THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, January 19, 2011

jimat ? huh ! nonsense !

warghhh . mcm mane nak jimat ni ..! aqu da ptus ase nak study dkat sini . Rase macam nak MATI bile pikir pasal makan . tak tentu hala laa hidup kat asrama ni . 

Blog aqu yang sbelum ni aqu de cite pasal duit yg aqu dapat kan ? bayangkan lah duet tu aqu da gne smpai tnggal RM200 je dlam account aqu . MASYAALLAH ! mane pegy lha duit aqu tu . boros nye aqu .! huh . da susah baru nak menggelabah .. aqu nak try mintak kat bpak aqu  tapi aqu nak ckap ape? takkan nak ckap duit dah abes . ? mati aqu mcm ni . hishh . aqu da bli meggi sbb nak jimat pnye pasal . tapi aqu tak penah sentuh meggi tu pun . aqu mesti kene makan nasi jugakk !! aqu penah cube taknak makan tapi nafsu aqu ni nafsu jenis ape ntah .. ish3 .

 Aqu pun mcm org lain jugakk . nak enjoy . takkan nak dduk 24jam je dkat hostel . sedih nye. macam ni ke hidup dekat asrama ? kalaw aqu tawu aqu nak susah mcm ni baik aqu tolak tawaran cont. study kat sini . tpi nak buad cmne en . Dah dpat cont study dekat2 , parents aqu plak suroh pegy jauh2. bile pegi jaoh2 mcm ni lah jadik nye . aqu dah ckap aqu TAKNAK study kat sini . Kos yg aqu tengah study ni pon aqu tak berape nak minat . Dengar cerite plak ade lha desa-desus yg ckap kos aqu tak di iktiraf start 2012 . mak Aihh ! rugi lah aqu . Dah belaja smpai nak dekat 2 tahun langsung tak dapat ape . Perlu ke aqu tuka kampus ? perlu ke aqu tuka kos ? boleh ker aqu jimat ? huh! pening bile pikr msalah ni . 

dah lah duit pinjaman aqu tak apply lagi . ermm . Raye cine ni mcm mane lah aqu nak blik . dengan duit takde . Parents aqu nak bagi ke duit belanja nnti ? harap2 bagi lah . Hidup aqu mnyusah kan mak bpak aqu je . tu lah . mase kecik taknak belajar berjimat . dah besar mnyusah kan org . So sape yg dah ade anak nanti ajar lah anak korang berjimat . Bile aqu dah ade anak aqu pon nak suroh anak2 aqu berjimat .

P/s :  Melentur buluh biarlah dari rebungnya .

~the end~



0 comments: