a little bit maybe :) sesiapa boleh tolong bagi tau kat karaoke mane ade lagu ni ? lalala~ 


aku nak menyanyi lahh ! bosan . dah lame tak pegi karoke dengan member-member . hahax . mase dekat poli selalu lah . tapi skang dah cuti sem so tak boleh lahh . xpe2 . aku tunggu member-member aku cuti sem pulak . huhux . 

p/s : teringin nak menyanyi lagu
 lamunan hati , jangan ada benci
ku pendam sebuah duka 
and ku teruskan :D

Monday, May 9, 2011

cuti sem yang membosankan !

this is my first cuti semesta . huh . ingatkan cuti sem ni best tapi tak ! nak keje lahh . tapi kenape pegi mintak keje tak dapat .. bosan nye lah dok rumahh . waiting for REANNA RAIM , AMY MOMO , MEYMEY balikk jeh ni ! nak pegi merayaw sakan lahh !


TIDO 
BANGUN 
MAKAN 
MINUM 
MERAYAW 
MELEPAK 
TENGOKTV 
ONLINE 
BLOGGING 

ni jelahh keje aku since aku start cuti semesta . dah takde keje lain gamak nye . kitoang dah plan nak pegi ICT nak shoot picture bebanyak .. hehe . kalau boleh aku nak pegy putrajaya sekali . hahax . melampau gile . best nye shoot gambar ramai-ramai . twins aku pon asyik bagi pinjam jeh DSLR die . so ape lagi .. melaram lahh habis-habis .

anyway cuti sem ni memang tak best and tersangat bosan . boleh putih aku dok kat umah memanjang . hahah
dear friends , i'm waiting for your return :) so balik lahh cepat-cepat oke !

the best day :)

today is monday . But this is not the best day  . As usual , hello my reader :)

well . dalam banyak-banyak hari , the most day that i love is FRIDAYSATURDAYSUNDAY . 

hari yang paling tak membosan kan of coz sabtu ! sebab orang ramai cuti hari sabtu . happening jeh rase . aku pon boleh merayaw dengan member-member kalau diorang tak ada kelas . usually no .

FRIDAY 
siang tak best sangat tapi kalau malam love to watch my favourite comedian JAMBU on maharajalawak . No doubt dorang ni memang best gile ! even tak banyak becakap , dorang still boleh bagi audience ketawa . tapi aku suka JOZAN , SEPAH and NABIL . even perfomance diorang ade yang tak jadi aku still boleh ketawa sebab diorang kelaka . well hey , aku harap AMIR terkeluar minggu ni ! sorry for say sebab DIA TAK BEST . its not going to condemn tapi maybe ramai yang fikir macam aku jugak . daripada dia asyik kena kutuk lebih baik die tersingkir . :) 


SATURDAY
 macam aku cakap tadi . hari yang paling best sebab boleh merayaw ! hahax . . bukan tuh jeh . tapi ada program favourite aku jugak . AF the best program realiti tv . love yaww . even ramai yang kate program ni macam dah tak best tapi bagi aku still best but ade setern-setern part yang kurang menarik :) so my favourite singer is LENA , HAZAMA , FINA and ERUL . keep it up . jumpa difinal oke :) *macam juri gitu . :D 

SUNDAY
 hari ahad ni pon macam hari jumaat jugak . sebab yang best nye waktu malam . sebab ada program MENTOR . nak dipendekkan cerite , my favourite singer is SALMA and IKA ! first time aku dengar salma nyanyi lagu bertamu dikalbu perghh . meremang habis . boleh lawan dengan charice pempengco . huhux . aku start suka ika menyanyi SEMALAM bila die nyanyi lagu intifada' . dasyatt . 


*so this post just
 for fun and 
memang lah dia ada 
kena mengena 
dengan orang yang hidup .
 but tak salah nak luahkan 
apa yang kita rasa kan kan ?
 thank you :)

Sunday, May 8, 2011

aku gila DSLR .


NAH ! nie DSLR twins aku , huuu ~ aku nak jugak ! ABAH tolong belikan boleh ? 


kenapalah aku minat sangat dengan menatang ni .
 huh ! tak kisah lah orang nak cakap " benda ni orang dah tak pakai lahh ! " 
hooi ! ape aku heran ! yang aku tau sebelum aku continue sem 2 aku nak bodek bapak aku .
aku  nak sangat kamera tuh sebab aku suka gilaa shootshoot gambar . pastu kamera dia CHANTEKK ! 
tak macam kamera DIGITAL tuh . haha . 

dapat D3100 macam twin aku tu pon jadik lahh . 
Bukan nye nak belagak tunjuk kat semua orang  tapi aku suka suka suka snap pic orang . lalalala ~
 abah abah , abah HENSEM lahh harini . DSLR satu ! 
~kui3~

ni pic aku masa pegi shoot dengan 
INTAN anak TAN SRI AZMAN SHAH 
*nama nak glamer saja ! huhux
ada yang dah edit and
ada yang belum edit .








anyway LOTSOFLOVE giving to 
IEKA ROSKA and MIKA SUE 
sebab dah edit my pic . sangat CHANTEK yaww !


♥                         
                       
♥               
♥   

by ieka roska


by mika sue

cool :)

well hey . orang ramai sibuk wish happy mothers day to their mummy but aku nothing ! how to tell a story , i had no idea . . actually aku dengan mak aku tak berapa nak ngam sekarang . maybe its my fault . aku pun ade perasaan nak wish mothers day dekat myLovely mama but how come aku nak wish . bertegur pun tidak . aku ni degil sangat kott . haih . ntah lahh . aku rase mak aku banyak makan hati dengan perangai aku . tapi ape yang aku buad ? nak kata aku melawan memang nonsense lahh ! tak masuk akal langsung . nak kata aku mintak-mintak duit memang lagi tak masuk akal sebab aku selalu mintak duit dekat abah aku ! pelik lah . aku tak suka mama membebel jeh . kalau dia membebel , orang yang tak salah pon kena join sekali dengar ceramah mama including me . but aku just pekak kan telinga jeh . 


sekarang ni , aku just pikir positif and make a decision to be quiet even kena marah or anything else . aku tak suka melawan sebab aku pon dah pandai bepikir ! so , 

SILENCE IS BETTER THAN SAYING ANYTHINGS !


to my mama , HAPPY MOTHERS DAY ! 
I wish mama will had a great life and be the best mama in the world . 
Eventhought mama didn't read myBlog ,
I hope  you will read this while I am no longer in this world . 

by your lovely son,
ammar  :)

Monday, May 2, 2011

jujur lebih baik daripada menjadi PEMBOHONG !

kadang-kadang manusia susah nak jujur . jujur soal hati dan perasaan tak mungkin . maybe manusia banyak menipu tentang hati dan perasaan . aku mengaku , aku pun tengah menipu hati dan perasaan . aku pernah try nak luahkan and sekarang aku dah luahkan . aku taktau apa yang aku buad ni betul ke tak . maybe aku bodoh sebab terlalu awal aku luahkan . sesetengah orang mampu terima aku siapa tapi mcm mane dengan sesetengah orang yang lain plak . maybe harini aku sedar yang tak semua orang boleh terima siapa diri kita .