THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, March 30, 2011

cube nak luahkan :)

oke. aqu ni membe yang jenis bile susah baru nak cari member. tu aqu la tu kan kan . arghh . kenape org nak anggap mcm tu ? cube cite pangai aqu mcm mane . maybe aqu bleh brubah . aqu je kot yg tak sedar . tapi membermember aqu yg lain tak pernah pon nak ckap mcm tu . kenapa nak pertikaikan care aqu ? ouh . maybe membermember aqu yang lain bukan jenis yg suke ckap depandepan . oke . tu kalaw "diaorang" fikir macam tu tapi macam mane kalaw aqu ckap membermember aqu kebanyakannye suke cakap depandepan . bukan ke care tu lagi bagos ntok sedarkan someone ? macam "diaorang" ni direct cakap yang aqu ni bile dah susah baru nak cari member . huh ! nonsense lah . kalaw nak guraw its oke . aqu tak kesah lah . tapi guraw smpai bagi aqu terase ape cite plak ? "terasa" tak bermakna aqu betolbetol jenis yg macam tu . "terasa" sebab malu bile org ckap macam tu depan org ramai . entah lah . adat bile ramai member jadi mcm ni lahh ? ramai ke member aqu ? :( dekat selayang sape jelahh yg member dengan aqu . boleh kire doe dengan jari . tu pon yg betolbetol rapat tak sampai sepuluh orang . and aqu tak suke lahh orang buadbuad cite pasal aqu . aqu cite dkat dye pastu dye heboh plak kat org lain . kalaw same dengan ape yg aqu cite tu takpe lah . tapi jenis yg menukarnukar cerita ni yg aqu tak suke. okeyh . go thrue.  malukanlahh aqu. entah lah . pangai manusie lainlain . ade yg betulbetul boleh jadi member n ade yg tak . pikir lahh positive pasal aqu . kalaw tak suke ngan pangai aqu just ckap jeh . taknak member ngan aqu pon takpe . bukan belagak tapi aqu memang tak reti nak berkawan . kalaw kite je sibuk nak jage hati member sape plak nak jage hati kite ? aqu bukan jenis yg memilih kawan . tapi kalaw perangai dah macam lahnat sangat tuh lain cite lah . aqu dah mention dah dekat description blog aqu, " aqu nak cari kawan , bukan nak cari lawan " ! taktau lahh ade lagi ke takk . :) aqu still boleh lagi terime even ade member yg cakap macammacam pasal aqu tapi oneday sape yg boleh tahan bile member yang kite betolbetol anggap dye boleh jadi member cube burukkan kite . komfemkomfem sedih . tipulah kalaw cakap hepy bile org burukkan kite . aqu cube luahkan sebab aqu jenis yg sensitive . maybe aqu ade jugak buad orang terase and sakit hati dengan aqu . tapi kalaw aqu rase aqu salah , aqu try say sorry dekat orang tu . kalaw aqu tak salah perlu ke aqu say sorry . tak perlu kan . kadangkadang aqu tak sedar yg aqu ni dah buad org sakit hati ngan aqu . mcm org lain jugak . orang lain pun mesti pernah jadik mcm tu. so aqu anggap "diorang" tak sedar yg diorang dah sakit kan hati someone.


p/s : post ni utk orang yg BETOLBETOL TERASE . takde kene mngene dengan membermember selayang and takde kene mengene dengan membermember politeknik . 

Wednesday, March 23, 2011

Pecah Rekod ! greatt ! :3

aku aku aku aku ! huh ! tidakkkk . HOT HOT HOT HOT ! oh my ........ ade ape dengan pecah rekod ? bhaha nk tau takk ? nak tak ? haihh . actually 22 Mac ritoo aqu pegy kuantan wif kengkawan aqu . so, kitoang overnyte dekat teluk cempedak . yeahh . its fun . macam macam kitoang buad . arghh . nak dipendekkan cite kan kan kan , aqu n membermember ingatkan ade teksi dekat teluk cempedak tuh tapi pagipagi pukul 4a.m celah mane nak cari teksi ? cube cite jap . kejap jee . kitoang nak teksi sebab nak balik hotel ! tapi teksi takdekk ( sambil menjerit ) ! huwaaaaaaaaa ( menangis pulak ) ! Finally , kitoang make decission JALAN KAKI dari Teluk Cempedak pegy Terminal ( hotel dekat area-area situ) ! huh ! amek kaw ! puas hati . tak payah susahsusah pikir pasal tambang teksi. Eh eh eh ! STOPPP ! korang tawu tak Teluk Cempedak tuh dekat mane ? Of course dekat Kuantan . teluk cempedak neyh laut. tu yg kitoang overnyte dekat sane. hoooyeee . aha . cube teka berape jam kitoang jalan kaki dari TC ke Terminal ? yes yes yes yes ! sorang pon taktau except KAMI . the answer is SEJAM LEBIH, NAK DEKAT 2 JAM DAH ! makkkaaaihh . bayangkan lahh . naik bas dari muadzam ke kuantan pon dah rase lame gile inikan jalan kaki . huhuhuiii . but , mase bejalan kaki tuh , WOW ! i love yaww . best sangatsangat . bejalan pulak ramairamai. (takde lah ramai sangat , cume 7 org jeh) . paling aktif sekali ieka lahh . aktif sungguh . and and and and nak tawu takkk , macammacam jenis binatang kitoang jumpa during bejalan tuh . First , baru jeh nak jalan, kitoang teserempak dengan BABI ! opps . bukan mencarot oke ! this is reality. not fantasy. Nasib baik Ema and Khairi dah nampak . so tepakse lahh patah balik . tapi sekejap je . lepas tu smbung bejalan balik . baru jeh nak gerak tetibe tenampak lagi ! arghhh . jap jap jap . tak abeh cite lagi . bukan menatang tu tapi KUCING ! kaw ni kan kucing, buad aqu cuak jeh ! kang aqu besilat kang !mase lalu jalan tu jeh , kitoang sume pederas lari lajulaju takot kene kejar . tapi nasib baik tak kene kejar. Seconds, jalan punye jalan punye jalan tetibe Ieka Menjerit ! "ARRR KATAK !" haa . tu lah menatang yg ketiga. takot katak rope nye . kui3. , toink toink toink ! jalan lagi ni, tap tap tap tap.. POMMM ! Nah amek kaw musang kat atas wayer letrik . adoyy . ieka lagi yang nampak ! skali ngan aqu tekejott. ieka oh ieka . lawak gile . dye nampak dulu sebab die lahh orang yg paling depan sekali. aqu plak belakang dye . tu yg tekejot kalaw dye pon tekejot . rolling waves dye kuat sangat . hehe . so tuh je lahh kot binatang yang kitoang teserempak . dah macam melawat zoo dah . oke ! ni lagi satu kes . Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... (dalam hati aqu lahh yg aqu ckap tu) ni sume sebab rumahrumah kosong tu . ish . bnyak gile rumah kosong . dah lah sunyi , rumah plak dah banyak yg kene tinggal . nasib baik membermember ade . boleh lahh gelakgelak lagi even takuiiit !  bhahaa . bayangkan lahh daripada pkul 4 lebih tu smpai nak dekat pukul 6 pagi kitoang bejalan without berenti. eh ade berenti dekat bHp tapi sekejap je sebab dorang nak pegy toilet. mase berenti tu Rafy and Mas pegy mintak tolong makcik tu suro anta kitoang dekat terminl tapi makcik tu nak pegy tempat lain . redha je lahh . hah . ade lagi menatang yang kitoang jumpe mase tengah jalan tu . ANJING ! tu lah dye . ni pon nasib baik dye tak kejar . huh selamat . tapikan , mase kitoang sampai dekat kawasan perumahan kan, anjing menyalak nyalak . berjangkit jangkit plak tu . mule mule anjing dekat rumah orang ni, pastu dekat rumah orang tu pulak . BISING gile . kang aqu lempang kang baru tawu . aqu ckap tadi nak dipendekkan cerite kan ? takpe lahh tak jadi . nk panjangkan sikit . jalan jalan jalan jalan n jalan akhirnya smpai lahh dekat megamall . fuh ! Alhamdulillah. rehat lahh kat bustop tu kejap. Ema pulak pegy 7E belikan kitoang roti . tenkiu Ema . Nana pulakk kepenatan sebab dye bejalan pakai wedges.. ayyoo . wawawa . n then baru lah kitoang gerak pegi hotel . n for your info, hotel tu girls je yang check in. Boys tak cukop bajet so tak boleh lahh . :( so sad ! kui3 . tapi kitoang mandi oke ! mandi dekat terminal . patot nye kalaw nak mandi kene bayar singgit . tapi aqu bayar tige posen jeh . bhaha . last skali kitoang naik bas balik muadzam pkol 9 pagi . settle satu crite !

p/s : pecah rekod jalan kaki selama sejam lebih . tu lah motif aqu post blog ni . hehe .  bagi aqu boleh dibanggekan sebab kalaw orang lain belum tentu dapat rase macam mane bejalan sejam lebih n macam mane jalan ramairamai dengan masingmasing otak gilegile . bhaha . 



 Rafy | Khairi | Nana | Ieka | Mas | Ema


3 boys | 4 girls
(lagi sorg yg snap pic ni) :D

Thursday, March 3, 2011

poli IDOL :D

yeahhh . lame tak update blog neyh :) lame kott . wkwkwkw . neyh nak cakap pasal poli idol neyh . HAHA :D macam mane aqu boleh tepikir nak masok poli idol . cehh ! cite macam aqu masok malaysian idol . isokeyh . lets proceed ! wow . actually aqu tak expect pon nak masok poli idol neyh . aqu tawu ade singing contest kat poli ni tapi first aqu buad bodoe jeh , kononkonon tak heran lahh . pastu lecturer BI aqu plak pegy offer kat studentstudent suroh masok contest tu . aqu pon pe lagi, pegy ajak BELLA join singing contest tuh . huh ! MENDAPAT SEKILO ! singing contest neyh kelab kebudayaan yang anjurkan . "dorang" kate bukan ahli kelab pon boleh join, so aqu ape lagii . pegy lahh banda cari cd lagu . pikir punye pikir keluarlaa idea kat pale otak KHAIRI , "baik beli cd pastu download jeh" ! kui3 . bernas bernas ! (sambil menggelengkan kepale) ...


** settle pasal nak cari lagu n then tinggal nak prektis jeh . untuk pengetahuan umum (kemas tak ayat aqu) ? petandingan neyh kene pilih due lagu . aqu pilih lagu isabella utk pre-competition . pastu aqu pilih lagu suci dalam debu for final . tapi mase competition tu aqu pegy tuka lagu lastlast minit. aqu nyanyi lagu suci dalam debu dulu pastu kalaw dapat masok final aqu nak nyanyi lagu isabella . tapi sayang seribu kali sayang, aqu tak dapat doe masok finall ! sedeyh ya amatt . but isokeyh . aqu nyanyi for fun jeh sebab aqu memang minat menyanyi :) ade hikmah aqu tak dapat masok final . and the best part yang aqu paling suke gile babeng bile dye umum vokal terbaik ! fuh , sape lagi kalaw bukan ADIK MUHAMMAD AMMAR BIN KHAIRUL ANUAR ! (juri yg umum)  sape tuh ?  dahh komfemkomfem lahh aqu . HAHA :D best gilee . macam menang award anugerah juara lagu plak . kui3 . woaaa . hepy gile time tuh . even tak menang tapi de la jugakk org iktiraf suare aqu . kuang! kuang! kuang! . ahah . yang den geram nye , mase nyanyi lagu suci dalam debu tuh , habes picing den lari lintang pukang ! tak buleh nak kejar da . smpai chorus jeh den boleh . mak aihh . malu nohh . tu pon aqu pandangpandang skrin yang dekat belakang tu . kalaw tak dari start lagu sampai akhir memang kabot lahh aqu nyanyi . :( tapi takpelahh . bende dah jadi dah . takkan nk nyanyi lagi skali plak kan . hehe . tu lah 1st experience aqu . huhuii . ketarr pale lutottt .
tapi aqu respect gile lahh suare BELLA ! hah . jangan tokojutt . dye monang singing contest tuh ! dye nyanyi lagu kesetiaan . perghh . mang best gile lahh dye nyanyi . rugi sape yang tak dengarr . tempat kedua akak sem bape ntah . dye nyanyi pon sodap jugakk . lagu Tila -Rela . persembahan terbaik akak sem bape jugak tah yang kebas . suare dye pon sodapp jugakk . pastu dye gune gitar . sebab tuh menang pesembahan tebaik :) GORENG PON SODAPP !




p/s : aqu sorang jeh finalist lelaki . pecaye takk ? pecaye je lahh . time kasih :)




NAH NI VIDEO MASE AQU JOIN SINGING CONTEST TUH ! member aqu rakam sekerat je . mase nak dekat2 habis sebab lagu stuck kat tengah2 :( soo , enjoy :) 


telengkan kepala anda :)