THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, December 21, 2011

1st GiveAway Lily Butterfly by Miss Wandalaara


WELL HELLO BLOGGERS, HEY READERS :)

This is my FirstTime join this segment maybe . 

I've been tag by SIS UMMI_NORSEHA.

sekarang giliran aku untuk tag orang pulak :)

so aku nak tag :



p/s : sape nak join just click banner dekat atas :)
I wish I can get the perfume . aww !
Thank you <3

Monday, December 12, 2011

my bad result :(

hey readers .

Aku dah jangka pointer aku mesti menurun utk semesta ni.
just see my bad result [click here].
sem ni, result aku cukup-cukup makan je .
banyak subjek yang hampir gagal .
But Alhamdulillah I passed all the subject.
No wonder lah if the result that I get is not satisfy me 
sebab aku memang tak pernah rasa nak belajar masa tu.
apa yang aku tau enjoy je . hurm .
Esok nak exam , harini baru nak baca membaca . 
But its okay . Aku redha je .
Kalau kita berusaha sikit , hasilnya pun sikit lah .
So , After this I'll try make more effort .
I just feel sad with [ Arif ]
how come he failed one of the subjects whereas dia belajar.
But its okay . At least he try to do the best for the exam .

Thanks for reading :)




Sunday, December 4, 2011

Boleh tak Nak jadi Penyanyi ?

Hey readers .

Tengah selsema ni .
Tiba-tiba je boleh selsema .
Gatal-gatal hidung laa . Tolong garukan boleh >.<
Eyh, kuantan banjirkan ? pheww dasyatt . Dekat kajang pun banjir.
Al-maklum la musim hujan sekarang.
Okay, Stop meleweh . And start with entry yang mengarut.
HAHA . mengarutkan kalau aku ni nak jadi penyanyi .
Aku dah la tak reti menyanyi . Nyanyi kat karoke pun , tempo lintang pukang .
Macam mana nak nyanyi without TV . 
Tapi aku tak kira . Aku nak berangan jugakk . wekk ;p
aku tengok dekat youtube orang main gitar sambil menyanyi rasa macam teringin nak buad jugak.
tapi main gitar pun aku tak reti :( Puas belajar dengan member and kembar aku .
Satu lagu pun aku tak khatam ..Tangan tak bedung kot . 
Pastu , aku tengok artis-artis menyanyi atas stage macam best je . 
Nyanyi sorang-2 pastu audience terpekik ramai-ramai. 
Tapi yang tak best je kalau video yang kita nyanyi ada orang komen mengarut-ngarut .
macam dalam youtube tu . Banding-bandingkan suara orang tu , suara orang ni.
Pastu gaduh sebab yang sorang kate lagu ni best , yang sorang lagi kate tak best.
haihh . jauh jugak aku pikir. tapi memang betul pun kan :)
ade lagi ni , aku teringin nak naik atas stage bila orang umum
Anugerah Penyanyi Paling Popular (20**) jatuh kepada Ammar Anuar ..
Pastu aku naik pentas sambil ada bunyik lagu aku sendiri.
And then aku bagi speech depan audience and segala VIP yang ada.
"Hooye hooye .. time kasih dekat mama and abah yang banyak menyokong karier saya , 
kawan-kawan yang banyak membantu saya , dan Rakan-rakan media . Time kasih jugak dekat semua peminat-peminat saya (semua orang dok tepuk tangan sambil jerit nama aku) dan yang paling penting kepada semua fans club Ammar Zoners kerana tanpa anda siapalah saya. Ehh, dia sengaja bagi lama ke ape" (aku pun gelak macam taknak gelak)..."

kan best kalau macam tu.  lepas tu , friend list aku dekat facebook komfem cecah ratus ribu riban .  bila aku updates status dekat facebook komfem ramai yang akan like status aku eventhough status aku "Alamak, terkentut pulak masa atas stage tadi"....
Then , dekat twitter mesti rmai yang follow aku . siap twitt aku "@ammaranuar Ehh , lepas ni u buad show kat mane?" Dekat blog pulak komfem ramai yang follow cerita aku. hehe

Dah meleweh-leweh dah angan-angan aku . sebelum meleweh lagi teruk better aku stop . hehe .
ouchh ! by the way , cerita kat atas just for fun and angan-angan ;p . cerita seorang hamba lah katakan :)
Last but not least ,  kejayaan seseorang bermula dengan angan-angan .

Ni muka yang berangan nak jadi penyanyi ;p

perfom masa malam sekamsis bersama 
Politeknik Muadzam Shah, Pahang
Lagu : Sepi sekuntum Mawar Merah

Thank you for readings :)




Friday, December 2, 2011

Thanks Mr Bob :)

Hello readers.
mood malam ni feels macam nak buad entry banyak-banyak.
maybe sebab bosan kot . 

First of all, i would like to give my deepest thanks to MR BOB thats make every effort to create my blog headers. Looks my headers now. Actually there has 5 headers that create by him but i choose this to be my headers cause it's look more interesting than others :) I don't know if there has a problem with my choices . so just lets you to determine which is okay by click this link .

THANKS FOR READING :)

Wednesday, November 30, 2011

Ammar Anuar dapat warning letter ? ouch

hey readers :)
Tengah free nak berblog . 
Baru-baru ni aku ada dapat warning letter dari poli .
Baru je berape hari yang lepas .
First Ariff  mesej tanya aqu dapat tak surat dari poli . dah komfem-2 lahh aku ckap tak .
Suddenly cousin aku datang bagi surat . so, i guest surat tu dari poli . 
bila tengok dekat envelop surat pun aku dah tau ni warning letter.
dekat envelop tu je dah tulis "KEPADA PENJAGA". grand arr poli ni ;)
then, bila bukak surat tu , aku macam nak taknak terkejut . haha
tajuk surat tu 
KESALAHAN TATATERTIB : GAGAL MENGHADIRI POGRAM ANJURAN POLITEKNIK.
so, readers baca sendiri laa . patut ke tak patut nama tajuk surat ni ? 
apa yang aku boleh describe pasal surat ni just annoying letter . 
thats all.
Kenape annoying ? 
okay , meh aku cakap sebab apa mengarut surat ni .
Kalau ikutkan kepala otak orang yang buat surat ni, die tak berfikir secara waras .
yang dia tau nak hentam students je . 
First, annoying sebab tajuk surat ni kesalahan tatatertib.
what i'm doing sampai dicharge kesalahan tatatertib? 
Ape istilah kesalahan tatatertib bagi dorang?
am i bad student ? aku merogol ke? gangguan seksual ? oh no!
do i make chaos in polytechnic? no rite?
do i talk against lecturer? absolutely NO !
tolong pahamkan kat situ .
ok, aku admit aku memang ada buad salah. 
aku just tak pergi pogram mahasiswa cemerlang tu je . 
so ape sebab dia tulis dekat surat sampai macam tu.
Yang aku tak tahan nak gelaknya sebab tajuk dia , 
"GAGAL MENGHADIRI POGRAM ANJURAN POLITEKNIK"
looks reader . looks and please laugh for the tittle. 
its really annoying . aku tak pergi pogram dia pon nak bagi tau parents ke ?
perlu ke bagi tau parents ? hello , are we in SEKOLAH MENENGAH ? 
like of course I'm not students of sekolah menengah!
kenapa dilayan sampai macam tu sekali?
sekarang ni ape motif dia post surat tu ?
nak bagi tau mak bapak dah memang sure .
selain dari motif tu ?
ouchh , atau sebab nak malukan students depan mak bapak and then nak suruh parents kecewa ?
oh , sorry lahh . memang ada parents yang kecewa but ada parents yg kata 
"BODOHNYA SURAT NI, TAK PROFESIONAL LANGSUNG".
aku bukan cakap kosong . budak kelas aku pun ade dapat surat ni tapi bila sampai 
kat tangan bapak dia , tong sampah jugak jadi tempat tinggal surat tu.
orang yg buad surat ni atau orang yg memerintahkan surat ni dikeluarkan sepatutnya
fikir lah panjang sikit . kalau ye pon nak hantar surat fikir lah dulu.
kenapa la dia post surat ni. kalau betul-betul sampai dekat tangan parents takpe.
tapi kalau surat ni sampai kat tangan students sendiri , memang tak lah parents nak baca.
komfem surat tu students bakar , tak pun simpan dalam tong sampah .
tapi aku lain , surat tu aku simpan baik-baik kat atas almari .
tinggal nak beli frame je nanti . nak gantung dekat hall rumah .
hew hew hew.
bukan bangga tapi cara nak memboikot . 
Last but not least, aku students biasa , tak mampu nak
halang kuasa orang yang berjawatan :)

p/s : ini hanya luahan seorang hamba bergelar pelajar.
semua orang berhak meluahkan :) 

thanks for reading .


