THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, April 28, 2011

pleaseeee :(

KENAPA 
SUSAH 
NAK 
BAGITAU 
KAU 
YANG
AKU 
SAYANG 
KAU !

KENAPA 

KAW 
BAGI 
HARAPAN 
DEKAT 
AKU !

KENAPA 
KAU 
TERLAMPAU 
EGO !

KENAPA 

KAU 
NAK 
TIPU 
DIRI 
SENDIRI !

AKU 
SELALU 
MERAJUK 
DENGAN 
KAU 
TAPI
KENAPA
KAU 
TAK 
SEDAR 
LAGI 
YANG 
AKU 
SUKA 
KAU ! 

AKU 

ONLINE 
FACEBOOK 
AKU 
SELALU 
TENGOK 
PROFILE 
KAU :(

AKU 
MEMANG 
TAK BOLEH
 JAOH 
DARI 
KAU , 
AKU 
RASA 
TAK 
BOLE
DUDUK 
DIAM 
SO 
AKU 
MESTI 
CAKAP 
YANG 
AKU 
RINDU 
KAU ! 

 I LOVE YOU 
♥ I MISS YOU 

Wednesday, April 27, 2011

tersedar ~

yeppi . sekarang aku dah boleh lahh nk gelak-gelak sakan . enjoy time . tapi kalau takde duit tak gune jugak . hurm . dah habis aku luahkan tentang perangai budak-budak kelas aku dalam facebook tadi . sampai nak tetutp mata aku mikir pasal pangai diorang . tapi skang aku bukan nak story-mory pasal tuh . 


post ni pasal aku yang dah habis final exam utk semesta 1 :) dengan bangga nya aku tulis dekat blog ni . tak kisah lah apa yang orang nak cakap janji aku nak cerita jugak pasal aku yang dah graduate semesta 1 . haha . kalau baca balik blog aku yang lepas-lepas , nampak gaya macam aku dah give up untuk carry kos yang aku tengah belajar sekarang . But lepas aku sedar yang aku cuba berusaha nak lulus final exam aku rasa aku tak jadi nak give up. maybe motivation dari member-member yang buad aku cuba jugak telan benda yang pahit even susah nak telan .

sejujur-jujurnya , aku memang taktau satu apa pun yang aku belajar . bila dalam kelas aku menulis , mendengar tapi apa yang aku fikir tido , makan , online ,nak balik hostel, nak balik umah and nak duit . sampai lah nak dekat final exam baru aku nak study . baru aku nak pegi study . baru nak kenal formula . baru nak menghafal maksud yang sama waktu dengan subjek-subjek aku amik . 

study last-last minit dah tak boleh jadi apa dah . ni lah habit aku dari sekolah menengah sampai lah aku dah masok IPT . memang tak ramai yang dapat peluang macam aku . so kenapa aku taknak guna peluang tu . susah kalau nak buad decision without motivation . now , apa yang aku tau , aku dah separuh sedar . aku dah sedar yang kita kena berusaha kalau nak capai sesuatu benda . 

Sunday, April 24, 2011

kenyataan .


kenape orang takde awek , mengaku ade awek . takde bf mengaku ade bf ! ckap trus kan senang , "AKU TAK ADE AWEK" . heh . yang nak menipu diri sendiri buad ape .
6 hours ago ·  · 

Friday, April 22, 2011

sehari bersamamu :D

heyy heyy . selamat malam kawan *tak bermaya . ok . post kali ni memang takkan aku lupekan . hari ni , the most unlucky day ! :( 



Bab 1 - kui3

*Actually aku merayau semalam ( 21/4) pegi kuantan . First aku pikir malas nak balik minggu ni sebab duit takde . konon-konon nak lepak dekat hostel lah . tapi kan , ape tah yg buad aku nak pegi kuantan tu . so 
cepat-cepat aku kol member girls aku . Accidentally member aku tu nak pegi overnight dekat sane . tapi aku tak join diorang lah . just join mase pegi karaoke and makan jeh . 

Aku tak join dorang sebab aku takde duit . kalau ade duit tu komfem-komfem dah aku join . so aku lepak lah dengan member aku . budak ni duduk kat temerloh . dye datang pick up aku dekat kuantan and then aku stay dekat rumah die sehari . 

*so , harini (22/4) aku pegi kuantan balik . ingatkan nak tumpangkan member-member aku sebab dorang dekat teluk cempedak nak pegi ECM (shopping complex). tapi aku lambat sangat nak sampi dorang pegi dulu . aku pun street je lah pegi muadzam (otw balik hostel) .

tengah elok-elok memekak tetibe JPJ buad roblock . pergh memang gempak lahh . roadtax kereta member aku ni dah expired . yang begok nye , die dah nampak JPJ lagi die cuak pastu nak berenti tepi plak (konon-konon nak lari) . aku cakap buad rilex sudah lah . and then die drive balik . sampai tang sane JPJ pon mintak lah lesen ngan IC . pastu JPJ tuh tanye lah kenape berenti tepi tadi ? die boleh plak jadi lurus bendul . jujo sangat . ROADTAX MATI ENCIK ! bengap beno . lain kali cakap lah nak check lesen ngan ic takot lupa nak bawak . aduhai lah esah :) last-last kena saman RM200 . mendapat sekilo :D aku mampu gelak je lah sebab bukan aku yang nak bayar saman tu . terima kasih banyak-banyak :D . nasib baik aku tak drive , kalau tak lesen aku kene gantung .. dah lah baru P *jujo . :D

so settle bab 1 . kite masok bab 2 plak yeh murid-murid :) 

*ni lagi satu hal , mase otw ke muadzam tu , lalu lah highway ke kuantan . baik punye drive tetibe member aku suro berenti . (aku pulak yang drive) . ngatkan bakpe lah die suro benti , rupe-rupe temperature kereta tu naik . tekejot aku . kelam kabot aku kol orang nak mintak tolong . pastu kol lah member aku ( farid ) , die suruh bagi sejuk dulu tangki tu pastu baru isi air . yang tuan punye kete tuh pon benap jugak . die plak pegi kol mekanik suroh tengokkan kete tu . haaaihh . last-last kene tunda . aku pon ikot je lah pegi bengkel . 


ingatkan kejap jeh die repair kete . hambikk kaw ! punye lah lame aku tnggu . macam-macam hal jadi . kable ape tah hilang . bile nak ganti dengan kable yang baru, kable tu tak plak muat , pendek sangatlah , besar sangatlahh . macam-macamlah ! shitt ! sampai nak dekat magrib aku tunggu kat situ . sempat online gituu . *malu gile sebab tersalah hantar mesej dekat facebook . kui3 and then aku buad decision balik hostel naik bas ! settle masalah . dengan bangge nye tahan bas dekat simpang gambang tu and then dengan sadisnye aku turun bas depan gate poli . huh . habes cite . 


Bab 3 plak ! 
*ni masalah dekat poli pulak ! air mineral kat cafe dah habis and topap aku pon dah tinggal RM0.00  ! someone plak touching ngan aku . how come boleh jadi macam ni . dugaan . 


p/s : BAB 1 and BAB 2 kene bace hard sikit . sebab masok final . HAHA :D * joke 


Wednesday, April 20, 2011

Starting time : 11:44 am
Name : Muhammad Ammar Bin Khairul Anuar a.k.a arm 
Eye Color : i'm not mat salleh *Of course black 
Shoe Size : 7*maybe
Hair : Black *half curl / half straight 
Piercing : i'm not wear it .
What are you wearing right now : Lovely Boxer and shirt
Height : 165* i think ...tong 
Where do you live : Selayang ku Sayang 
Favorite Number : one 
Favorite Drink : milo ice
Favorite Month : May*cuti sem lahh ! best nye :D
Favorite Breakfast : Nasi Lemak * yamyamm 

HAVE YOU EVER
Broken a bone : So far not been *never ask this thing happen :P
Been in a police car : never directly.
Fallen for a friend : only once * now the middle of trying :P
Fallen for a guy/girl in a short period of time : no . often take a time 
Swam in the ocean : sometimes *not very fond :)
Fallen asleep in school : always * only mathematic subject :D
Broken someone's heart : no ! *i always hurt :(
Cried when someone died : never again *one day , it will be :(
Save e-mails : yes i do :) * takut lupe :D
Been cheated on : honestly , i'm loyal :D 

