THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, March 23, 2011

Pecah Rekod ! greatt ! :3

aku aku aku aku ! huh ! tidakkkk . HOT HOT HOT HOT ! oh my ........ ade ape dengan pecah rekod ? bhaha nk tau takk ? nak tak ? haihh . actually 22 Mac ritoo aqu pegy kuantan wif kengkawan aqu . so, kitoang overnyte dekat teluk cempedak . yeahh . its fun . macam macam kitoang buad . arghh . nak dipendekkan cite kan kan kan , aqu n membermember ingatkan ade teksi dekat teluk cempedak tuh tapi pagipagi pukul 4a.m celah mane nak cari teksi ? cube cite jap . kejap jee . kitoang nak teksi sebab nak balik hotel ! tapi teksi takdekk ( sambil menjerit ) ! huwaaaaaaaaa ( menangis pulak ) ! Finally , kitoang make decission JALAN KAKI dari Teluk Cempedak pegy Terminal ( hotel dekat area-area situ) ! huh ! amek kaw ! puas hati . tak payah susahsusah pikir pasal tambang teksi. Eh eh eh ! STOPPP ! korang tawu tak Teluk Cempedak tuh dekat mane ? Of course dekat Kuantan . teluk cempedak neyh laut. tu yg kitoang overnyte dekat sane. hoooyeee . aha . cube teka berape jam kitoang jalan kaki dari TC ke Terminal ? yes yes yes yes ! sorang pon taktau except KAMI . the answer is SEJAM LEBIH, NAK DEKAT 2 JAM DAH ! makkkaaaihh . bayangkan lahh . naik bas dari muadzam ke kuantan pon dah rase lame gile inikan jalan kaki . huhuhuiii . but , mase bejalan kaki tuh , WOW ! i love yaww . best sangatsangat . bejalan pulak ramairamai. (takde lah ramai sangat , cume 7 org jeh) . paling aktif sekali ieka lahh . aktif sungguh . and and and and nak tawu takkk , macammacam jenis binatang kitoang jumpa during bejalan tuh . First , baru jeh nak jalan, kitoang teserempak dengan BABI ! opps . bukan mencarot oke ! this is reality. not fantasy. Nasib baik Ema and Khairi dah nampak . so tepakse lahh patah balik . tapi sekejap je . lepas tu smbung bejalan balik . baru jeh nak gerak tetibe tenampak lagi ! arghhh . jap jap jap . tak abeh cite lagi . bukan menatang tu tapi KUCING ! kaw ni kan kucing, buad aqu cuak jeh ! kang aqu besilat kang !mase lalu jalan tu jeh , kitoang sume pederas lari lajulaju takot kene kejar . tapi nasib baik tak kene kejar. Seconds, jalan punye jalan punye jalan tetibe Ieka Menjerit ! "ARRR KATAK !" haa . tu lah menatang yg ketiga. takot katak rope nye . kui3. , toink toink toink ! jalan lagi ni, tap tap tap tap.. POMMM ! Nah amek kaw musang kat atas wayer letrik . adoyy . ieka lagi yang nampak ! skali ngan aqu tekejott. ieka oh ieka . lawak gile . dye nampak dulu sebab die lahh orang yg paling depan sekali. aqu plak belakang dye . tu yg tekejot kalaw dye pon tekejot . rolling waves dye kuat sangat . hehe . so tuh je lahh kot binatang yang kitoang teserempak . dah macam melawat zoo dah . oke ! ni lagi satu kes . Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... (dalam hati aqu lahh yg aqu ckap tu) ni sume sebab rumahrumah kosong tu . ish . bnyak gile rumah kosong . dah lah sunyi , rumah plak dah banyak yg kene tinggal . nasib baik membermember ade . boleh lahh gelakgelak lagi even takuiiit !  bhahaa . bayangkan lahh daripada pkul 4 lebih tu smpai nak dekat pukul 6 pagi kitoang bejalan without berenti. eh ade berenti dekat bHp tapi sekejap je sebab dorang nak pegy toilet. mase berenti tu Rafy and Mas pegy mintak tolong makcik tu suro anta kitoang dekat terminl tapi makcik tu nak pegy tempat lain . redha je lahh . hah . ade lagi menatang yang kitoang jumpe mase tengah jalan tu . ANJING ! tu lah dye . ni pon nasib baik dye tak kejar . huh selamat . tapikan , mase kitoang sampai dekat kawasan perumahan kan, anjing menyalak nyalak . berjangkit jangkit plak tu . mule mule anjing dekat rumah orang ni, pastu dekat rumah orang tu pulak . BISING gile . kang aqu lempang kang baru tawu . aqu ckap tadi nak dipendekkan cerite kan ? takpe lahh tak jadi . nk panjangkan sikit . jalan jalan jalan jalan n jalan akhirnya smpai lahh dekat megamall . fuh ! Alhamdulillah. rehat lahh kat bustop tu kejap. Ema pulak pegy 7E belikan kitoang roti . tenkiu Ema . Nana pulakk kepenatan sebab dye bejalan pakai wedges.. ayyoo . wawawa . n then baru lah kitoang gerak pegi hotel . n for your info, hotel tu girls je yang check in. Boys tak cukop bajet so tak boleh lahh . :( so sad ! kui3 . tapi kitoang mandi oke ! mandi dekat terminal . patot nye kalaw nak mandi kene bayar singgit . tapi aqu bayar tige posen jeh . bhaha . last skali kitoang naik bas balik muadzam pkol 9 pagi . settle satu crite !

p/s : pecah rekod jalan kaki selama sejam lebih . tu lah motif aqu post blog ni . hehe .  bagi aqu boleh dibanggekan sebab kalaw orang lain belum tentu dapat rase macam mane bejalan sejam lebih n macam mane jalan ramairamai dengan masingmasing otak gilegile . bhaha . 



 Rafy | Khairi | Nana | Ieka | Mas | Ema


3 boys | 4 girls
(lagi sorg yg snap pic ni) :D

0 comments: