THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, January 31, 2011

Dari muadzam ke KL . (",



haih . ponatt jang .. bukan ponat apo eh . ponat dok besapau dalam bas jo . Bape jam lahh haih dok dalam bas . saket MONTOT  maa . aiyaa. ni haa nak cito sikett . heppy nyep bile dpat balik umahh . cuti sminggu plak tuh . mase nak balikk uuh aqu punye lahh kelam kabott nak gy terminal . Tiket aqu pukul 2.00 . mase tuh dah pukul 1.30 . Nak jalan pegi kat "pok gard" dah 5 minit . Nak tnggu teksi lagi amek mase 10 minit . Nak sampai kat terminal pon amek mase 10 minit . Aqu dah packing dah brang ape yang aqu nak bawa blik . last2 selipar aqu tertinggal . aqu dah agak dahh . Kalaw aqu kelam kabot tuh mesty ade je brang yang tertinggal . Haritu mase nak gy umah Rafy (roommate aqu )tertinggal broadband . naseb baik umah die ade WIFI . hurm . Mase sampai terminal ade lahh plak bdak2 yang macam tak puas aty . Asyek tgk aqu jee . aqu tawu lah aqu dress tak semart macam dorang . Tapi jgn lahh usha aqu langsi .(mase tuh aqu pakai shortpant n kemeje). perghh . Dekat terminal time tuh mampat yaa amat . tak penah lagi aqu tgk org berasak2 kat terminal tuh . laku jugakk ehh . Cuti seminggu sape tanak balikk en , org bengong je yg lepas kan peluang cuti seminggu tu . Paling ramai kat terminal tuh budakbudak sekolah kot . tak silap aqu lahh . Yang aqu tak pueh hati ep mase kat dalam bas . Ade lahh 2 org budak sekolah ni , dah lahh duduk kat sit belakng aqu , pastu gelak2 macam org gile .. mende tah nak gelak2 macam org gile . Bercakap tak tapi yg aqu dengar asyek gelakk je . otak dah short agak ep. Nak kate dorang ngutuk aqu takkan lahh . (perasan plak dahh). argghh . bia lahh . be profesional . HAHA :D budak sekolah lahh katekan .. baru nak UP ! kite kene paham . bla la la laa~ ni hah . pasal nfon aqu plak ! saket hati btoll . harap je ade 2 nfon tapi duedue TAK BOLEH PAKAI ! bateri cepat kong lahh yunk . naseb baik bateri "blackberry" yg tak berape nak berry tuh tnggal lagi tige bar . tu pon kalaw aqu main mesej o anything else komfem trus shutdown . Bukan nye ape . aqu taknak lahh jadi mcm yg sebelumsebelum neyh . sampai je kL trus tak leh contack kembar aqu . aqu nak suroh dye amek pon payah . tepakse lahh pegy cari tempat yg ade plug utk charge nfon aqu tuh . MASJID jugakk yg aqu cari . p/s : org laen usha aqu masok masjid mesti dorang kata "sejuk perot mak dye ngandung kan dye 9 bulan" . Hakikat nye aqu nak charge nfon . so lepas ni "sediakan lahh payong ekk sebelum ujan . kang dah ujan basah kuyup pulakk . Omak jugakk yang nak basoh baju kaw jang . " . 

==grrrrrrrrr ! ngat kan balik rumah dapat mrayaw . Tapii tidakkkk ! sekarang neyh musim hujan lahh . tak dapat den nak mayaw . naseb baik aqu sempat gy shopping ngan reanna  Sempat lahh jugak merambuRamba dengan die .. heih . "ABAH ! PINJAM KETE . NAK PEGY JALANJALAN" "HAAAA . NAH ! NI KETE KAW . " (penumbuk bertaraf lima bintang . baikk punyaaa!

= aqu
=abah

heish . cmne lahh nak kuwa ek . sape yang ade kete tolong lahh aqu ! aqu mahuu keluarr . BUHSAN ! BUHSAN ! BUHSAN ! rileks amar , rileks . nanti boleh lahh kaw kua eh . mintak lahh kete kat abah elok2 . hehe . mengarott dah aqu ni . HAHA . oke lahh dokiee . tuday takde pengajaran .. oppps ! ade lahh . jap3 .. nak pikir ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................




LUPE LAHH !
hahah :D soryy kawann 
nytee :)




Thursday, January 27, 2011

le-lucky ?

kenape SESETENGAH lelaki berubah perwatakan bile depan perempuan ? berubah kalaw bende yang positif takpe . tapi yang ni berubah mcm die lahh hero ntok perempuan tu . perlu ke ? hello , kalaw nak cover macho  depan pompuan pon beragak lahh matt . jangan sampai memalukan diri sendiri . mulamula kenal kaw , pijak semutt pon tak mati . Baru je sebulan lebih kaw dah tunjuk yang kaw bgos sangat . SEDARLAHH !! kaw perlukan kawan ntok 3 tahun . Bukan utk 3 hari . ishh! kalaw aqu jadi kaw kan , aqu malu lahh . Aqu tak cakap aqu perfect.. yes ! nobody perfect including u . hey. naseb baik aqu kecik ,kalaw tak dah lame dahh aqu sepak terajang kaw . (bukan pengecott oke !) tapi be profesional n be a cool man .(reanna says) . aqu pon tak suke lahh nak gadohgadoh. Just remind u , "aqu bukan nak cari lawan tapi nak cari kawan" . tapi kalaw dahh perangai  mengalahkan MoNyett DapAt BunGe who cares ? aqu pon tak sudi lahh nak kawan ngan kaw . Matt ! dekat sini boleh lahh kaw belagak dengan girls yang temakan dengan ayatayat tawar kaw tu . Tapi pegy lahh cari girls yang maintanance tinggi , aqu berani potong jari lahh kaw takkan dapat . (aqu tak cakap aqu pon boleh dapat) "Girls suke kaw sebab kaw klaka ?" perghh . tak menahan lahhh . Girls yang bute hati je yang kate kaw kelaka . tak pecaye ? pegi tanye kawankawan girls aku . huh ! hope lepas ni kaw brubah lahh matt . last word : aqu tak MATI kalaw tak member ngan kaw !

Monday, January 24, 2011

hari yg paling mlang :DD

hohoi .kali nie aqu nak cite pasal bad day aqu . kalaw ingat blik psal haritu pnyee kisahh (sebelum pergi study) geram pluss penatt plus macammacam lagi lahh , heyy , da mcm org hilang arah tuju . semue nye sebab nak pegi buad medical check up untuk continue study . first , aku pegi hospital yg dekat umah aqu tu utk buad check up, pastu org yg jage information counter tu kate kat situ takleh buad check up."kat sini takboleh buad check up lahh adik . adik kene pegi klinik kerajaan dekat taman selayang." aqu ngan leyla(member baik aqu) pon tekedek2 lahh pegy klinik tu. kebetulan leyla ponn nak buad check up jugakk . sampai je kat klinik tu trus kitoang pegy kat information counter . tnye punye tnye punye tnye , akak tu ponn kate lahh " adik, pegy hospital buad x-Ray dulu baru datang sini ok. sebelum tu ambik surat rujukan dekat nurse tu and bg dekat staff kat sane". haih . aqu ngan leyla ikott je lahh pe yg akak tu ckap . so, terpakse lahh pegy hospital tu balik . Cuaca hari tu plak panas terik . mendapat lahh aqu ngan leyla . pres pnye pres pnyes trottle moto tu , smpai lahh kat hospital . pegy bhagian x-Ray plak . kitoang pun bagi lahh surat rjukan tu dkat doktor yg jge kat situ , smpai dah siap mintak no. tipon bgai , tibetibe staff tu ckap "eh dik , mane cop and sign doktor kat klinik tu ? kitoang tak boleh trime surat kosong macam ni . tak ade pengesahan langsung. pegi mintak cop and sign doktor kat klinik tu dulu baru dtang sini buad x-Ray . mintak maaf ye lahh adk . " perghh , berapi telingee aqu dengar . akak ni memang nak kene ni ,  sakett nye aty aqu .. aty leyla aqu taktau arr . die asyek senyumm je taktau lahh kalaw die pon bengang . HAHA :DD arghhhh . pegi lahh klinik tu balik . and then jmpe ngan akak yg first kitorang jmpe tu. aqu pon ckap lahh "kak , staff kat sane suroh mintak cop and sign doktor . saye dah penat dahh ni ulang alik duetige kali." akak tu pon bleh selambe je jwab "Ya Allah dik, nape kau amik kertas kosong ? nah! amek kertas ni. "  die pon bg lahh kertas yg dah siap bercop n bersign . dlam aty aqu menyumpah-nyumpah dah nii . kenapala die tak bagi kertas tu mase first kitoang jmpe die ? masaalah masaalah ! hurm . pegy lahh hospital tu plak . nak buad cmne . dah naseb . terime je lahh . ish , kalaw ikott aty aqu jgn harap aqu nak pegi buad check up da . naseb baek leyla pakse gak aku pegi buad . dah buad check up bgai aqu ngan leyla pon balik lahh . sebab x-Ray siap lagi 2 o 3 ary mase tu .akak tu pon ckap nnti kalaw nak buad check up dtg pkol 2 petang kalaw x-Ray dah siap. huh . lepass satu bale ..

 Lpas satu , satu jadi kat aqu , ade lagii . jgan ingat dah tak de . lpas amek x-Ray tu, aqu pegy klinik yg aqu pegi hari tu . pegi ukur tinggi, pegi timbang berat , pegi pam lengan n last skali pegi buat ujian air kencing . bhase yang pling sopan skit (water wiwi test) hah ! tang ujian air kencing tu aku tak lepas . makk aiihhh ! ishhh . bukan sbab aqu amek bnde yg bukanbukan keyh , tapi sebab darah kotor .. huh ? tak penah tau ponn sbelom ni . nasib baik aqu buad check up , kalaw tak smpai tua ponn aqu taktau .harihari aqu pegy buad water wiwi test. aduhh . takdir yg Allah dah tulis ntuk aqu , so nak buad mcm mane kan .. trime je lahh . harihari check ingatkan kan makin lame makin elok , rupe nye makin truk . so , leyla setia pada yg satu pon teman lahh aqu pegi . tiaptiap pagi die bgun awal smate-mate nak teman aqu pegy checkup, TRIMAS leyla. jasa mu akan dikenang .(padahal die nak tengok mamat yg dekat makmal tu) haha :DD. tige hari sbelum aqu nak pegy daftar study, aqu pegy check for the last time sbb leyla pon dah nak blah pegi perak (die study kat sane skarang) nanti takde sape nak tman aqu plak, doktor suroh aqu jmpe pakar . hampeh btol . truk sangat ker huh ? die  suro aqu buad appointment dengan doktor pakar . so, aqu buad n bulan 2 ni tarikh appointment aqu . lambat lagi kan . legaa . tak payah dah nak kene pegi klinik harihari n bangun awal harihari. tapi aqu akan still teringat pasal incident ni. tak bolehh lupe dokk ! ahah . akhir kate : ALLAH SENTIASA MENGUJI HAMBANYA.



~the end~

Wednesday, January 19, 2011

jimat ? huh ! nonsense !

warghhh . mcm mane nak jimat ni ..! aqu da ptus ase nak study dkat sini . Rase macam nak MATI bile pikir pasal makan . tak tentu hala laa hidup kat asrama ni . 

Blog aqu yang sbelum ni aqu de cite pasal duit yg aqu dapat kan ? bayangkan lah duet tu aqu da gne smpai tnggal RM200 je dlam account aqu . MASYAALLAH ! mane pegy lha duit aqu tu . boros nye aqu .! huh . da susah baru nak menggelabah .. aqu nak try mintak kat bpak aqu  tapi aqu nak ckap ape? takkan nak ckap duit dah abes . ? mati aqu mcm ni . hishh . aqu da bli meggi sbb nak jimat pnye pasal . tapi aqu tak penah sentuh meggi tu pun . aqu mesti kene makan nasi jugakk !! aqu penah cube taknak makan tapi nafsu aqu ni nafsu jenis ape ntah .. ish3 .

 Aqu pun mcm org lain jugakk . nak enjoy . takkan nak dduk 24jam je dkat hostel . sedih nye. macam ni ke hidup dekat asrama ? kalaw aqu tawu aqu nak susah mcm ni baik aqu tolak tawaran cont. study kat sini . tpi nak buad cmne en . Dah dpat cont study dekat2 , parents aqu plak suroh pegy jauh2. bile pegi jaoh2 mcm ni lah jadik nye . aqu dah ckap aqu TAKNAK study kat sini . Kos yg aqu tengah study ni pon aqu tak berape nak minat . Dengar cerite plak ade lha desa-desus yg ckap kos aqu tak di iktiraf start 2012 . mak Aihh ! rugi lah aqu . Dah belaja smpai nak dekat 2 tahun langsung tak dapat ape . Perlu ke aqu tuka kampus ? perlu ke aqu tuka kos ? boleh ker aqu jimat ? huh! pening bile pikr msalah ni . 

dah lah duit pinjaman aqu tak apply lagi . ermm . Raye cine ni mcm mane lah aqu nak blik . dengan duit takde . Parents aqu nak bagi ke duit belanja nnti ? harap2 bagi lah . Hidup aqu mnyusah kan mak bpak aqu je . tu lah . mase kecik taknak belajar berjimat . dah besar mnyusah kan org . So sape yg dah ade anak nanti ajar lah anak korang berjimat . Bile aqu dah ade anak aqu pon nak suroh anak2 aqu berjimat .

P/s :  Melentur buluh biarlah dari rebungnya .

~the end~



Sunday, January 9, 2011

yeaay ! :DD akhirnya .

woaa . aqu epy gileee.. tersangat lah gilee . hee~ actually , duet RM 800 aqu da dpat . hehe . lame aqu tnggu duet tu . dah lha tengah kering . nak mkan pun gne duet yang parents aku bagi . bile member2 beli barang aku tengok je lha . tapi skang ni member bli brang , aku pon nak bli jugakk . wee~ "tapi mak aku kate jimat-jimat la sikit " ehe . akan ditunaikan . blaa laa laa laa . urm . dpat je duet tu aqu trus gy megamall kat kuantan . ahah . ta hingat dunie . tu baru je RM 800 . kalaw de RM10,000 dalam tangan aku rase dah tak balik hostel dah . :DD Actually aku pegi megamall tu nak bli kasot n baju utk pegi kelas . tapi semua mahal-mahal . bajet lari dokkk !
hurm , duit mmg tak boleh ade dalam poket , so aku pegi buad rambut . HAHA :DD . mula-mula ingat nak
cut-wash-style je .. tapi dah mengarot-ngarot . macam-macam aku buad kat rambut ni tapi tengok macam same je . urm . burn RM*00.00 macam tu je . aduyy . "kaw ni membazer lah amar"..haih . tapi takpe .. aku redha .. urm . pastu member-member aku ajak pegi tengok wayang , cite Hantu Kak Limah Balik Kampung tapi cite tu start lambat sangat la . so melepas aku nak tgk cite tu . last-last aku ikot dorang pegy Teluk Cempedak . GREAT ! best sgt pegi sane . lagi-lagi ngan member . hahak .
tapi sekejap je lah aku pegi . takot tertinggal bas nak balik muadzam . :((

hepy, hepy jugak . kat dalam otak aku mase tu dah pikir pasal tutorial IT , forum BI , public speaking n assignment math . YA ALLAH ! baru skit je tu . tak tau la mcm mane sem 2 nanti . tah-tah bertimbun .
so , jgan la tiru pangai aku . ta sehad untuk ketumbuhan akal fikiran . haha .










                                                         ~the end~

Wednesday, January 5, 2011

akuKuatBerangan :DD

naaa. this is my second blog . hehe . skang bia aku cite pasal aku yang suke berangan . semue orang ade angan-angan n semua orang pernah berangan rite ? hurm.aku selalu pikir , ble besar nanti macamane la life aku . kdang-kadang aku senyum n gelak sesoang ble pikir pasal my future life even aku xtau .huhu. Actually , aku nak jadi steward . Alaaa .. steward la . pramugara ...tu lha citecite aku mase skolah menengah dlu. (ceh . macam dah lme brenti skolah sedangkan bru stahun habis belajar kat sekolah menengah) .



