THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, April 22, 2011

sehari bersamamu :D

heyy heyy . selamat malam kawan *tak bermaya . ok . post kali ni memang takkan aku lupekan . hari ni , the most unlucky day ! :( 



Bab 1 - kui3

*Actually aku merayau semalam ( 21/4) pegi kuantan . First aku pikir malas nak balik minggu ni sebab duit takde . konon-konon nak lepak dekat hostel lah . tapi kan , ape tah yg buad aku nak pegi kuantan tu . so 
cepat-cepat aku kol member girls aku . Accidentally member aku tu nak pegi overnight dekat sane . tapi aku tak join diorang lah . just join mase pegi karaoke and makan jeh . 

Aku tak join dorang sebab aku takde duit . kalau ade duit tu komfem-komfem dah aku join . so aku lepak lah dengan member aku . budak ni duduk kat temerloh . dye datang pick up aku dekat kuantan and then aku stay dekat rumah die sehari . 

*so , harini (22/4) aku pegi kuantan balik . ingatkan nak tumpangkan member-member aku sebab dorang dekat teluk cempedak nak pegi ECM (shopping complex). tapi aku lambat sangat nak sampi dorang pegi dulu . aku pun street je lah pegi muadzam (otw balik hostel) .

tengah elok-elok memekak tetibe JPJ buad roblock . pergh memang gempak lahh . roadtax kereta member aku ni dah expired . yang begok nye , die dah nampak JPJ lagi die cuak pastu nak berenti tepi plak (konon-konon nak lari) . aku cakap buad rilex sudah lah . and then die drive balik . sampai tang sane JPJ pon mintak lah lesen ngan IC . pastu JPJ tuh tanye lah kenape berenti tepi tadi ? die boleh plak jadi lurus bendul . jujo sangat . ROADTAX MATI ENCIK ! bengap beno . lain kali cakap lah nak check lesen ngan ic takot lupa nak bawak . aduhai lah esah :) last-last kena saman RM200 . mendapat sekilo :D aku mampu gelak je lah sebab bukan aku yang nak bayar saman tu . terima kasih banyak-banyak :D . nasib baik aku tak drive , kalau tak lesen aku kene gantung .. dah lah baru P *jujo . :D

so settle bab 1 . kite masok bab 2 plak yeh murid-murid :) 

*ni lagi satu hal , mase otw ke muadzam tu , lalu lah highway ke kuantan . baik punye drive tetibe member aku suro berenti . (aku pulak yang drive) . ngatkan bakpe lah die suro benti , rupe-rupe temperature kereta tu naik . tekejot aku . kelam kabot aku kol orang nak mintak tolong . pastu kol lah member aku ( farid ) , die suruh bagi sejuk dulu tangki tu pastu baru isi air . yang tuan punye kete tuh pon benap jugak . die plak pegi kol mekanik suroh tengokkan kete tu . haaaihh . last-last kene tunda . aku pon ikot je lah pegi bengkel . 


ingatkan kejap jeh die repair kete . hambikk kaw ! punye lah lame aku tnggu . macam-macam hal jadi . kable ape tah hilang . bile nak ganti dengan kable yang baru, kable tu tak plak muat , pendek sangatlah , besar sangatlahh . macam-macamlah ! shitt ! sampai nak dekat magrib aku tunggu kat situ . sempat online gituu . *malu gile sebab tersalah hantar mesej dekat facebook . kui3 and then aku buad decision balik hostel naik bas ! settle masalah . dengan bangge nye tahan bas dekat simpang gambang tu and then dengan sadisnye aku turun bas depan gate poli . huh . habes cite . 


Bab 3 plak ! 
*ni masalah dekat poli pulak ! air mineral kat cafe dah habis and topap aku pon dah tinggal RM0.00  ! someone plak touching ngan aku . how come boleh jadi macam ni . dugaan . 


p/s : BAB 1 and BAB 2 kene bace hard sikit . sebab masok final . HAHA :D * joke 


0 comments: