THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, January 24, 2011

hari yg paling mlang :DD

hohoi .kali nie aqu nak cite pasal bad day aqu . kalaw ingat blik psal haritu pnyee kisahh (sebelum pergi study) geram pluss penatt plus macammacam lagi lahh , heyy , da mcm org hilang arah tuju . semue nye sebab nak pegi buad medical check up untuk continue study . first , aku pegi hospital yg dekat umah aqu tu utk buad check up, pastu org yg jage information counter tu kate kat situ takleh buad check up."kat sini takboleh buad check up lahh adik . adik kene pegi klinik kerajaan dekat taman selayang." aqu ngan leyla(member baik aqu) pon tekedek2 lahh pegy klinik tu. kebetulan leyla ponn nak buad check up jugakk . sampai je kat klinik tu trus kitoang pegy kat information counter . tnye punye tnye punye tnye , akak tu ponn kate lahh " adik, pegy hospital buad x-Ray dulu baru datang sini ok. sebelum tu ambik surat rujukan dekat nurse tu and bg dekat staff kat sane". haih . aqu ngan leyla ikott je lahh pe yg akak tu ckap . so, terpakse lahh pegy hospital tu balik . Cuaca hari tu plak panas terik . mendapat lahh aqu ngan leyla . pres pnye pres pnyes trottle moto tu , smpai lahh kat hospital . pegy bhagian x-Ray plak . kitoang pun bagi lahh surat rjukan tu dkat doktor yg jge kat situ , smpai dah siap mintak no. tipon bgai , tibetibe staff tu ckap "eh dik , mane cop and sign doktor kat klinik tu ? kitoang tak boleh trime surat kosong macam ni . tak ade pengesahan langsung. pegi mintak cop and sign doktor kat klinik tu dulu baru dtang sini buad x-Ray . mintak maaf ye lahh adk . " perghh , berapi telingee aqu dengar . akak ni memang nak kene ni ,  sakett nye aty aqu .. aty leyla aqu taktau arr . die asyek senyumm je taktau lahh kalaw die pon bengang . HAHA :DD arghhhh . pegi lahh klinik tu balik . and then jmpe ngan akak yg first kitorang jmpe tu. aqu pon ckap lahh "kak , staff kat sane suroh mintak cop and sign doktor . saye dah penat dahh ni ulang alik duetige kali." akak tu pon bleh selambe je jwab "Ya Allah dik, nape kau amik kertas kosong ? nah! amek kertas ni. "  die pon bg lahh kertas yg dah siap bercop n bersign . dlam aty aqu menyumpah-nyumpah dah nii . kenapala die tak bagi kertas tu mase first kitoang jmpe die ? masaalah masaalah ! hurm . pegy lahh hospital tu plak . nak buad cmne . dah naseb . terime je lahh . ish , kalaw ikott aty aqu jgn harap aqu nak pegi buad check up da . naseb baek leyla pakse gak aku pegi buad . dah buad check up bgai aqu ngan leyla pon balik lahh . sebab x-Ray siap lagi 2 o 3 ary mase tu .akak tu pon ckap nnti kalaw nak buad check up dtg pkol 2 petang kalaw x-Ray dah siap. huh . lepass satu bale ..

 Lpas satu , satu jadi kat aqu , ade lagii . jgan ingat dah tak de . lpas amek x-Ray tu, aqu pegy klinik yg aqu pegi hari tu . pegi ukur tinggi, pegi timbang berat , pegi pam lengan n last skali pegi buat ujian air kencing . bhase yang pling sopan skit (water wiwi test) hah ! tang ujian air kencing tu aku tak lepas . makk aiihhh ! ishhh . bukan sbab aqu amek bnde yg bukanbukan keyh , tapi sebab darah kotor .. huh ? tak penah tau ponn sbelom ni . nasib baik aqu buad check up , kalaw tak smpai tua ponn aqu taktau .harihari aqu pegy buad water wiwi test. aduhh . takdir yg Allah dah tulis ntuk aqu , so nak buad mcm mane kan .. trime je lahh . harihari check ingatkan kan makin lame makin elok , rupe nye makin truk . so , leyla setia pada yg satu pon teman lahh aqu pegi . tiaptiap pagi die bgun awal smate-mate nak teman aqu pegy checkup, TRIMAS leyla. jasa mu akan dikenang .(padahal die nak tengok mamat yg dekat makmal tu) haha :DD. tige hari sbelum aqu nak pegy daftar study, aqu pegy check for the last time sbb leyla pon dah nak blah pegi perak (die study kat sane skarang) nanti takde sape nak tman aqu plak, doktor suroh aqu jmpe pakar . hampeh btol . truk sangat ker huh ? die  suro aqu buad appointment dengan doktor pakar . so, aqu buad n bulan 2 ni tarikh appointment aqu . lambat lagi kan . legaa . tak payah dah nak kene pegi klinik harihari n bangun awal harihari. tapi aqu akan still teringat pasal incident ni. tak bolehh lupe dokk ! ahah . akhir kate : ALLAH SENTIASA MENGUJI HAMBANYA.



~the end~

0 comments: