THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, January 5, 2011

akuKuatBerangan :DD

naaa. this is my second blog . hehe . skang bia aku cite pasal aku yang suke berangan . semue orang ade angan-angan n semua orang pernah berangan rite ? hurm.aku selalu pikir , ble besar nanti macamane la life aku . kdang-kadang aku senyum n gelak sesoang ble pikir pasal my future life even aku xtau .huhu. Actually , aku nak jadi steward . Alaaa .. steward la . pramugara ...tu lha citecite aku mase skolah menengah dlu. (ceh . macam dah lme brenti skolah sedangkan bru stahun habis belajar kat sekolah menengah) .



ish .. kalau aku dpat jdi pramugara kan best . boleh naek kapal terbang mcam gambar yang kat atas ni. tapi ape la daye aku. result pun cukup-cukup makan. aku pernah apply kolej penerbangan tapi kan surat tawaran tak sampai-sampai . pelik benar . kenapa eyh ? aku tak hensem ke ? hehe . hurm maybe aku tak cukup tinggi kot . grrrrr~~~.aku minat jadi pramugara sebab gaji lumayan.pastu bleh melancong free. bleh la aku bli rumah   macam niii...

haaaa..AMEK KAU ! besar tak rumah ni ? besar kan .. hee~best nye kalau dpat umah macam ni . kalau aku dpat rumah ni aku nak ajak semua orang yang aku knal stay dekat sini . aku takot la duduk sorang-sorang . rumah besar kalau tak meriah tak gune jugak . dekat rumah ni aku nak sediakan satu bilik karoke (VIP) , satu bilik untuk watch muvee , satu bilik untuk makanan segera , satu bilik untuk jamming , beberapa buah bilik untuk aku n semua orang yg nak stay dgn aku. (yang pling penting blik aku mesti besar) WOW ! great ..
untung nye sape yang berduit . macam-macam boleh beli. tapi ni angan-angan je . takkan jadi knyataan sebab aku bkan la pramugara . tapi bakal PROGRAMMER.. h0h0 . 
-
perghh . ni lah kerete idaman aku . LOVE YAWW ! aku teringin sangat nak bawak kete ni . kalau aku namapak kete ni bile keluar dengan member-member , aku la orang pertama cop n mengiktirafkan yang kerete tu bkan ahmad albab yang punya . tapi aku lah yang punya . aku pun tak tau kenapa aku suke sangat kerete ni . bagi aku kerete ni nampak moden skit la. mmg la bnyak lagi kerete yang nampak moden tapi hati orang kan lain-lain . ske hati aku la nak suke kerete pape pon . hehe . jgn mara haaa . :PP . kalau dengan kawan-kawan aku kan , kitoang suke gak berangan . aku , reanna , meymey , n amy . aku pernah tepikir nak ambik kos photografi kalau xdpat jadi pramugara , so bile dah graduate aku nak bukak kedai gambar . bkan mcam kedai gambar yang dah sedia ada sekarang . aku nak buad lain dari yang lain . reanna pulak nak jadi bisnes woman n sekarang die tengah belajar abaout that course . meymey pulak nak ikot jejak ibu die . die nak jadi tukang jahit baju yang terkenal . mcm orang putih selalu dok sebut tu "designer".. amy nak ikot jejak reanna jugak . nak jadi bisnes woman la kate kan . so kitoang pun tepikir nak jadi bisnes partner . Kitoang nak beli tanah n bina sebuah bangunan yang "high class" (baik punyee) untuk bisnes kitoang . nak tau x ape bisnes yang kitoang nak buad ? haaa. kitoang plan nak buad bisnes untuk bakal pengantin . selalu nye kalau orang nak kahwin mesti pegy survey macam-macam bende rite ? so kitoang nak bergabung macam stacy n adam . hehe . care nak berurusan dengan kitoang senang je . xsusah pon . 
-jumpa reanna or amy n bg tau ape yang korang nak buad mse majlis perkahwinan korang .
-pastu kalau semue dah stuju jgn lupe plak bayar deposit . xmhal . murah jee. 
-lepas tu pegi office meymey discuss pasal baju ape yang korang nak pkai mase wedding tu . meymey design baikk punye .
-lepas dah settle dgan meymey , pegi jumpa aku pulak . haa . kalau kawen mesti nak ada kenangan kan ? so aku boleh snap pic korang . hehe . 

kalau la kitoang berjaya buad semua ni , kitoang plan nak beli kerete mini cooper sorang satu .. pastu make-up skit n pegy konvoi ramai-ramai . YA ALLAH ! hebad nye .
tapi boleh ke semua ni jadi kenyataan ? boleh je kalau seseorang tu pegang prinsip capai sesuatu bende tu sehingga dpat .

~the end~

p/s : gambar diatas takde kaitan dengan sesiapa . hanyalah hiasan semata-mata :DD

2 comments:

Veanna Hunn said...

perghh angan angan zaman tok kadok aku kua doe .. hahah .. cos yg aku amek skang da btol so tunggu mase jeh la nux capai impian aku mcm ko story kat ats . jgn maraa haaaa amar :) aku doakan kita jadi macam yang kita nux . AMINN

monsieurARM said...

HAHA :D tawu tape . aqu je yang dah lari dari dari angan-angan . programmer pon programmer lah . haha . AMIN~