Monday, November 28, 2011

semesta two is over ;)

hey readers . 
Lama jugak tak update blog . Lately aku terlampau malas !
malas nak buad bagai-bagai . Disebabkan harini aku dah TERjengah blog sendiri 

so aku terase macam nak update blog . haha . 
Aku baru je habis semesta dua and now tengah semesta break.

Rasa bahagia jugak bila dapat cuti tapi bila dah cuti bosan pulak .
Takpe lah . cuti pun 3minggu je . pejam celik pejam celik komfem rasa kejap je cuti.
Apa yang penting , aku tak sabar nak tunggu sem 3. Haha .
Banyak benda yang buad aku tak sabar expecially DUIT PTPTN !
HaaHaa . tu komfem ramai student yang tak sabar . bhaaha ..
Terpanjang pulak dekat intro .

Actually , apa yang aku nak story mory kat sini pasal Final exam.
ahah . Final exam sem dua ni rasa macam apa tah . 
aku rasa pointer aku semesta ni teruk ! down gila !
Some subject yang aku belajar such C++ and Operating System memang tak boleh pegii .
Students IT tau lah subjek tu . bagi yang taktau just buat-buat tau je lah okay ;)
Dah la carry mark utk subjek C++ aku rendah . sepatutnya masa final exam aku kena pulun 
tapi besok nak exam, harini aku boleh bantai layan cerita hindustan.
Tiap kali before paper mesti ade je benda aku nak buad . 
Sem 2 ni aku ada 4 paper yang masuk Final . 
First paper Computer Organisation. Besok nya nak exam , aku dengan Ariff (nanti tgk lah gambar dia)
tengok cite khabil kushi khabil gham while mulut gatal kunyah captain munch . tengok sampai meleleh air mata . HaaHaa . Time tu siang . so dalam kepala otak fikir , "ALA , MALAM BOLEH BACA" .  
then, bila dah malam letrik pulak tak ada ! memang kaw-kaw students kecoh . Masa tu lahh dia nak blackout.
siang-siang taknak pulak blackout ! Masa blackout tu la hidayah aku sampai . Aku amik nota yang aku buad , and then baca while kepale otak try menghafal . Alhamdulillah dapat jugak aku hafal even sikit .
Tu pun tak boleh nak hafal banyak sebab ada je instruption mengganggu ketenteraman awam expecially Ariff. 
Dia ajak aku lepak cafe lahh , lepak dekat tasik bagaii . haha . Salah kan dia pulak . Sedangkan hati berbunga-bunga nak ikot masa tu . Rasa best pulak jalan dalam gelap pastu cite pasal Hantu . haha
Yang tak boleh blah Si ariff kena Terajang sebab Gatal nak buat aku terkejut. Nasib baik muka dia tak ada pape . Lama jugak lah blackout kat poli tu . sampai naik hantu bebudak kamsis laki . Siap baling mercun bagai . Nasib tak ada warden . And then dalam pukul 2 pagi baru ada letrik. So aku ni kan jenis pemalas .
bila letrik tak ada rajin , bila dah ada aku boleh bantai tido . Nikmatnya masa tu . memang tak risau langsung pasal exam . besoknya bangun, tengok nota ala kadar and then masuk dewan exam dengan bahagia . 
Bila jawab exam , muka macam orang taktau pape. Pengajaran buad students lain , belajar lah before nak exam. haha . Tak habis lagi ni story aku. Sabar jap, jauh lagi nak jalan . 
Habis je exam tu , macam biasalah . mesti ada yang tanye soalan ni,
"EH , KAU BOLEH JAWAB KE?" komfem punye . Memang susah lah cite die kalau tak buad revision . lagi-lagi orang macam aku . punahh ! Ok settle first paper . So , for the next paper - Days 2,
paper Pogramming fundamental (not sure) dah lupa lahh name subjek tu . HAHA . you see . Baru je bape hari semesta break, habis lupa semua ! punahh ! what ever lahh . Apa yang penting, sebab nak jawab paper tu aku kena halau by enCik Shidi a.k.a enCikbongkak ! Dia sorang je lecturer yang hairan dengan seluar aku . lecturer lain tak heran pun dengan seluar aku . tapi time die jaga dewan exam tu , OVER sangat! pheww . nasib baik ada geng yang kena halau . haha . kalau tak aku sorang je yang malu . tapi aku still malu sebab aku kena kena halau balik depan student lain :( . aku malu sangat time tu . Sedangkan aku pakai Slack but slack tu macam skinny and bukannya jeans ! Kalau ye pon nak tunjuk yang awak tu berjawatan jangan la over sangat . Nak bagi orang tau yang dia berjawatan lettew . ape salahnya street to the point je such 
"AKU NI ADA JAWATAN TAW"....... OK STOP THERE! Actually before paper ni lagi la.. aku just tengok lab coding and then tutup . selak dua tiga helai and then tutup. Bukak lab exercise and then tutup . 
macam taktau apa yang nak belajar . dalam hati dah redha dah nak jawab besok . lantak pii lah kelua ape pon . . tapi ada hikmah bila aku kena halau tu ;p Dah lah masuk dewan exam lambat sbb gie tukar seluar. bawak toyol pon tak guna sebab apa yang aku copy langsung tak keluar . and aku tak boleh nak bawak keluar toyol tu sebab aku duduk depan sekali . depan aku meja lecturer. memang tak lah nak meniru cite die .
Dekat masa nak habis tu ,ada lah Cik ni baik hati . Siap tanya aku lagi nak markah tak . aku pon iyekan aje la . pung pang pung pang ,settle semua ! Aku main jawab je semua soalan . tah betul tah tidak ! Redha je lah .
Habis pasal paper yang kedua. About paper yang ketiga pulak aku ada gab seminggu lepas paper yang kedua. One week break aku balik KL sbb nak settle kes aku . kalau dah balik rumah memang komfem seratus peratus aku tak sentuh buku . bawak balik nota je lebih . tapi harammm tak baca . Tiap-tiap hari balik pukuldua tiga pagi . hish ! ape nak jadi tah ! paper yg ketiga math je . haha . MATH JE ? tak boleh blah ;p
parok laa aku nak jawab exam tu . paper math ni aku ada jugak belajar sikit-sikit . aku belajar topic yang aku target je . tapi masa exam, instruction suruh pilih 4 dari 6 soalan . tapi enam-enam aku jawab . haha . tu pon ada setern part of the quesstion yang aku tak jawab . yang aku tak tau , tak penah belajar and tak penah nak tau tu aku tak jawab la. banyak jugak soalan aku tinggal . ;p macam biasa lah , REDHA je ;) 
Last paper is Operating System . paper ni aku admit yang taktau ape langsung . 
disebabkan taktau ape , aku dengan segala hormatnya menjemput toyol-toyol bagi memeriahkan majlis .
tebal jugak lahh toyol dalam poket . asal nak selak cari jawapan je tangan aku mesti menggeletar . mane tak menggeletarnye, nak buad jahat memang gitu tangan aku ni . Aku risau je toyol tu kena tiup angin . kalau tak punahh aku . toyol yang aku bawak ni pun skit je jawapan dia . sedih betul aku . pape pon redha je lah dengan result yang nak keluar nanti . hope takde yang kena repeat . hew hew hew . okay lahh ;)
sebelum tangan hempas laptop baik aku end story . 

before that , ni haa dia Ariff 


Thanks yeahh for reading ;)


Thursday, November 3, 2011

Malam Anugerah Sejuta Bintang.

hello readers ;)

Sekarang dekat rumah .
baru selesa nak berbelog ;)

so, ni entry yang aku nak cerita bila sampai rumah .
MALAM ANUGERAH SEJUTA BINTANG!
baru berape hari je pogram ni di langsungkan .
Tema pogram ni merah,hitam and putih.
apa yang aku nak cerita , its was great .
dengar nama pogram pun rasa mcam pheww . semarttt !
but i feel a little bit dissapointed with this pogram.
ade sesetengah kerja ,last-last minit baru nak buat such as penukaran mc majlis.
memang aku terkejut bila ada yang suggest aku jadi mc .
pheww , aku dah lah tak reti nak bercakap .
but its does not the doesn't matter . just accept it with a sense of responsibility .
Overall for the pogram, HANCUR !
bukannya apa, kerja last-last minit . and then banyak tak perfect .
last sem better than this sem . bukan aku sorang je yang cakap macam ni .
ramai lagi yang cakap. ok . taknak pertikaikan lagi .
its okeyh , as well as we try for our best.
just nak kongsi ape yang menarik pasal pogram ni .
Malam Anugerah Sejuta Bintang awarded about 11 awards to those who qualify to get it ;)
antaranya 
--> Anugerah kepimpinan terbaik (lelaki and perempuan)
--> Anugerah  Pengarah
--> Anugerah Imam Muda
--> Anugerah Blok tercantik
--> Anugerah Bilik tercantik
--> Anugerah pelajar paling skema
--> Anugerah penyapu
--> Anugerah Kelab paling aktif 
--> Anugerah Atlet Terbaik
--> Anugerah Futsal (lelaki and perempuan)

Eventhough there's have some awards looks annoying but its wa fun .
Dalam banyak-banyak anugerah ni , dengan bangganya aku bagitau yang 
dua anugerah aku dapat . bukan aku je , but semua yang terlibat . hehe
that is Anugerah Futsal lelaki with my PES team and Anugerah Kelab aktif (KKK) kesenian dan kebudayaan.
Rasa bangga jugak tapi masa tu bukan aku yang amik hamper and award sebab aku sendiri yang announce award for anugerah kelab aktif. haha. Aku dengan budak kelas aku (Bella) jadi mc . memang harok . taktau nak cakap ape . terkial-kial kat atas stage. its okeyh . yang tak boleh blahh , part aku nyanyi ! HANCUR !
buat rosak majlis je ! ;( masa rehearsel okay pulak ! hish . nasib baik ade coach aku and ade budak camera man tu tolong aku nyanyi ikot tempo . haha ;D memang dari azali tempo aku selalu hancur . bagi lah lagu ape pun . ;D 

yang tak bestnya masa cabutan bertuah . sepatutnya kena bagi hadiah cekat 25 nombor yang bertuah . 
tapi bila panggil nombor je , majoriti takde yang dapat nombor bertuah. terlampau banyak sangat nombor sampai sebut nombor takde orang datang ambik hadiah . last-last , main sebut je nombor and then baru ade yang amik hadiah . tu pun melampau-lampau jugak . bila dah main sebut je nombor , terlebih-lebih pulak orang datang amik hadiah . papepun , pogram tu dah habis . so takyah banyak cite sangat lah. 
usha jeh gambar-gambar ni . enjoy its ;)


masa tengah menyanyi . 
thanks lahh kat sape yg bagi bunga tu . haha

mc . #serabut


with Acik Fikri

with Ulat Beluncas

Thanks for reading ;)

Tuesday, October 25, 2011

Love Story AmmarAnuar

hello readers ;)

hujan-hujan ni seronok kalau dapat tidur ;)
lately dah jarang aku nak update blog .
maybe disebabkan kurang bahan nak buad cerita and
maybe aku yang dah malas nak menaip .
tapi harini , eventhough aku mengantuk sangat-sangat dah ni ,
aku still nak updates.

berbekalkan air batu campur, pintu depan terbongkang , and tv terbukak,
aku start cerita with cerita cinta ammaranuar.

personally , it's hard for me to make a love .
dear readers , you must believe this that i'm a loyal man ;)
aku susah nak suka dekat orang lain kalau aku dah ada someone dalam hidup aku .
maybe , sesetengah orang macam aku and sesetengah lagi bukan macam aku .
Sepanjang aku couple , tak mungkin aku tak pernah buat silap .
Banyak salah aku daripada salah ex-couple aku .

look for my personality , as matter of course i'm not interesting to others .
aku tak sehensem mane . pakej pun tak ada ;)

bagi aku , biarlah dia tak hensem/cantik , tak tinggi/pendek , putih/hitam , etc , etc
as long as dia setia tu pun dah memadai .

directly , sepanjang hidup aku for 19 years, aku pernah couple dengan tiga orang je .
maybe tak perlu nak diibangga kan .
First couple aku , orang perlis .
sepanjang aku couple dengan dia , only two times we've met .
semuanya sebab jauh ,then dia and aku pun sekolah lagi masa tu.
setahun aku couple dengan dia (since form 5).
last-last break up . semuanya salah aku .
aku admit , sepatutnya aku hantar mesej tu dekat orang lain but
"ter"sent dekat dia . so , ribut taufan semua datang and then melingkup .
bagi aku , die tak lah "se"special mane pun .
so biarkan je lah . nak touching kau punya pasal lah .
Seconds couple, orang JB .
sebab mesej dengan dia lah buat kantoi .
aku couple dengan dia for 6 month maybe.
dia ni lah couple aku paling best .
dia tak macam orang lain .
die jujur . dia caring . bla bla bla bla etc . etc.
dia suka menyanyi . macam aku . hee . 
tapi yang buat aku tak suka dengan perangai dia bila panas baran dia datang .
aku dia buat macam kawan . die lenting sana sini .
salah sikit nak maki. and then kalau dia dah bosan , dia cari point nak break .
dia dah ade dah pakej yang aku nak . tapi tu lah . pakej yang macam tu , aku tak berape
nak gemar ;D 
dia pernah tuduh aku ade orang tu , ade orang ni . tapi aku still sayang die .
dia kata die menyesal kenal dengan aku . but aku still contack dia sampai harini .
aku tak pernah menyesal kenal dengan dia . Semalam (25/10) dia mesej aku .
die kate rindu nak dengar suara aku . aku terpaksa berpura-pura benci dia sedangkan hati
aku still sayangkan dia ;(
panjang pulak dah cite pasal dia . ~skip~
third couple , budak pahang . 
aku kenal lepas aku break dengan yang kedua . 
masa ni baru dua minggu couple dengan dia , aku dah kena pergi PLKN .
ssepanjang dua minggu tu , die asyik bagi aku dengar lagu erra fazira-yang terindah hanya sementara 
dengan lagu yank-wali band jeh .
dia selalu dengar lagu tu . dia taknak jadi macam dalam lagu tu.
tapi dekat PLKN boleh pulak cikgu MOKHTAR pasang lagu ni .
sedih tak sedih lah aku . haram jadah .
dia sendiri kate die aku orang terakhir yang couple dengan dia .
die sendiri kate kalau aku dengan dia break satu hari nanti , dia takkan couple dengan orang lain .
takpe-takpe . aku percaye cakap dia .
sampai lah satu hari tu dia boleh bantai tersalah sent mesej .
die panggil aku "bie" sedangkan panggilan aku "sayang" . 
but , aku ignore jeh . maybe dia nak tukar selere panggil macam tu .
so biarkan je lah . sampai lah aku habis plkn , aku pergi jumpa dia .
first sekali jumpa dia , aku check henpon dia .
memang tak terkejut pulakkan aku . 
ade pulak mesej dye dengan orang lain bersayang-sayang bagai .
memang taklah aku nak percaya dia lepas tu . BOLEH BLAHH LAHH KAW !
sepanjang aku pergi PLKN tu , aku dah kena tipu bulat-bulat dengan dia .
2 bulan setengah aku kene tipu ! bayangkan , tak sakit pulak hati aku .
it's oke . lantak die lahh .
so sekarang aku SINGLE . 
aku nak couple lagi ? 
memang tak lah cerita dia ;)
maybe dah sampai seru nanti , aku couple lah kot ;)