WHAT
Your room look like : scattered ! shitt !
What is right beside you : handphone,earphone,and wallet :)
What is the last thing you ate : Mee goreng basah*tak sedap :P

WHO
Who did you last yell at : no one *i'm a cool :)
Who was the last person you danced with : no one again*so sad :(
Who last made you smile : "a friends" *thank you <3

FINAL QUESTION
What are you listening to right now : music game bola yang farid tengah main*sengall punye farid !
What did you do today : fill in the blanks that suggest by Reanna Raim and online facebook :)
Are you the oldest : confius * i can be the oldest and i can be the second too :)
Indoors or outdoors : both but more to outdoor . *tak paham sangat soalan ni . kui3

TODAY YOU DID
Talk to someone you like : Syeeda Ayob * she like to laughing.
Kiss anyone : not yet :)
Sing : always *love singing <3
Miss someone : yes* tak sabar nak jumpa someone :)
Eat : 3 times a days *sekarang kene jimat tapi....

LAST PERSON WHO
You talked to on the phone : Deena *my friends - die suroh pegi cafe semalam :D
Made you cry : no one * but alone enough to make me cry :(
You went to the mall with : sorry , nothing here *muadzam shah .
Who cheered you up : no one including me. :(

HAVE YOU
Been to Mexico : tak hengen :) *korea please :)
Been to USA : depends :D

RANDOM
Have a crush on someone : nope.


Last person that hit you : khairi  * ( sampai lebam die cubit aku . )
What books are you reading right now : no time to read a book :D
Best feeling in the world : screaming with a maximum until damaged your hearing :)
Future kids name : nothing but i want its be the long name ..
Do you sleep with a stuffed animal : i don't know but "kekatu" selalu masuk bilik aku ! cilaka kaw .
What's under your bed : only dust . 
Favorite sport(s) : tennis :)
Favorite place : a beatiful and wonderful places that one never been .
Who do you really hate : someone that do shit to me :)
Do you have a job : no . i'm student :P
What time is it now : 12:37 pm

Friday, April 15, 2011

peluang ?

yeke peluang datang sekali jeh ? boleh tak kalaw aku nak peluang tu datang banyak-banyak kali . kenape bile aku ade peluang aku tak gune  ! shitt ! aku just nak peluang untuk perasaan aku jeh :( tapi kenape bile aku ade peluang tu , aku jadi pengecutt !


maybe aku kena buang perasaan aku dekat die . aku tak rase yang die pon ade perasaan macam aku . tapi macammane ? hurm . aku dah banyak cerite pasal dye dekat member rapat aku . member yang tawu rahsie besar aku . yess . dorang pon macam sure jeh aku boleh dapat die . tapi kalau macam ni lah care die , mustahil !


aku rase die pon ade perasaan yg same mcm ape yang aku rase . tapi macammane aku nak tau perasaan tu betul ke tak ? aku admit yang aku dah mule sayangkan die . tapi aku tak rase die sayangkan aku . urghh . care die layan aku lain sangat . die caring .


kalau die bukan macam aku , die mesti cakap aku ni bodoh ! syok sendiri ! tapi kenape die ego ! ego ! ego ! aku nak je terus terang dengan die . tapi die macam takde perasaan . nothing lah ! memang takde perasaan kot . 


better aku diam dari cakap apa-apa . aku taknak lah die jauhkan diri dari aku bile die dah tau aku ni macammane . :( 


p/s : post ni bukan saje-saje nak jiwang tapi aku nak luahkan sebab aku dah taktau macammane care nak bg die tau yang aku betubetul sayang die . aku harap die pun sayang dekat aku :)

Thursday, April 14, 2011

charice pempengco !

charice pempengco ! lurve u lahh ! urghh . dye neyh best gile .aku minta gile bile die perform . *tgk dalam youtube jeh pon . Even tak boleh tgk die perfom depandepan tapi aku selutt lahh voice die . perghh . dasyat gile! aku taktau lahh die ni dari program realiti or ape ke . tapi first time aku tengok video die nyanyi mase tengah sebok cari lagu i will survive dekat youtube. kodekkodek aku tebukak lah video die . dengar die nyanyi lagu tu sedap gile babeng ! 

pastu bile aku bace comment video tu , ade yg suro bukak lagu one moment in time . aku pun bukak je lah sebab nak dengar die nyanyi .  key utk lagu ni sebenar nye rendah . whitney houston yang nyanyi . tapi charise pempengco nyanyi n then dye ubah key lagu ni . mang style habes lahh . maybe orang lain dah tawu ade artis macam ni tapi 

aku baru jeh tawu . so bg lah aku peluang . HAHA :D 

actually , aku tak minat sangat lagu one moment in time ni . sebab mulemule dengar whitney houston nyanyi macam lagu orang berkabung . bosan gile . so, bile dah dengar charice nyanyi , WOW! kalah jaclyn victor ! ahha . bukan nak merendah kan artis malaysia . at the same time , aku pon minat jugak kat jaclyn victor ni kalau die nyanyi lagu cinta tiada akhirnya . *bukan bodek oke but ni realiti :) aku takleh nk download video charice lahh sebab keepvid mintak url ape ntah . haihh . kalaw nak tengok video die just pegi dekat youtube and cari one moment in time-charice pempengco . style lahh ! 

haa . this is my charice pempengco :D

Monday, April 11, 2011

exam kill me !

kenape bile belajar jeh nk kena ambik exam eh ? kui3 . *soalan paling bodoe . oke . 18 haribulan 4 ni aqu da start final exam . tapi kan , satu ape aqu tak prepare . aku dah agak dah , bile aku balik rumah , komfemkomfem aku tak study . aku asyek online , makan , tido , jeh kat rumah . hoihh ! takde mase depan . kuang3 . dok rumah pon satu hal . bosan tahap gaban ! taktau nak pegi mane . member aku semue bizi belajoo . . ade yg tak belajo tapi kepale otak aku takleh masok lah dengan kepale otak dorang . kalaw tak dah lame aku merayaw . skang ni , mampuihh den . math dah lahh aku lomahh . mang tak jadi ape lahh . bile fikir balik , kenape orang lain boleh buad tapi kite kenape tak boleh ? aku rase macam aku tak sesuai nk belaja kos ni . mcm ape tahh . bukan nk mengate tapi siyesly aku memang tak boleh bawak . mase dlam kelas aku lagi banyak meniru dari buad sendiri . kalau nak berenti pon dah telambat ! nape lahh aku tak berenti awal2 . kalaw tak , takpayah lahh aku pikir pasal bende2 ni . mang lah kat tempat lain pon ade exam tapi , kalaw aku belaja about kos yang aku minat maybe aku tak rase macam ni . kos yang aku belaja skang pon sebab mak aku yang suro aku try . n then , poli kan murah , so buad ape nak perabeh duit pegy tempat yang mahal2 . yes . bende tu mang btol tapi macam mane plak dengan minat ? tapi takpelahh . belaja kalaw ade restu makbapak boleh bjaye kott . so , pape pon aku terpakse lahh belaja and jawab exam yang  membunuh


p/s : nak seribu daya , taknak seribu dalih ! *cakap utk diri sendiri :D


Sunday, April 10, 2011

need FEED BACK :(

macammane nk bg tawu someone yang kite suke kat dye ? aqu taktau kenape prasaan aku macam ni ! siyesly . dalam banyakbanyak orang kenape aku nk sangat kat die sedangkan aku taktau hati die macam mane . selame ni die anggap aku ape ? aku nak tau sangat :( HELP ME ! macam mane kalaw street to the point , cakap je kat die yg aku suke die ? urghh . masalah ! kalaw die tak terime and cube jaohkan diri dari aku macammane ? salah aku jugak sebab sayang dekat die sorang je .kalaw aku terlampau sayangkan ramai orang pon belum tentu perasaan aku same dengan ape yang aku rase bile dengan die. sejak aku masuk poli and kenal dengan die aku rase lain sangat . die tak macam orang lain . perlu ke cakap berkias untuk suke seseorang ? shitt ! JIWANG ! NONSENSE ! ni ke aku ? urghh . kenape! kenape! kenape! hey ! I LOVE U lahh ! please hit me back :( aku taknak syok sendiri . tolonglah . bagi tau perasaan kaw dekat aku . aku tau kaw ego ! EGO !  lempang kang ! aku dah tak pandang orang lain selain die . aku nak die jugak . nak jugak . nak jugak . nak jugak ! die nak ke dekat aku ? die ade perasaan ke dekat aku ? aku harap sangat , kalau betul lah die suke aku , please ckap je lahh . jangan biar aku syok sendiri . i don't care who are you ! but you must knoe that i'm loving u . kaw tengok aku menggedik ngan kaw tu maknenye kaw lah orang yang aku suke . tapi kenape takde feed back ? memang sah lahh kan aku syok sendiri . haih . its me AMMAR ANUAR ! I'm the real AMMAR ! yeahh . 



p/s : sesape yang terasa tu please bg FEED BACK balik :) *mengharap .

Thursday, April 7, 2011

best sangat sampai boleyh gile :D

malam ! * try to wish goodnight . actually aqu baru due hari balik dari dari kem polibriged . Kem ni salah satu dari subjek yg bape tah kod dye . aqu pon dah lupe .   penatt gilee . sampai sekarang pon tak hilang lagi penatt haih . ingatkan nak post blog hari ahad haritu tapi penatt gile babeng . so harini aqu mampu nk menaip . aqu pegi kem tu start dari hari jumaat . kem tuh 3 hari 2 malam dekat ROMPIN BEACH RESORT a.k.a PEDATAR CAMP. maknenye sampai hari ahad lahh kan kan . first aqu punye lahh menyumpahnyumpah taknak pegy kem tuh sebab leceh gile . aqu ney mang sjak azali lagi tak suke kemkem bagai . leceh chorr ! =grr . tapi ape lahh daye aqu nak lawan en en . "kaw terpaksa , aqu terpaksa " ecececeh .. lagu sodeyhh je manjang . so tepakse lahh aqu pegi jugak kem tuh . sket aty btoll lahh sebab aqu pnye beg en , zip dah rosakk . duedue zip plak tu . memang nasib aqu lah dapat beg macam tuh . ( beg tu poli yg bagi ) so , lecturer subjek tuh da ckap dah pakai beg yg poli bagi . so , lagi sekali , MUSIC plisss ! now playing ---) "kau terpaksa , aqu terpaksa" . huwaaa . sabar je lahh . *sifat aqu yg keberape tah . HAHA :D (perasan sebentar) . skip lahh citee aqu . kononkonon dah sampai kat kem lah ni oke . mase sampai tuh rase macam tak selesa gile lahh . macam nk balik jehh . tapi tgk ramai macam hepy jeh, aqu pon buadbuad lahh eppy. dengan heret beg baju and beg galas sampai lah dekat kem. lepas tuh trus gy pasang khemah without briefing sebab sbelum pegy dah kene briefing . ingatkan dapat khemah yag aqu pakar nak pasang . last2 dapat khemah yang tah pape lahh carenye . macammacam besi nak kene sumbat kat khemah tu . geram gile bile aqu mintak tolong dekat fasilitator kot , dye buad dekk jeh . aqu dah lahh bengong nak pasang khemah yg tah pape tuh . (khemah yg aqu pakar nk pasang : khemah yg nk kene letak tiang tuh jeh . senang gilee . *belagak kejap. tapi besar gile khemah tuh . yg tido plak 3orang jeh dalam khemah . memang selesa habislahh . lepas dah siap bagai , kitoang pegy plak buad dapor untuk group kitoang n then makan malam ..


** ni yg semangat nak cite ni . lepas jeh makan malam tu , kitoang de buad satu aktiviti . macam burung hantu jugakk tapi pe tah komander tuh cakap . aqu dah lupelahh . sollnight kot . arghhh . wut evaa ! yg ni first experience aqu . memang betolbetol gempak lahh . tak penahpenah kene tinggal sorangsorang dalam hutan . ish . mase dye ckap nk buad aktiviti ni , aqu dah bayang dah macammacam bende jadi kat aqu . dah lah masok hutan ! sedangkan dekat JALANRAYA pon aqu takot nk lalu inikan dekat dalam HUTAN . kalaw sekali jalan dalam hutan tu je takpe . ini sampai kene stay sejam lebih sorang2 kat dalam hutan . boleh byang kan tak prasaan aqu ? =grr  . motif dye suroh dok dalam hutan tu sebab nk suroh kite berfikir pasal harapan mak ayah dekat kite selama ni . tapi trus trang lahh aqu ckap , aqu mang takleh nak pikir ape dahh . HAHA :D yg aqu pikir nak balik ostel . pikir tido je lahh atas katill . *fuhh best gilee . yg follow kem tuh ade 83 orang . mase nak masok hutan tuh aqu dapat no 69 . jalan punye jalan , aqu tak sedar yg kat belakang aqu dah takde orang sebab yg lain2 dah kene tinggal . so aqu dah boleh guest yg lepas ni aqu turn aqu plak . kusyuk gile gelagelak tetibe jurulatih tu suroh aqu stay kat situ * sebelah paya . gelap gile lahh weyhh . sikitsikit aqu beganjak . takot punye pasal . kat situ ade lahh jugak cahaye tapi tak terang sangat . duetige kali jurulatih ronda . dah macammacam ayat aqu bace ni . bunyi orang pijak ranting kayu , pijak air n bagaibagai lah . semue ade . seram jehh . aqu dengar orang becakapcakap . so kurang lahh sikit takot aqu . tapi aqu still bace ayatayat yg aqu tawu . keh3 . and ape yg aqu harap selame aqu tnggu aqu stay kat situ tecapai jugakk . YEAAAYY ! ade orang datang suro bangun sebab jurulatih nak pick up . hoyeee . best gilee . ni lagi satu . bengang bengang bengang bengang bengang .  ! sepanjang aqu stay dekat situ , sebenarnye depan aqu ade orang . jarak tak lahh jaoh sangat . kirenye boleh bersembang lahh ! budak tu no 68 ! shitt . aqu ney rabon malam . tu yg nmpak tu ape yg ade . sengall ! kalaw aqu tawu ade orang depan aqu , memang keje aqu besembang lahh . tapi bende dah jadik . nak buad cmne . redha je lahh , :( 
then , lepas dah pickup semua orang , kitoang balik kem . ngat kan balik kem bleh tido tapi kene dende plak .. sbenarnya dye denda sape yang bersembang mase kene tinggal sorang2 tuh . tapi kitorang niyh baik hati pegi jamin budak2 yg kena dende tu . sekali ngan kitoang kene denda . alaa . kalaw jamin ke tak jamin ke , same jeh , mesti kene dende jugakk . kem biase lahh . *bak kate ain narra *group aqu . so, habislahh cite hari petame . :D 

HARI KEDUA
 kalaw aqu cite sampai tebakor lahh lappy korang bace cite aqu jeh :D *tipu sangat dah tuh .

aktiviti yang aku join :
- Makan Protokol ( kene jadik waiter and serve custemor . memang kampitt . HAHA :D
----) part ni pling kelaka . aqu serve pakai apron (even tak penah orang buad) . pakai punye pakai , boleh plak aqu pnye apron tuh tecabot , so telondeh lahh ! memang malu habis aku time tu :( tapetape . rileks sudaah . hehe . 

-Tali Temali (lagi kampitt . asyik kene kacaw jeh dengan komanden tu sebab aqu lahh yg paling kepoh dlam group tu*takot dokk . try lahh kalaw berani :P

-kawad kaki ( .. dapat tempat petame .. chehh . aqu tak pecayee sebab kitoang punye kawad selaku terima sijil HANCUSS ..rezeki nak buad mcam mane .. haha :)

HARI KETIGA


- Rentas halangan 
-----) haaa . yang ni den ponat ni . sume bende den lepas . nasib baik . yg paling takot time kene gayot tuh . ketarr lutut . buad nye jatoh dlam air tu mang habis lahh . dah air tu bau busukk . "diworang" kate ade taik lembu dalam tu . yeeuk :P . bhaha . nsib tak jatoh . kui3 . pas habes sume bendebende ni kitoang pack utk balik  . before it , kumpulan aqu "SHAKE BANANA" dapat johan . Naib johan kumpulan warne OREN . pe name tah kumpulan tu . Ketiga APPLE GREEN . fourth MERAH . yeayy . best gile sampai bleh jadik gile . kuang3 . aqu tak gile oke ! :D

NAK TENGOK GAMBAR TAK ? HAAA , NAH !