THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, April 27, 2011

tersedar ~

yeppi . sekarang aku dah boleh lahh nk gelak-gelak sakan . enjoy time . tapi kalau takde duit tak gune jugak . hurm . dah habis aku luahkan tentang perangai budak-budak kelas aku dalam facebook tadi . sampai nak tetutp mata aku mikir pasal pangai diorang . tapi skang aku bukan nak story-mory pasal tuh . 


post ni pasal aku yang dah habis final exam utk semesta 1 :) dengan bangga nya aku tulis dekat blog ni . tak kisah lah apa yang orang nak cakap janji aku nak cerita jugak pasal aku yang dah graduate semesta 1 . haha . kalau baca balik blog aku yang lepas-lepas , nampak gaya macam aku dah give up untuk carry kos yang aku tengah belajar sekarang . But lepas aku sedar yang aku cuba berusaha nak lulus final exam aku rasa aku tak jadi nak give up. maybe motivation dari member-member yang buad aku cuba jugak telan benda yang pahit even susah nak telan .

sejujur-jujurnya , aku memang taktau satu apa pun yang aku belajar . bila dalam kelas aku menulis , mendengar tapi apa yang aku fikir tido , makan , online ,nak balik hostel, nak balik umah and nak duit . sampai lah nak dekat final exam baru aku nak study . baru aku nak pegi study . baru nak kenal formula . baru nak menghafal maksud yang sama waktu dengan subjek-subjek aku amik . 

study last-last minit dah tak boleh jadi apa dah . ni lah habit aku dari sekolah menengah sampai lah aku dah masok IPT . memang tak ramai yang dapat peluang macam aku . so kenapa aku taknak guna peluang tu . susah kalau nak buad decision without motivation . now , apa yang aku tau , aku dah separuh sedar . aku dah sedar yang kita kena berusaha kalau nak capai sesuatu benda . 

0 comments: