THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, February 21, 2011

terlampau melampau !!

yeahhh . aqu lahh tu yang terlampau melampau . haih . aqu da agak dah , aqu dok dekat sini komfem satu ari naty aqu nanges jugakk . tak sangke mate aqu bekedipkedip siang tadi rupenye tande aqu nak menanges . urm . maybe kalaw org tgk pe jadi siang tadi memang aqu yang salah . tapi hakikat nyee ? isokeyh lahh .by the way sorry kakak :) tade niatt . even de niat uun bukan just nak malukan kaw . yeahh . maybe kaw anggap aqu berguraw .

Actually aqu nak cite pasal MSP kat poli aqu . perghh . nak kate grand takk lahh grand . poli aqu jadik tuan rumah utk kejohanan olahraga taon ni tapiiii.... sedey nyee  bile tengok polipoli lain trime pingat, poli aqu tade sorang pon yang trime pingatt. haih . nasib baik aqu jadi AJK sukan . kalaw tak dah lame aqu join atletatlet neyh lumba lari ..komfem MENANG ! ( sedangkan mase pemilihan aqu tak terpilih ) HAHA :D
Mulemule aqu da give up nak jadik AJK sukan tapi bile pikir pasal DUIT,SIJIL,BAJU, and  TAKOT KENE MARAH , terus aqu pegy even hari pertama (khamis) aqu ponteng .. bhaha . Kejohanan ni 3hari jeh . So da 3  hari aqu tak cukopp tidoo neyh . penat gylee . Actually cukop tido tapi aqu neyh gatal ikott member aqu pegy main futsall ! start dari pkol 11malam sampai pkol 1pagi aqu mainn .. aha . jgn tekejott plak aqu main futsall . jadik KEEPER lagi .. ! HAHA . ni semua garagara takot nak tido sorangsorang dalam bilik . yelahh . dengar cite budak poli lain yang tumpang poli aqu neyh kene kacaw .. heeeeeeeeeeeee . (cube untuk mengilai) kacaw pe uun aqu tataw lahh . malas nak amik port . kang aqu plak yang teeeeeeeet :D keje aqu mase jadik AJK tu just angkatangkat header jeh . alaa , yang orang lari pastu lompat pagar tu . aqu uun tatawu sangat nak sebott . haih . tapi tk bnyak sangat lahh keje aqu . yang aqu saket aty nye dengan lecturer mane ntah . tak silap aqu dri kelantan. bengang aqu ! dye bley bantai suro aqu buad keje yang mmber aqu buad . (hanta-hanta "TIME" orang lari) =pfttt cmne nak bg tau tah ! susaa ! aqu jage header jee . maybe dye bengong kott . sebab tuh over . sedapsedap jeh nak mengarah org . LEMPANG GUNE KAKI KANG ! ehe . tak baik lahh . bhaha . bio lah dye . lets bygone be bygone . kui3 ! n then , hari ni ( isnin ) aqu dapat lahh elaun .. jadi lahh sementara nak tnggu mak aqu nk masok kan duit belanje . Baju tak dapat lagii :( semue sebab sorang lecturer ni. YAng tak buad keje pon dapat baju . pe kes haa ? mane aci macam ni . kitoang penatpenat buad keje lastlast orang lain yang dapat dulu . tapi tape lahh . baju korang SALAH CETAK . haha . =pfffttt . so pengajaran for tuday : ORANG YANG TAMAK SELALU RUGI ! kui3


ni je pic yang mampu aqu bagi 


gaye jeh lebeyhh . 
p/s : cik jamal kate bukan aqu yang angkat header 
tapi header yang angkat aqu. :D



Monday, February 14, 2011

kenalkenal wif kawankawan AMMAR yaww !

kawankawan yang aqu sayang gile vavy <3 


selayang coming (",

intan
aqu kenal dye mase form 3 . time tuh dye kelas budakbudak pandai. aqu tak expect yang aqu boleh same kelas dgn dye sebab kitoang anti budakbudak kelas nombo 2 . last2 aqu yg dapat masok kelas tuh . hampeh . mulemule tak rapat pastu dah lamelame jadi ngam gile babeng ! sume masalah aqu n sume rahsie2 aqu dye tawu . hehe . oopps intan ! keeps your mouth shut up okee dear ! :D  dye neyh sporting n open minded . <3 yaww ! tapi dye neyh panas baran jugakk lah . maybe skang panasbaran dye da kureng kott . ehe



dayah   
dye neyh pon satu kelas dengan intan mase form 3 . aqu,intan n dayah ni memang rapt . kitoang 3oang je lahh mase tuh . pegi manemane uun samesame  sampai naik moto pon lenjan sampi 3 orang . hehe . dayah ni sporting tapi dye neyh garang siott . kalaw dye jerit retak dinding rumah . HAHA :D best gak member ngan dye . dye suke share problem kalaw dye sedeyh . tapi skang da kureng siket sebab dye dah pindah dekat joho . susa nak jumpe . kontek pon kadangkadang jeh sebab semue bizi study :( 





amy
amy neyh simple n present tense . dye lahh member paling simple . orang lain dressup pnye lahh meletop dye pakai slipar jepun jeh . ehe . dye neyh uun tawu rahsie besarr aqu . shutttt ! diam eyh amy . aqu kenal dye neyh mase form 4 , akhir tahun . reanna yang bawak aqu gy jumpe mmber dye . si amy ni lah . lastlast aqu ngan amy rapat gyle smpai aqu pun bleh shared problem aqu dengan dye . dye ni open minded n sporting lahh jugak . amy suke buad ape yang laki buad . laki naik moto n buad pacak dye uun buad jugakk . perghh . mang gempak gile . dye bukan tomboy oke :)

reanna
rase nye sebelum ni aqu ade cite pasal dye kan kan kan ! tape lahh . nak cite lagi . dye ni open minded jugak n sporting . kadangkadang aqu share problem aqu jugak dengan dye . aqu kenal dye sebab dye satu kelas dengan aqu dari form 1-3 . mase form 1 tu kitoang tak rapat sangat . begadoh jee tawu . lastlast mase form 3 dapat kelas sama n start dari situ lahh kitoang rapat . aqu selalu merambu ngan dye . naik moto pegy lah manemane yang kitoang suke . ehe . maintainance dye kire tinggi jugakk lah . dye neyh style sangat . dye suke buad ape yg orang lain tak buad . :)



mimi
mimi nih pon aqu tak rapat jugak mase sekolahsekolah dulu . just tegor macammacam tuh jeh  . tapi sejak rai bawak aqu jumpe dye , memang rapat jugak lahh jadik nye . mimi ni suke dekat kucing . kalaw pegi rumah dye belambak kucing . yang aqu ingat name kucing dye kyra sekor tuh  je lahh . hehe . comelcomel kud kucing dye . tapi aqu tak suke kucing sangat . hehe . kalaw kucing dye sakit mesti dye risau . tuh tabiat dye . dah mcm anak die dah kucingkucing tuh :P . mimi nih garang jugak lahh . skali kene marah trus diam kaw ! HAHA :D



leyla 

leyla aqu kenal dari amy . hehe sume kenal dari orangkan aqu ni . bhaha . aqu ngan amy jeh rapat mase tuh . pastu tgk amy ngan dye mmber so aqu pon nak jugakk lah . member amy member aqu jugakk kann . huuuu . dye nih comell . kecik jeh dye nih . kelemahan dye satu jeh aqu rase . yang aqu tawu dye ni tak pandai nak lintas jalan . hehe . kan kan kan leyla ? btoll lahh tuh . leyla nih sensitip skitt . suke nanges . kadangkadang dye cite pasal masalah dye ngan bf dye smpai nangesnanges . tapi takpenah lagi lahh aqu tgk dye nanges dpan aqu . dalam facebokk dlam tipon penah lahh. =beepp=  



fieda
fieda ni aqu kenal mase form 3 jugakk . satu kelas dengan aqu . dye ni pandai skitt . sampai tang aqu musnahh . erm . fieda slalu bagi saport dekat aqu . pape yang aqu buad dye always saport . dye suke ingatkan about someting . mcm haritu aqu terlupe yang aqu ade appoinment dengan doktor so dye lahh ingat ngan aqu . tengs gilegile fieda . sronok jadi kawan kaw :)  fieda nih simple n open minded . ape yang aqu rase pasal dye , dye ni amalkan susah samesame susah . senang samesame senang . <3 



lieza
dye neyh pon same jugakk lahh . satu kelas dengan aqu mase form 3 . duludulu slalu lahh merambu dengan dye . tapi bile dah habes skolah ni masingmasing dah berpecah . hritu dye ajak pegy genting . tapi sorry lahh lieza . bukan aqu taknak pegy . tapi aqu dah blik hostel lahh mase kaw ajak tuh . urm dye neyh mmber yang suke tlong mmber mase susah . lagilagi bab duit . kalaw aqu takde duit just pinjam lahh dekat dye . tapi aqu mmber ngan dye bukan nak amik kesempatan sebab dye orang senang . aqu suke member ngan dye sebab dye sekepale ngan aqu . sumpah ! iklas dari aty aqu . tade niat lain . dye ni caring dengan adikadik dye . n dye garang jugakk lahh (sesetengah part jelahh) . kalaw aqu tak puas aty ngan someone aqu cite lahh kat dye . dye pon join skaki . ehe . klaka lahh .


fyfa

haih . msti buhsan kan aqu ckap bnde yang same jeh . bhaha . urm fyfa neyh cute . bufday dye sme dengan aqu yaww ! aha . fyfa neyh kecik jeh tapi skali dye marah habes kecoh satu skolah . kitoang panggel dye bonsai mase kat skolah dlu . reanna lahh neyh start dlu . dye neyh kemetot sikitt so sbb tuh kot reanna pnggel dye bonsai . hehe . jgan mara haa fyfa ! :P fyfa ni dye macam mimi jugakk . dye suke kucing .kalaw tengok kucing mati kat tepi jalan komfem lahh dye nanges . lagilagi kalaw anak kucing . kasihan . aqu ingat lagi mase form 3 . time nak dekatdekat exam . aqu suro budakbudak kelas aqu "sign" dekat kain . kain tuh sebenar nye alas meja cikgu . so dah takde keje aqu pon buad lahh bendebende tuh . yang fyfa neyh pulakk bengong ! boleh plak berdiri atas kain tuh . lastlast aqu tarek kain tuh tesembam dye jatohh . macam nangke busokk daa ! HAHA :D klako gile tyme tuh . tapi mase dye jato tuh comell . da lahh ketot . hehe 


haidhar 
dye ni member aqu dari kecik lagi . dari tadika lagi . tapi dye tadika kat tempat lain n aqu tempat lain . dolodolo orang panggel dye deq'Ar . aqu pon tatau nak ngeje cmne . ehe . haidhar neyh suke bersaing . kalaw pape mesti nak bersaing . kire nye nak tengok sape yg lagi hebad lahh . =grr . tapi dye ni kalaw pegi manemane suke sorangsorang . aqu pon taktau lahh nape . maybe leceh kot kalaw ramairamai . taktahu lahh . hati dye , bukan nye hati aqu . aqu ingat lagi before nak pegy sekolah , aqu ngan kembar aqu selalu pegy rumah n makan nasik kat sane . tapi  nasi n laok paok bukan lah mak dye yang taje . kire nye makanan kitoang dah bawak siap bgai pegi umah dye . makan jeh dekat situ . ehe . tak rase macam bebelit ke aqu pnye ayt ! hurm . pape je lahh . HAHA



ziman & husaini & zul & Trunk

aqu kenal mase kat plkn . dengan dorang neyh
 jelahh aqu member , takdok sapo dahh haih jang . masa kat kem pegy manemane dengan dorang je lahh . tapi yang aqu tensyen nye dorang ni suke majal orang . zul lahh yang paling nakal gile babeng ! mase mulemule biase lahh . tak ngam sangat . ade ke patot dye ngan dakdak lain angkut katil ngan aquaqu sekali n then letak kat hujung dorm . ziman pon kene jugakk . nasib baik ziman tesedar . so dorang letak ziman tak jaoh sangat . aqu lahh paling jaohh . hadooiii ! pastu yg paling paling paling tensyen gile mase dorang contengconteng kaki . Ya Allah ! saket nye hati aqu . kejekeje gile tuh dorang buad mase semua orang dah tido . aqu kene dekat kaki , gambar lipan n name aqu . ziman plak on the way nak kene . tapi dye nasib baik sebab tesedar jugakk . ziman dah tawu dorang nak buad tuh yang dye tak tidoo malam tuh . lastlast ziman balas balik ape yg dorang buad aqu . ziman lukis gambar orang main O:X tuh . TRUNK plak kene dekat muke jugakk . gambar parot lanun . bhaha . siyes , mang klaka gile time tuh . pape uun best gyle lahh mmber ngan dorang . ye lahh . kite jgn judge orang dari luaran jeh . mane lahh tawu dalam aty ade taman . :D


p/s : even da rmai yang bepecah aqu still contack doang lagi oke :D
sorry guys :P post neyh just for fun . ehe . aqu bg tau ape yang aqu rase pasal korang :)

Sunday, February 13, 2011

ipah ketott ! jage kaw ! :P

toink ! toink ! toink ! hohoi . actually aqu nak ite pasal bende neyh da lame dah . tapi aqu asyek2 lupe je lahh . pe yang aqu ingat uun aqu tatawu . nk kate bnyak makan semot tak jugakk . ehe . urm ni pasal tedy pooh  n spongebob aqu yang da berape taon aqu jage . tak penah sakit2 . before aqu pegy continue study aqu da simpan dah spongebob n pooh aqu kat dalam almari . takot adek aqu main so tepakse lah sorok kan . pastu mase aqu blik kL minggu pertama aqu tengok spongebob n pooh dekat hall rumah aqu . heran btoll lahh aqu . mcm mane leyh sesat kat situ uun aqu tatawu . tapi takpe . aqu kan abg yang "baik" . bhaha . so aqu biakan lahh . bg lahh si ketot ipah tuh main . tapi yang buad aqu sakit aty nye , main bear dekat dalam rumah je takpe . ni habes dye buad main MAKMAK dengan membermember dye dekat luar rumah . mawu aqu tak hangen . aqu amek balik bear tuh n simpan kat dlam blik atas meja . so dah selamat lahh . aqu bg warning kawkaw pnyee . langsung dye tak sentuh da.. legaa sudaa . tapi mase tuh je lahh lega . lepas aqu blik cuty seminggu barubaru ni naik balik hangen aqu . haih . susah lahh ade adik kecik neyh . puas aqu cari bear aqu . keliling aqu cari langsong tak jmpe. nk kate bear tuh lari rumah tak mungkin berpaling . pastu aqu tnye lah mak aqu . dye kate takde sape lagi yg nak main ngan bear tuh .ketot tuh lahh yang main. mase nak gy keje mak aqu kate dye tgk bear tuh ade kat lua umah. mak aiih ! de ke patot dye main bear aqu pastu dye tinggal kan je atas kerusi kat luar rumah ! mang nak kena lahh haih kaw ipah ketott ! aqu suro dye gy cari gak malam tuh . blurppp =P . telan air liur jelahh budak tuh . ish! aqu jage pooh tu dari aqu dajah 3 tak silap aqu . parents aqu belikan dekat kelantan . aqu jage baikk pnye . sampai tang ipah lesap cmtuh je . yg spongebob tuh aqu beli sniri kat times square . mase tuh tak cukup duet n aqu tgk menatang tuh comel sangat so reanna mintak kat ex-kaple dye duet . dapat jugakk lahh menatang tuh .  :D aqu ade lahh dengardengar cite mak aqu kate dye nampak makcik sebelah umah tuh jemor spongebob n pooh . tapi taktau lahh tuh dye pnye or aqu pnye .  tapi mak aqu rase tuh aqu pnye sebab mak aqu kenal pooh aqu mcm mane . haih . tak tau lahh . tak berani lahh nk tanye kotkot anakanak dye terambik ke . tapelahh . bende dah jadi . nak buad cmne en . silap aqu jugakk . kalaw aqu kunci almari aqu tuh maybe takkan jadi bendebende macam ni . last word : aqu REDHA !

ipah yang tengahtengah tuh . p/s : yg senyum nmpak gigi tu :D

Friday, February 11, 2011

masalah lahh kaw neyh ammar !

yuhuuu . eppy nyep dpat cuti without assignment yang bertimbun . ehe . de lah duetige assignment tapi small matter lahh .(belagak sebentar) :D . ehe . Cuti 2 hari neh roommate aqu semue nye balik . haih . nseb baik lahh ade makcik aqu stay dekat phang neyh . kalaw tak bersapau lahh aqu soangsoang kat hostel . haa . ade cite hawt neyh ! saket ep aty aqu mase nak pegy umah makcik aqu tady dekat kuantan.(aqu kat muadzam).! bkan nye pasal pe . psal salah sniri . bhaha . before nk gy kuantan aqu kol lahh operaror yg dekat terminal bas tuh coz nak tnye psal tiket n pkol bape bas grak gy kuantan . pastu dye kate tnggu depan poli naty bas lalu naik je lahh kat situ . so aqu uun kemas2 barang n then pegy dekat pak guard hanta kad blik kampung . tengah nak kua pagar tuh aqu nmpak bas gy kuantan laju jeh lalu depan aqu . hampeh btoll . tak berenti langsong . lempang kang driver bas tuh ! aqu rase dye dah nmpak budak2 poli tnggu tepi jalan tuh tapi dye buad dekk jeh . mate driver bas tuh sparrow kud . last2 tepakse lahh tnggu bas lain . nasib baik tnggu tak lame .


*dalam bas 

neyh lagi satu hal . tuatua ni mamun lahh haih ! aqu ni bukan nye tawu sangat nak gy umah makcik aqu . makcik aqu suro benty dekat simpang permatang badak . aqu penah pegy skali tapi biase lahh , melayu mudah lupe . usha pnye usha aqu ade lah tercam satu kedai neyh . aqu btol2 ingat kedai tuh jeh yg dekat ngan umah makcik aqu . yang aqu plak bajet2 ngat so aqu pon tekan lah loceng . dengan bngge nye aqu trun bas n usha kiri kanan . huh . pe yang aqu dapat ? mcm HARAM JADAH ! tesalah tempat dokk ! mampuihh aqu . aqu pon jalan lahh street tu the junction n last2 baru lahh aqu ingat . sbelum neyh aqu brenti dekat bastop n sebelah bastop tuh ade orang jual buah . n paling senang nak cam sbelum bastop ade traffic light . =grr . so lepas neyh aqu dah tawu kat mane nak trun bas kalaw nak gy umah makcik aqu . n now aqu da de kat umah makcikk aqu :) 

p/s : smalam aqu lumbe lari ngan mmber2 wif fared , shah ,and rafy . klaka nak mampuihh . fared lahh paling laju. last2 dye saket lutut sebab lari kuat sangat .(nak menang pnyee pasal) :D

Wednesday, February 9, 2011

sorry guys :(

urm . first of all sory bebanyak . aqu tade niat lahh nak mention bnde yang bkan2 dalam blog ni . aqu just taktau mcm mane nak lepas geram . so blog lahh yg aqu cari . aqu bengang sangatsangat . kenape orang nak pertikai ape yang aqu buad n nak pertikaikan ape yang aqu ade . aqu pon tak paham lahh ! . aqu tak kesah kalaw orang tak suke ngan pangai aqu tapi perlu ke pertikaikan semue nyep pasal aqu .  kalaw pertikaikan untuk kebaikan aqu its oke . aqu tak kesah . ni pertikaikan semate2 nak malukan aqu dekat orang ramai . aqu pun perasaan ade jugakk  . yepp . aqu tak tunjuk yg aqu mrah dekat sum1 tuh . mmg aqu hipokrit ! so ? huh , aqu lagi rela lahh member dengan orang gile kalaw manusie normal pon suke pertikai kan ape yang org ade . tah lahh . maybe aqu neyh tak pandai nak berkawan n aqu terlampau sensitif . urmm .

* now aqu asyek rase jeles jep ngan sum1 . aqu taktawu kenape . maybe aqu suke kat dye kott . bile tgk je dye dgn org lain aqu rase mcm geram,bengang,tacing bgai ! perghh . da tahap ape pon aqu tatawu. tapi tak kesah lahh . aqu taknak lah jadi syok sniri . buad pe nak suke dekat orang tuh kalaw dye tak suke dekat kite kan . ehe . buad bodoe sudeyh . aha .


next story : aha . aqu skang tengah blaja nak main tennis . tiap-tiap petang aqu pegi main tennis ngan member2 . mle2 just nak main2 jeh . tapi aqu jadi minatt plak . haih . majulahh sukan untuk negara . semalam lagi semalam (8 hari bulan) aqu main tennis jugakk . ambik 6 raket jeh tapi yang main lebih dari sepulo orang . saket nye hati aqu . kalaw mmber2 aqu jeh takpe . neyh becampo dengan senior2 . aqu tak kesah lahh dorang nak join skali tapi bg lahh "adik-adik" ni main jugakk . kesian mmber2 aqu . nak main pon tak selesa . sebelum neyh tak ramai kat court tenis tuh tapi sejak duemenjak neyh makin ramai . rase macam nak buad kelab lahh plakk . bhahaha. yang aqu geram nye , dah lahh pinjam barang2 tuh gune kad matrix aqu pastu bola hilang plak sejibik . sape yang kebas pon aqu taktau lahh . nak kate bola tuh jatoh longkang mustahill . keliling court aqu cari . nasib baik mase hanta brang2 tuh lecturer yg jge brang2 tuh takde . nak amik kad matrix pon tak boleh . last2 aqu bg dekat lecturer lain n ckap bola sejibik hilang . dye kate takpe lahh . malam naty dye bg kad matrix tuh . aqu pon oke je lahh . nasib baik tak kne ape2 tindakan . alaa . rileks lahh . bola jeh pon . bhaha. Nah amek tengok pic neyh sampai lebam .

BERGAYAA TAKK SAYAA :)

 semangat .

baru lepas joging n otw nak main tennis . :D
sempat age pose . 




          
p/s : nanti nak main tennis lagi lahh :D

Tuesday, February 8, 2011

aqu benci kaw lahh SYAITONNNIROJIM! 


aqu tak suke orang yang suke besar-besar kan cerita sedangkan cerita tu TAK BETOLL n even btoll pon perlu ke nak CANANG satu malaysia ! 


mulut mengalah kan bontot ayam  ..


haih ! aqu asyek sabar jeh ngan pangai kaw . skang kaw pijak pale aqu . oke :) lepas neyh , pape je cite pasal aqu kaw canang dekat dalam facebook n kaw canang lahh dekat tempat yg kaw belajar tuh ! biar aqu malu n biar orang gelakkan aqu ! 


SMALL MATTER lahh bro . aqu tak kesah asal kan aqu tak kabot macam kaw . sebarkanlah lahh crite-crite dongeng kaw dekat org oke :) harap maklum lahh ! 


p/s : aqu tak suke nak lepas geram kat sini . tapi sape je yg nak dengar cite aqu . sorry lahh .
mud : terlampau geram. (melampaulampau) .

Tuesday, February 1, 2011

sedih :(

huh ! sedeyh . aqu sedih sangat harini . macam mane lahh hidup aqu kalaw kat tempat baru nanti . aqu da rase slese study dekat poli tu . perlu ke aqu tuka tempat study ? aqu taktau lahh nak tnye sape .. kalaw aqu still continue study kat situ macam-macam msalah yg aqu dpat . haih . sekarang aku nak makesure je yg kos aqu tu btoll ke tak diiktiraf start 2012 . kalaw btoll pe yg aqu dengar aqu tepakse tuka tempat study . tapi aqu TAKNAK ! parents aqu dah suggest dah tempat utk aqu continue study . bile pegy tempat baru mesti kena cari kawan baru . aku taknak lahh . puas aqu pikir. aqu selese member dengan budak2 poli . aqu dah lahh susah nak dpat kawan . bile dah dpat mcm2 plak jadi . ishh . tolong lahh . aqu rase rugi kalaw aqu tuka kos n aqu rase rugi kalaw aqu tuka tempat study . Lagipun , dekat poli tu aqu rase ade sesetengah student tak suke care aqu . aqu taktau lahh . aqu just rase je . taktau lahh kalaw ade . Even aqu tuka tmpat study pon belum tentu student2 kat tempat baru tu suke nak bekawan dengan aqu . masalah lahh semua ni. Tadi pon parents aqu try kol makcik aqu nak tanye pasal bende2 ni .  naseb baik bateri nfon bapak aqu low . kalaw lahh aqu tuka tempat study macam mane aqu nak kenalkenal dengan studentstudent kat situ eyh . urm aqu ni dah lahh pemalu  sikett . h0h0=grrr (",

macam ni je lahh . now aqu tnggu je desicion parents aqu . kalaw dorang kate tuka tempat study tepakse lahh aqu ikott je ckap dorg . maybe ade hikmah di sebalik ape yg terjadi (poyo je ayat aqu) bgrrrrr.