untuk orang yang single macam aku ni , 
i prefer to choose this eulogy .
"segulung ijazah lebih bernilai dari seribu surat cinta"

last but not least , learn to be a faithfully .

thanks for reading .



Monday, October 17, 2011

memang TAK lah cerita dia ;)

well hello readers ;)
lama tak update blog . 
broadband pun dah terminated . 
tambah pulak dengan timetable pack . memang tak jadi apa dah sekarang ni .

fikir nak cuti sem je sekarang ni . cepat lahh masa berlalu ;)

directly,  hari jumaat haritu (14/10) aku kena pergi kem dekat pekan,pahang maybe . not sure lah tempat dia kat mane. for sure ,  kem kepimpinan . as well as you know , KEM ? memang TAK lah cerita dia ;)

aku lemau sikit bab-bab pergi kem ni . aku ada perasan notice and list name dekat board hostel utk student yang terlibat dengan kem tu . but aku ignore je . last-last "terseru" jugak nak pergi tengok list name tu . first time baca sorang-sorang, tak perasan lagi ada nama . so just says PADAN MUKA dekat student yg terlibat. 
second time baca dengan members "of the floor" , mampuihhhhhh ! time tengok sorang-sorang tak ada . time tengok ramai-ramai ada pulak . agak rabak ke apa mata aku ni ? PADAM MUKA aku balik kan ;)

fikir dah tak bleh lari dah . tapi nasib baik (15/10) saturday ada pogram mahasiswa cemerlang maybe dekat poli aku . Indirectly aku pun terlibat dengan pogram tu . then,boleh lah tarik nafas lega .
 huhhhhhh <----- camni gayanya ;D

so, boleh lah bagi alasan TAKNAK PERGI KEM .  yahoooooo.com .
dengan sukacitanya aku pun pergi lah jumpa YDP (yang dipertua perwakilan pelajar) cakap kat dia aku tak bleh join kem tu . lepas tu dia suruh cari orang gantikan tempat aku . but , aku dah try cari dengan kudrat yang ada , still not find ;) so just let the camp be . aku ignore je eventhought ada yang kate kena bagi surat tunjuk sebab lah bagai . memang TAK lah cerita dia ;) 

hari khamis (13/10) aku decide nak pergi pogram dekat poli aku ni je . dekat pun dekat .
dengar cite kalau pergi pogram tu dapat tambah carrymark ;) 
lepas tu dapat elaun 5RINGGIT sehari . #(dua hari je pun) .

pogram ni utk student-student yang terpilih je .
terpilih sebab carrymark operating system RENDAH !
ok follow yours flow . 
lets count . budak lelaki kelas aku lima orang . yang terpilih tiga orang .
yang pergi seorang . so berapa orang budak lelaki dalam kelas aku ?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
........................................................................................................

KHAIRI MUSA and FARID ANUWAR balik ! so aku sorang je lah yang mengadap pogram tu .
nasib baik ada ARIFF and BOB student DIP2 SECTION 1  . tak lah aku sorang-sorang . 
hari sabtu tu , pogram start pukul 8.00 pagi . aku dengan ariff datang pukul 9.30 sebab pergi makan dulu .
so bila dah masuk dewan besar , terus je nampak student lain tengah jadi macam pengikut ayah pin .
haha . jangan marah okay .  bukannya nye apa , masuk-masuk je dengar orang terpekik-pekik .
"AKULAH PANGLIMA PERKASA" #sambil ibu jari tunjuk kat dada , "AKU ARAH MERAKA KE BUKIT , MEREKA KE BUKIT" #sambil tangan kanan angkat ke atas .

PELIK TAK PELIK TAK ? 

kat situ aku dah gelak mengekek dah . 
macam apa dah pogram ni .
and then , dia tanya berapa ramai yang berani naik atas pentas .
orang pertama yang naik bob ! 
second , girls semesta satu dua orang .
lastly , semua orang naik . senang cite .

lepas jeh benda tu habis , 
ade pulak orang lain cakap-cakap .
dia briefing pasal pogram tu .
part yang ni aku tersentak macam nak rak !
pogram ni dah serupa macam kem .
cuma stay dekat hostel je . 
kalau kem mesti dalam khemah .
bila aku dengar dia cakap "SAYA TAKNAK LEPAS NI ADA YANG DATANG DUA TIGA KERAT , LEPAS TU DATANG IKUT SUKA HATI NAK DATANG PUKUL BERAPA. KALAU ADA YANG BUAT MACAM TU LAGI, SAYA AKAN DENDA" aku dah rasa lain dah sebab dia briefing pasal flow pogram tu sejibik macam flow dekat kem ! 

macam biasa lah . KEM ? memang tak lah cerita dia ;)

so aku dengan ariff decide nak CABUTTTTTT
ingat nak cabut time makan pagi memandangkan jam masa tu pukul 10 lebih .
konon-konon dalam otak , makan pagi dekat cafe . boleh lah cabutt .
tapi its evidently wrong ;) boleh pulak makanan ada dekat dewan besar . nasib baik dekat pintu depan .
masa orang tengah kerumun nak ambik makanan tu , masa tu lah aku cabut dengan ariff .
puas lari sampai sesat dekat bangunan mekanikal . haha
nasib baik bangunan tu kosong . so takde orang nak syak .

and then sampai jugak dekat beloved hostel with safely . haha 
tukar baju bagai tetibe ariff ajak pergi swimming pool . 
MEMANG NAK LAH CERITA DIA KAN ;)
pergi punya pergi , pool tu dah nak tutup sebab yg jaga pool tu nak rehat .
masa tu dah pukul 12 . memang hampeh . penat jalan dari hostel .
tapi takpe . sebab nak swimming sanggup tunggu sampai pukul tiga .  
pergi bandar muadzam , makan-makan sampai pukul 3 suku and then balik terus gie pool .
siap bawak bola tampar lagi . hwa hwa hwa ;D

lepas je dari mandi bagai , aku kol member kelas aku (perempuan) yang pergi pogram tu .
konon-konon nak tau lah kantoi ke tak masa aku dengan ariff cabut tu .
obviously KANTOI ! semuanya sebab dorang suggest nama aku jadi penghulu kat pogram tu .
kalau dorang tak suggest tak jadi benda ni !
but its does not the doesn' t matter .
BERSERAH ;)

so sekarang aku tunggu je lah HEP panggil .
kalau tak panggil kira Alhamdulillah lah .

last but not least , any CAMP , anywhere
" MEMANG TAKLAH CERITA DIA
by reanna

Thank you for reading ;)


















Saturday, October 8, 2011

menyusahkan bila diperhatikan

hey readers .

susahkan kalau selalu je ada orang perhatikan kita.
apa kita buat semuanya orang nak pertikai.
setakat perhatikan its okay .
tapi kalau dah sampai tahap masuk campur apa yang kita buat memang menyusahkan.
street to the point , baru-baru ni ada lecturer cakap aku selekeh . 
dress up macam artis sedangkan nak pergi kelas je pun . rambut macam tomok . #puii
artis selekeh ke ?
aku taktau lecturer mana but apa yang dia cakap macam aku ni buat salah besar .
hakikatnya , aku pergi kelas pakai seluar slack,baju kemeja lengan pendek .
rambut dah sehabis pendek , cuma masalah dekat spike belt je .
aku admit memang salah aku sebab pakai belt macam tu .
aku boleh je ubah sampai lecturer tu puas hati.
tapi kenapa dia perhatikan aku sorang je . 
ramai lagi yang macam tu . 
dengan kasut macam nak pergi pavillion , seluar skinny slack,  
rambut pacak-pacak bagai, panjang pulak tu.
dia perhatikan aku sebab aku berjawatan ?
for the last time lah aku cakap , aku tak mintak pun nak berjawatan.
biarlah orang percayakan aku or anything else .
asal buat salah je , AWAK TU JPP .
takde benda lain ke nak sebut .
tolonglah . serabut lah benda-benda macam ni .
pandang lah aku as a normal students okay.
orang lain tak boleh ubah diri kita melaikan diri sendiri yang ubah diri sendiri. 
so, only spike belt will be changes . others will be considered.
aku keras kepala kan . lantak pii lah .
 aku tak pernah , tak berminat , tak hengen nak jaga tepi kain orang so
jangan jaga tepi kain aku . boleh je nak jaga tepi kain aku but 
make sure bukan aku sorang je yang dijaga . 
thank you ;) 

#final dah nak dekat . so aku 
PERLU untuk risau . minggu depan 
ada kem kepimpinan .
aku memang tak pernah 
BERMINAT kalau benda berkaitan 
dengan kem.

thanks for reading ;)




Wednesday, September 21, 2011

whatt the !

ni lagi satu hal . 
aku tak tau lahh nak cakap macam mana dah .
Actually aku dah dipilih sebagai 
JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR (JPP).
but straightfoward, i'm not interested to be a JPP .
Sorry if there has a uneasy feeling for this statements .
betul-betul mintak maaf .
first of all , aku memang tak layak untuk jawatan ni .
aku tak biasa dengan dunia memimpin ..
cuba tengok contoh yg terdekat je lahh .
aku tak mampu nak handle 138 orang ahli 
Kelab Kesenian Dan Kebudayaan Politeknik Muadzam Shah .
sampai orang pertikaikan tentang pengerusi kelab tu .
aku malu nak mengaku but aku terpaksa mengaku .
aku terima je orang nak cakap apa .
aku tak pernah jadi pengerusi mana-mana kelab sebelum ni
include masa sekolah dulu . 
bila masuk poli , orang pilih aku as a president of this club .
so aku kekok . aku taktau apa flow president .
aku tak mintak pun nak berjawatan .
bila aku dah ada jawatan orang asyik tnya , 
kenapa pengerusi kelab tu tak buad kerja .
kenapa aktiviti kelab tak berjalan.
sedangkan semuanya dalam perancangan .
ahli tak bagi kerjasama .
dari 138 orang , tak sampai 50 org pun yg bayar yuran.
memang yuran agak mahal . 
but diorang kena paham ,
kelab kebudayaan tak dapat peruntukan dari politeknik .
semuanya harap duit ahli kalau nak buad aktiviti .
mintak pun bukannya setiap bulan .
satu semesta RM 15 .
how comes pengerusi and AJK tertinggi dipersalahkan .
but it does not the doesn't matter .
aku terima jeh . ouch . this is not the main point .
i know that i have been appointed to be a Exco of Kebudayaan dan warisan (JPP)
lepas balik dari nasyid competition last week .
but the info does not clean and clear !
so i just ignore that info .
at last , YDP meet me at cafe and he told me that tomorrow afternoon 
we've watikah perlantikan jawatankuasa pelajar .
aku dah boleh agak apa yang orang cakap pasal aku nanti .
aku try nak tarik diri jugak but , dia kata ni bukan JAWATAN UNTUK KELAB-KELAB .
its okay . aku terima eventhought annoying .
kenapa mengarut ? those yg kenal aku ,dia tau 
macam mana aku dress pergi kelas . dengan kasut ada line putih , 
tali pinggang spike . that's my way ! and tadi ada lecturer as a adviser of the JPP tegur aku .
MACAM MANA NAK JADI JPP KALAU KASUT MACAM NI.
tu baru pertikai pasal kasut . aku nak jeh cakap 
SAYA TAK MINTAK PUN NAK JADI JPP !
macam nak menangis jeh tadi rasanya .
aku tak biasa langsung dengan flow dorang .
urghhh ! AKU TAKNAK ORANG PANDANG AKU MACAM GILAKUASA !
AKU TAKNAK JADI TANSRI ! AKU TAKNAK ADA JAWATAN ! 
AKU NAK JADI STUDENT BIASA JE ! 
AKU DAH LAH BODOH , TAMBAH PULAK DENGAN JAWATAN .
BILA PULAK AKU NAK BELAJAR ! SEDANGKAN TAK ADA JAWATAN MASA SEM SATU POINTER AKU PUN RENDAH ! urghh ! IDIOTT !

sorry kalau terlampau melampau . but percayalahh .
aku just nak luahkan .
aku ambik ni sebagai peluang untuk masa depan aku .
thanks gila dekat member-member yg banyak support . 
maybe betul apa yang dorang kata .
jawatan ni bantu aku masa nak cari kerja nanti .
by the way , aku bersyukur sebab orang still percayakan aku .

thanks for reading luahan yang tak seberapa nak elok ni . ;)

aku yang terlalu mengharap ;(

maybe aku terlalu mengharap untuk dapat kan someone .
aku selalu fikir pasal dia . tapi dia pernah ke fikir pasal aku .
dia macam try nak jealouskan aku . 
apa yang aku pernah buad dekat dia dulu, sama macam
apa yg dia buad dekat aku sekarang .
aku terasa dengan perangai dia .
kenapa dia ego . aku try nak lupakan dia .
tapi kenapa tak boleh ! aku tak boleh nak benci dia !
ramai yang mesej aku . tapi mesej dia jugak aku tunggu .
aku jealous tengok dia mesej dengan orang lain even aku tau
dia mesej dengan mak or member-member kelas dia .
aku just nak tau perasaan dia je dekat aku . 
kenapa dia buad aku mengharap nak dapat kan dia .
dia dah banyak berubah sekarang ni . 
dia tak macam orang yg aku kenal masa first time jumpa dulu .
taktau lahh macam mana . 
aku nak jauhkan diri dari dia tapi tak boleh !
maybe memang AKU TERLALU MENGHARAP.
biarlah aku pendam sampai dia tau aku sayang dia .
LAST BUT NOT LEAST AKU NAK DIA TAU YANG AKU SINGLE !
yang aku selalu mesej tuh kawan jeh . tak lebih pun dari tu .
even aku mesej dengan org yg selalu aku mesej tu , tak bermakna aku sayang dia and
tak mungkin aku kaple dengan dia .
thats ALL ! 

thanks you for reading liahan hati yang tak seberapa ni ;(


Friday, September 16, 2011

overall about nasyid competition ;)

Assalamualikum .

BAB 1 ; BENGANG

13 SEPT (tuesday) i've join Festival Kesenian Islam (nasyid) dekat terengganu .
everythings going well but result kurang memuaskan and i dissapointed with the judges.
ni semua sebab juri terlampau tak adil ! tak jujur bila buat kerja .
memang takkan halal duit yang dorang dapat masa jadi judges .
okay . fine . benda dah lepas but aku still ungkit . aku tak puas hati !

adil tak kalau microphone kitorang slow tapi poli dia gah belaka .
adil tak kalau perfomance tak best dapat johan ?
adil tak kalau semua competition , poli dia mesti dapat tempat .
(means johan , naib johan , ketiga)
its not fair !

overall , yang layak dapat johan masa nasyid tu POLITEKNIK SULTAN AHMAD SHAH (POLISAS). tak pun POLITEKNIK KOTA BHARU (PKB).
perfomance dorang grand gila ! paling best POLISAS punya crew instrument . orang yang main tamborine memang gah habis ! salute habis !
bukti kukuh just only on those who witness its . memang tak adil for other participants .
but it does not the doesn't matter . poli aku ada jugak bawak balik hadiah .
daripada 5 competiton , only two have been awarded .
by the way congratulation for story tellings participant Arief Fauzi sebab dapat second place
and Umi Fathini as a Syair Bahasa Arab participant sebab dapat third place .
bangga jugak lahh bila MC announce nama politeknik muadzam shah .

settle bab bengang kita masuk pulak bab baru .

BAB 2 ; EXPERIENCE
masa first competition aku admit yang aku takut gila .
sampai kol mak nangis-nangis bagai #ops kantoi.
but this second competition ade jugak terasa nak nangis sebab 
ariff pergi cerita pasal dia ketuk-ketuk kepala masa nak jawab quiz lepas first competition.
die sampai taktau apa-apa pasal subjek yg dia belajar.
semuanya sebab fokus dekat nasyid . #sanggup tau !
aku tahan jeh air mata . haha . sensitip bona haa !
seconds competition more better than first competition .
but seconds competition very poor . sangat keji !
last but not least , kepada juri yang tak berhati perut , buat-buat lah bertaubat .
bagi anak bini makan rezeki yang halal . jangan sebab duit , umat sendiri ditindas .

thats right the looser and the winner is the ritual of competition but
who is make a decison if not a wise judges ;) "

#tolong hafal okay bab 1 and 2 . masuk quiz . puihh ! mampuihh kalau gini ;D

nahh gambar .

crew nasyid
RIZAL | BOB |ASYRAFUL | MUAZ | ARIFF | AMMAR | ACIK

instrument crew
AZRI | ADZHAR | SYAHMI



Storry telling (lelaki)
ARIEF FAUZI

Story telling (perempuan)
MEEZA VILLY


azan 
IBRAHIM

Syair Bahasa Arab 
UMMI FATHINI

thats all . 
thanks you for reading ;)







Friday, September 9, 2011

nasyid again ;)

Alhamdulillah , i can join nasyid competition for a second times . i think i can't got the second chance because before this i've been destroyed my crew expectation. Expecially my coach . but that the past story . nothing to be bob up and down.
so , for this competition my crew will be sings two song . Dunia cermin akhirat and perjuangan menuju kecemerlangan ummah . for perjuangan menuju kecemerlangan ummah , its takes a week for me to practise and memorize this songs . its because the melody of this song hard for me to catch it . until one weeks , i got the melody but thats not perfect . others crew already got the melody . Dunia cermin akhirat songs is not the problems for me because once i sings that songs last month maybe. 
this competition will be at politeknik dungun, terengganu on tuesday ( 13/9 ).
the coach still Cik azri and the crew has been changes to another person .
so far , our training go smoothly and sometimes kena marah selalu . 
semuanya sebab datang lambat . 
but , this time i can't make any plodge sebab takut termakan diri sendiri ;D
so , just pray for our goodness and thanks for reading ;)

ouch ! RAYA .

tetiba pulak teringat pasal raya ! hish . tak rasa macam raya pun tahun ni . 
selalu kalau raya mesti excited gila . tapi sekarang apa pun tak boleh .
maybe frist time aku beraya as a student . puasa dekat hostel and berbuka pun dekat hostel.
before this memang lah puasa as a student jugak tapi student sekolah . 
stay pun dekat jeh dengan family. so rasa lah jugak nikmat puasa and raya . 
tapi tahun ni . stay jauh dengan family . lepas tu cuti raya pun seminggu je .
raya pulak dekat selayang . ade sape je dekat sana . member semua balik kampung .
raya pertama dah rasa bosan dah . pergi dua tiga buah rumah balik . pastu raya kedua langsung tak 
keluar beraya sebab taktau nak pergi raya rumah sape . raya ketiga kakak sepupu datang dari perlis baru beraya sakan . dari pukul 10 pagi aku keluar sampai pukul 1pagi baru balik rumah . best tak best lah .
kalau balik kampung , pheww ! memang best gila . 
adik beradik mak aku dah lah ramai . kalau berkumpul memang grand habis arr .
tapi adik beradik mak aku ni kepoh-kepoh sikit . yang tang situ aku tak berapa nak gemar sangat .
kalau dorang bergurau , kasar sangat . bergurau bukan cuit-2 . just fikir sendiri macam mana cara dorang bergurau . nak explain pun susah . haha . senang-senang meh arr 
datang kampung aku tengok dorang bergurau macam mana . ;D komfem taknak datang dah .
yang best nya start dari nak balik kampung tu dah terasa macam raya komfem meriah .
selalunya parents aku suka balik kampung malam-malam . 
kampung aku dekat kedah . jauh bona . before nak balik , bapak aku mesti sembahyang sunat sebab nak 
tinggal rumah . bile dah balik kampung pulak bukan dua tiga hari . kadang-kadang sampai lah jugak dua minggu . and then sampai je kat kampung mesti dah pagi . tapi langit tak cerah lagi la . 
dengar pulak lagu raya masa on the way nak balik kampung ,pheww menangis hidung-hidung .
yang paling aku suka kalau berenti rehat . mesti pergi aku beli gula-2 , kopok , air bebanyak pastu makan dalam kereta . tiap kali berhenti mesti beli tak kira lah  berenti sebab nak isi minyak or berenti rehat ke ape . 
time tu lah mak aku komfem membebel . beli makanan banyak sangat . buat habis duit je !
macam tu lah gamaknya cara mak aku cakap ;)
masa zaman sekolah-sekolah dulu lagi la . kalau balik kampung , besok nak raya , malam ni
adik beradik mak aku komfem dok sibuk pakai inai . aku dengan sepupu-sepupu aku 
takyah cite lahh . pergi sawah ramai-ramai and then baling mercun tiap-tiap malam . 
kadang-2 buat obor guna paper pastu jalan dekat kawasan yang gelap . 
bila obor paper tu terpadam masing-masing kelam kabut cari api . ade yang dah lari dulu balik rumah .
muka masa tu memang takyah cakap arr . kalau tangkap gambar sure taknak tengok . haha .
kalau pergi beraya rumah orang lagi la . taknak jauh-jauh pulakkan . 
kalau boleh setiap kampung kitorang nak pergi beraya . asalkan dapat duit . 
masa orang sembahyang raya , kitorang sibuk dok depan masjid tunggu orang habis sembahyang .
sebab , bila dah habis sembahyang raya komfem AJK masjid tu bagi duit raya .
benda paling kelakar masa raya zaman budak-budak time aku darjah 4 or 5 . pergi beraya rumah orang naik basikal . first time naik basikal masa tu , so perak sangat lah . selalu beraya jalan kaki je . kali ni makin jauh kitorang beraya. sampai dekat satu rumah tu tepi sawah . nak masuk jalan pergi rumah die ade jalan . 
tapi biasalah . mengada-ngada time tu ,so kitorang pergi bantai lalu jalan yang dekat sawah tu . 
kereta moto tak boleh lalu . basikal je boleh lalu . masa lalu jalan tu , aku dengan sepupu aku naik satu basikal , kembar aku naik dengan sepupu yg lain . lepas tu sepupu aku dengan sepupu yang lain naik satu basikal . so kat sini ade tiga basikal lah jadinya . bila aku kat depan sure-sure yang lain semua kena ikut aku dari belakang. nak pecut tak boleh sebab jalan sempit . elok je nak sampai rumah orang tu , tibe-tibe aku terlanggar batu . batu tu nak kata besar tak besar , nak kata kecik tak kecik . sedang-sedang lahh gamaknya.
bila dah terlanggar tu , aku dengan sepupu aku nak terjatuh . sempat tahan kaki tapi time tu tahan macam taknak tahan lah . lagi bape inci je nak masuk dalam sawah . aku try taknak bagi jatuh dalam sawah tapi kembar aku pergi langgar bontot basikal tu pulak . punah ! aku , dengan  bebudak ni semuanya jatuh sawah . haa . sebab ape semua jatuh , first aku kene hentam dari belakang , jatuh dulu . pastu kembar aku pulak kene hentam dari belakang dengan sepupu aku . sepupu aku pulak jatuh sebab basikal kembar aku heret dengan dia-dia sekali masuk sawah . tak jadi apa dah . balik macam tu je . takkan pergi dah . serik ! ;D
tapi sekarang dah tak rasa macam dulu . masing-masing dah besar . pastu jarang pulak balik kampung .
so takde feel dah nak raya . tahun ni parents aku tak balik kampung sebab makcik aku buat kenduri kahwin hari sabtu ni . aku nak join tapi tengok lah sekarang aku kat mana . lagipun parents aku stay sampai hari isnin . 
kang aku ponteng kelas lagi kang baru tau . haha . so cite pasal raya dah habis . 
overall RAYA TAHUN NI TAK BEST . sekian terima kasih ;)
thanks for reading .