ish .. kalau aku dpat jdi pramugara kan best . boleh naek kapal terbang mcam gambar yang kat atas ni. tapi ape la daye aku. result pun cukup-cukup makan. aku pernah apply kolej penerbangan tapi kan surat tawaran tak sampai-sampai . pelik benar . kenapa eyh ? aku tak hensem ke ? hehe . hurm maybe aku tak cukup tinggi kot . grrrrr~~~.aku minat jadi pramugara sebab gaji lumayan.pastu bleh melancong free. bleh la aku bli rumah   macam niii...

haaaa..AMEK KAU ! besar tak rumah ni ? besar kan .. hee~best nye kalau dpat umah macam ni . kalau aku dpat rumah ni aku nak ajak semua orang yang aku knal stay dekat sini . aku takot la duduk sorang-sorang . rumah besar kalau tak meriah tak gune jugak . dekat rumah ni aku nak sediakan satu bilik karoke (VIP) , satu bilik untuk watch muvee , satu bilik untuk makanan segera , satu bilik untuk jamming , beberapa buah bilik untuk aku n semua orang yg nak stay dgn aku. (yang pling penting blik aku mesti besar) WOW ! great ..
untung nye sape yang berduit . macam-macam boleh beli. tapi ni angan-angan je . takkan jadi knyataan sebab aku bkan la pramugara . tapi bakal PROGRAMMER.. h0h0 . 
-
perghh . ni lah kerete idaman aku . LOVE YAWW ! aku teringin sangat nak bawak kete ni . kalau aku namapak kete ni bile keluar dengan member-member , aku la orang pertama cop n mengiktirafkan yang kerete tu bkan ahmad albab yang punya . tapi aku lah yang punya . aku pun tak tau kenapa aku suke sangat kerete ni . bagi aku kerete ni nampak moden skit la. mmg la bnyak lagi kerete yang nampak moden tapi hati orang kan lain-lain . ske hati aku la nak suke kerete pape pon . hehe . jgn mara haaa . :PP . kalau dengan kawan-kawan aku kan , kitoang suke gak berangan . aku , reanna , meymey , n amy . aku pernah tepikir nak ambik kos photografi kalau xdpat jadi pramugara , so bile dah graduate aku nak bukak kedai gambar . bkan mcam kedai gambar yang dah sedia ada sekarang . aku nak buad lain dari yang lain . reanna pulak nak jadi bisnes woman n sekarang die tengah belajar abaout that course . meymey pulak nak ikot jejak ibu die . die nak jadi tukang jahit baju yang terkenal . mcm orang putih selalu dok sebut tu "designer".. amy nak ikot jejak reanna jugak . nak jadi bisnes woman la kate kan . so kitoang pun tepikir nak jadi bisnes partner . Kitoang nak beli tanah n bina sebuah bangunan yang "high class" (baik punyee) untuk bisnes kitoang . nak tau x ape bisnes yang kitoang nak buad ? haaa. kitoang plan nak buad bisnes untuk bakal pengantin . selalu nye kalau orang nak kahwin mesti pegy survey macam-macam bende rite ? so kitoang nak bergabung macam stacy n adam . hehe . care nak berurusan dengan kitoang senang je . xsusah pon . 
-jumpa reanna or amy n bg tau ape yang korang nak buad mse majlis perkahwinan korang .
-pastu kalau semue dah stuju jgn lupe plak bayar deposit . xmhal . murah jee. 
-lepas tu pegi office meymey discuss pasal baju ape yang korang nak pkai mase wedding tu . meymey design baikk punye .
-lepas dah settle dgan meymey , pegi jumpa aku pulak . haa . kalau kawen mesti nak ada kenangan kan ? so aku boleh snap pic korang . hehe . 

kalau la kitoang berjaya buad semua ni , kitoang plan nak beli kerete mini cooper sorang satu .. pastu make-up skit n pegy konvoi ramai-ramai . YA ALLAH ! hebad nye .
tapi boleh ke semua ni jadi kenyataan ? boleh je kalau seseorang tu pegang prinsip capai sesuatu bende tu sehingga dpat .

~the end~

p/s : gambar diatas takde kaitan dengan sesiapa . hanyalah hiasan semata-mata :DD

Tuesday, January 4, 2011



knoe me ? dunno rite . by the way aqu baru je nk cube create blog . first of all biar la aku knal kan dri aku .
as well as u knoe , bia la korang knal aku with AMMAR ANUAR. now i'm 18 and aku student . nk di ringkas kan cerita , aku senang nak berkawan tapi susah nak bekenalan . ^.^ those yg knal aku tahu perangai aku mcam mane . so yang tak tau ,i'll lets u knoe .

-aku tak suke orang yang suke ckap lebih tapi habuk pun tak ade . 
-aku tak suke orang overacting . 
-aku tak suke orang sendawa dpan aku .
-aku tak suke orang yang merendah-rendah kan apa yang orang tu ada .

-aku suke bile orang selalu ambik berat pasal aku . :P
-aku suke bile orang suke prangai n care aku berkawan .
-aku suke bile reanna ajak aku merambu plus karoke . love yaww ! 
-aku suke bile nak dress up . reanna boleh ajar care nak dress .. :DD


FAVOURITE : karoke , merambu dgan motor , begadoh dengan kembar aku , tengok tv , makan , online ,
                        shopping n etc :P
ahah ! lupe plak .. aku stay dekat selayang baru and aku bekas pelajar sekolah tinggi selayang baru ..(mcm student dlam komik manga pulak .. h0h0)



actually aku ade twins . aku selalu gadoh dgn die . even hal kecik pun kitorang boleh gdoh. tapi best bile kitoang gadoh . time kecik-kecik dlu kalaw gaduh , die nanges aku pun nanges skali . hehe . pic kat atas ni mase pegy OU dengan reanna,ijad,adi, and amir . baju yang amir pkai tu aku pnye n baju yang aku pakai tu die pnye . kdang-kdang kitoang slalu gado psal bju. aku mlas nk bg die pnjam bju aku . naty die bkan nye nk basoh . die lempar je kat dlam bakul . HATE IT !.. tapi aritu dye rilex je .. HAHA :D

ahaa .. ni lha REANNA yang aku selalu dok sebot tu . huhu . die ni kawan baek aku since form 3 lagi . smpai skang kitorang contack n aku eppy ble mmber ngan die . mse form 1 n form 2 dlu kitoang selalu gadoh . mse tu die ade group die n aku ade group aku sniri . group aku pikir yang die n group-group die budak liar .. mmg kitoang slalu gado arr time tu . pastu mse form 3 aku tak expect satu kelas dgn die .. since dari situ kitoang jdi member smpai rapat sangat-sangat. kalaw merambu aku selalu ajak die . kadang-kadang smpai pagi bute baru kitoang blik. aku ingat lagi mse form 3 kitoang bru je pegang moto..konon-konon nak pegi shopping kompleks dekat SELAYANG MALL naik motor. biase la budak baru nak up kan .. tak sampai lagi kat selayang mall tu kitoang dah kne kejar polis . mmg klaka gile time tu . kalaw bleh rakam incident mase tu mmg tak tido malam la korg jwab nye sbb kelaka sangat-sangat. lagi2 muka kitorang mase kene kejar polis tu dah mcm ape ntah . HAHA :DD . now kitoang dah grow up .. hehe .
                                                                    AMIZATUL AIDA
INTAN ZULAIKHA
SITI NURHIDAYAH

haa .. ni lha member aku . urm mesty korang tertanye-tanye npe mmber aku sume pompuan . actually aku snang bile kawan ngan dorang . aku ade member laki tapi xberapa nak ngam sangat lha . dengan dorang ni pon aku selalu gak merambu . hehe . AMY , korang tengok mcam ayu je tapi rock gile . kalaw die bwak moto habes terbang helmet-helmet . aku kenal die since reanna ajak aku lepak ngan die mse form 5 . last-last kitoang jdi rapat . INTAN and DAYAH aku kenal mase form 3 . dorang semue ni bijak-bijak belaka .. sampai tang aku hancoss. kalau aku ade masalah aku mesti bagitau intan . dayah aku xkan bagi tau sebab die duduk jaoh sangat . hehe . aku selese member dengan dorang ni sbb kepala otak dorang same mcm mcam kepala otak aku . kire nye boleh ngam la.. 
so the best word that i will say for my friends is SAYANG KETATKETAT kat korang .
last word : biar ramai kawan jangan ramai lawan :P 
~the end~