Sunday, September 4, 2011

persoalan yang masuk akal .

aku percaya ada yang dah baca entry sebelum ni about kes aku .
dalam entry aku banyak persoalan yang boleh diterima pakai and persoalan yang masuk akal .
kalau baca balik entry sebelum ni , mesti ada yang boleh agak apa persoalan 
yang aku nak pertikaikan dalam kes ni .

1. persoalan , saksi yang nampak incident tu .
    -kalau betul dia nampak , macam mana aku langgar budak tu ?
2. persoalan kecederaan yang budak tu alami.
    - kalau betul dia patah tangan , dia takkan menjerit-jerit cakap sakit .
      sepengetahuan aku , [maybe salah] . kalau seseorang mengalami patah pada mana-mana bahagian ,
      dia hanya akan rasa kebas-kebas melainkan patah yang melibatkan sel kulit terkoyak .
      tapi budak tu hanya mengalami patah tangan kiri/kanan maybe . tak terkoyak pun kulit .
3. persoalan aku menunggang dengan had yang laju.
    - jika kita berfikir diluar kotak pemikiran , bila menunggang motosikal dengan had yang laju ,
       mungkin budak tu mengalami luka yang parah dan mungkin motor aku mengalami kerosakan yang teruk .
       aku and kawan mungkin terpelanting . budak tu mungkin terpelanting jugak . 
       tapi , aku just dapat luka kecil je . sama macam kawan aku . kitorang just jatuh macam lemah gemalai .
       tak terpelanting pulak tu . 
4. persoalan aku melanggar budak tu dari arah belakang.
   - berfikir secara logik , kedudukan budak melintas takkan street ke hadapan ataupun mengundur . 
      semestinya kedudukan melintas jalan melintang . and kedudukan aku semestinya dari arah tangan kanan 
      budak tu . so , tak logik lah kalau kata aku langgar budak tu dari arah belakang .
5. persoalan aku tak memberi laluan dekat budak tu untuk melintas .
    - budak ni sebenarnya mengacah aku . so tak sepatutnya statement macam ni dikeluarkan . aku rasa
      macam bodoh bila keluarkan statement macam ni . bila fikir secara logik , aku sendiri yang bagi budak
      ni jalan . macam mana statement ni boleh dikeluarkan. 
6. persoalan budak berhenti secara tiba-tiba.
    - apa yang menyebabkan budak ni berhenti secara tiba-tiba . adakah sebab ada halangan semasa melintas?
      ataupun budak ni memang ada niat nak mengacah aku . kalau dia jawab ada halangan semasa melintas ,
      please bagitau benda apa yang menghalang . aku sure dia tak boleh jawab . even dia boleh jawab pun 
      komfem dia mereka cerita . actually masa tu jalan lengang . memang terlampau lengang . so takde bukti
      kukuh yang mengatakan dia berhenti secara tiba-tiba sebab ada benda menghalang .
7. persoalan aku tak bawak budak tu pergi hospital.
    - first accident just biasa je . normal . macam accident jatuh longkang . tu apa yang aku fikir sebab kalau 
      boleh rakam incident tu memang ramai yang rasa ia hanya kemalangan kecil . tak ada yang parah . 
      and then , bila aku berfikir panjang , patut tak aku pergi dekat kumpulan kecil yang mengelilingi plaintif ?
      kalau aku pergi , aku takut berhadapan dengan risiko . kalau kumpulan kecik itu mengambil tindakan
      such as pukul aku dengan kawan aku macam mane ? 
8. persoalan aku langgar lari.
    -kalau aku langgar lari , aku takkan berhenti sekejap depan rumah kawan aku untuk check motor .
     kenapa masa aku duduk situ about sejam lebih , takde orang yang datang settle hal tu . tempat 
     kejadian dekat je dengan tempat yang aku berhenti , macam aku cakap
     tadi , aku takut berhadapan dengan risiko kalau-kalau aku dipukul . thats why  taknak 
     pergi sana . tapi berfikir panjang sebelum apa-apa terjadi. 

so , dari cerita aku , mungkin ada yang rasa aku memang patut dipersalahkan . tapi banyak persoalan yang aku kurang nak berpuas hati . persoalan yang aku bagi semuanya kukuh . aku takkan mereka cerita semata-mata . any persoalan aku akan tambah dekat new entry . sesiapa yang rasa ada persoalan yang mungkin kukuh dan boleh diterima pakai please inform dekat aku . maybe boleh bantu aku . thanks for reading ;)

Assalamualaikum ;)

PLEASE JUDGES IT ;) thank you .

i've been sue because menyebabkan kemalangan jalan raya pada 6/1/2010 melibatkan WSJ 5098 . thats my motorcycle . ok . yes , aku admit aku berlanggar dengan sorang budak sekolah masa on the way pergi rumah kawan aku . sekarang , lets me tell the whole story about this incidents , then i'll listed a little bit of offense and then please judges it . lets see who is on the part of truth and who is on the part of blunder . 

6/1/2010 WEDNESDAY about 6.00 P.M 
aku dengan kawan aku decide pergi rumah member dekat WIRA DAMAI .
lalu jalan yang agak besar tapi tak ada line putih . kiranya macam jalan kampung .
aku nampak sorang budak SEKOLAH MENENGAH tengah nak melintas jalan .
aku terus berhentikan motorsikal sebab nak bagi dia melintas . 
dalam masa yang sama aku pun ride motor dengan kelajuan 20km/sejam , lalu belakang basikal dia .
aku ride sebab dia dah melintas depan aku .
tiba-tiba dia berhenti secara mengejut dan menghalang laluan aku 
sekaligus menyebabkan aku berlanggar dengan dia . yang menyebabkan aku dengan 
budak sekolah menengah tu berlanggar sebab budak tu dah lah berhenti secara mengejut dekat 
tengah-tengah jalan . lepas tu masa aku ride motor , boleh pulak dia mengacah aku . 
aku dengan kawan aku terjatuh , basikal budak tu himpap motor aku .
brek kaki bengkok , gear bengkok , pedal nak tercabut , left side mirror tercabut tapi tak pecah. 
motor tak teruk sangat , basikal budak tu pun tak teruk . 
datang si pakcik indon mane tah , marah-marah aku . tengking-tengking bagai.
aku tak salah buat apa aku nak senyap . aku pun nak menang jugak .
so , aku lawan dia cakap aku tak salah . pakcik tu kata dia nampak aku langgar budak tu .
sedangkan hakikatnya dia memang tak nampak . kalau dia nampak incident tu , seratus peratus dia takkan salahkan aku . budak tu just terseliuh . yang aku tau dia just terseliuh sebab ade sorang pakcik tolong
aku angkat moto . die sendiri yang kata , budak tu just mengada-ngada . terseliuh sikit je . tapi merengek macam keluar darah bagai . aku pun fikir benda tu kecik , so aku belah dari situ and berhenti depan rumah kawan aku . jarak antara tempat berlanggar and rumah kawan aku dekat sangat . lebih sejam jugak aku lepak kat situ check motor . lepas tu dalam 7.30 aku baru gerak balik rumah . 2 minggu lepas tu , surat saman sampai kat rumah aku . bapak budak tu saman aku atas sebab langgar lari . aku pergi IPD GOMBAK untuk diambil keterangan  and then disaman atas sebab tak buat report lepas accident . sepatutnya aku disaman atas dua kesalahan iaitu tak buat report and menunggang dengan keaadan merbahaya . tapi polis yang amik keterangan tu konon-kononnya baik , so dia bagi satu saman je . masa keterangan diambil , ada banyak benda yang aku tak puas hati . bila aku bagi keterangan , dia tak masukkan dalam report sepenuhnya . apa yang aku cakap dia bantah . nampak sangat tak adil . bila aku kata salah budak tu sebab mengacah , dia kata aku bawak laju sangat . nonsense ! so ,dah settle hal bagi keterangan . 
21/7/2011 sampai surat dakwa aku kat mahkamah . semata-mata nak duit , sanggup dakwa aku . 
parents aku dah decide nak settle luar mahkamah tapi plaintif taknak settle . alasan dia sebab aku kurang ajar dengan pakcik tu . kalau dah kebulur nak duit tu , macam-macam alasan dia bagi. mahkamah tetapkan 
22 OGOS 2011 untuk sebutan kes . tapi aku tak boleh datang so ditangguh pada hari khamis 8/9/2011 . so , i'll listed the offense . please judges it .

1. Gagal  memberi perhatian atau sebarang pandangan yang wajar atau perhatian yang secukupnya terhadap pengguna jalanraya yang lain terutamanya plaintif dan/atau basikalnya.
2. menunggang motosikal tersebut pada had laju yang tinggi memandangkan situasi ketika itu.
3. menunggang motosikal dengan sikap yang cuai dan berbahaya.
4. langsung tidak melihat atau tidak sempat melihat plaintif dan/atau basikalnya bagi mengelakkan perlanggaran tersebut dari berlaku .
5. gagal mempraktikkan sebarang kawalan yang wajar atau secukupnya bagi mengawal motosikal.
6. gagal mengamalkan hemat yang munasabah serta kecekapan dalam pengendalian serta pengawalan motosikalnya.
7. gagal memberi amaran atau sebarang amaran yang wajar ketika sedang menghampiri plaintif dan/atau basikalnya.
8. tidak menghiraukan isyarat atau amaran yang diberikan oleh plaintif. [TAK HIRAU APANYA ! BUDAK TU YANG MENGACAH . BILA PULAK DIA BAGI ISYARAT]
9. menyebabkan atau membernarkan motosikalnya melanggar plaintif. [AKU DAH CUBA ELAK DAH]
10.tidak memberi hak laluan kepada plaintif [ NAMPAK SANGAT STATEMENT PALSU!]
11. menunggang terlalu dekat dan/atau mengekori plaintif dan/atau basikalnya tanpa memastikan bahawa ia adalah selamat untuk berbuat demikian [ SEBAB AKU RASA SELAMATLAH AKU JALAN . TAPI DAH BUDAK TU MENGACAH . STATEMENT TAK BOLEH PAKAI]
12. melanggar plaintif dan/atau basikalnya dari arah belakang . [ BUDAK TU MELINTAS JALAN KOMFEM LAH MELINTANG. MACAM MANA PULAK AKU BOLEH ADA BELAKANG DIA SEDANGKAN BELAKANG BUDAK TU DIVIDER ]
13.mengekori plaintif dan/atau basikalnya dalam jarak yang terlalu dekat sehingga tidak sempat menekan brek dan/atau brek dengan sempurna dan seterusnya melanggar plaintif dari belakang. [ BUDAK TU MENGACAHLAH ! BAPE KALI NAK CAKAP !]
14. gagal berhenti, perlahankan atau menyimpang motorsikalnya bagi mengelakkan dari melanggar plaintif dan/atau basikalnya. [ TADI DIA KATA AKU MEMANDU DENGAN JARAK YANG DEKAT DAN MENYEBABKAN PERLANGGARAN , TIBA-TIBA CAKAP GAGAL BERHENTI. NAMPAK SANGAT PUTAR BELIT CERITA]
15. gagal memberi perhatian yang penuh kepada kenderaan yang berada di arah hadapan terutamanya plaintif dan/atau basikalnya.
16. < sama dengan nombor ( 2 ) >

sorry tak dapat nak senaraikan semuanya kerana terdapat persamaan dengan statement-statement yang lain . tapi yang penting , butir-butir kecuaian aku ada 28 jenis kecuaian . tengok macam sama jeh . nak putar belit bagi aku pening arr tu .

dalam kes ni plaintif buat tuntutan
1. gantirugi Am dan gantirugi Khas.
2. Faedah keatas gantirugi Am pada kadar 8% setahun dari tarikh penyerahan saman hingga ke tarikh penghakiman.
3. faedah keatas gantirugi khas pada kadar 4% setahun dari tarikh kemalangan hingga ke tarikh penghakiman.
4. faedah selanjutnya pada kadar 8% setahun dari tarikh penghakiman sehingga ke tarikh pembayaran .

kerugian khas plaintif
1. kerosakan pada pakaian dan barang barang peribadi lain RM 150.
2.perbelanjaan elaun perjalanan pergi balik hospital bagi rawatan ulangan/pesakit luar adalah RM 20 bagi satu perjalanan dan masih berterusan.
3. perbelanjaan perubatan swasta/kerajaan
4. kos beli makan beekhasiat dan vitamin. [anak dah gemok nak bagi vitamin ape lagi]
5. kos penjagaan
6. kos pembaikan basikal.
7. kos rawatan dan pembedahan masa hadapan .

for readers info, dia upah 3orang peguam untuk kes ni . 
nampak macam aku ni bunuh orang pulak ! tiga-tiga indians ! 
nape tak pilih melayu ? sebab kalau dengan indians boleh lah putar belit cerita .
nak duit punya pasal , sanggup aniaya saudara SEISLAM.

ape-ape pun just doakan aku untuk tempuh ujian Allah S.W.T ni .
maybe ade hikmah disebalik yang terjadi .

Assalamualikum.